Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

schijfletter veranderen

Anoniem
webRev
5 antwoorden
  • met partition magic heb ik 2 nieuwe partities gecreeerd. deze krijgen echter de letters F en G omdat de D en E al vergeven zijn. Nu wil ik graag de letters F en G veranderen in D en E. Hoe moet dat???
  • Indien mogelijk met PM de huidige D en E schijven een letter als X en Y geven, de andere schijven de goeie letter geven (dus D en E) en vervolgens de schijven X en Y weer een opvolgend nummer geven (hoeft niet persé).
  • de d en e zijn respectievelijk een cd romspeler en een CDR, die kun je n PTM niet veranderen, tenminste ik weet niet hoe
  • Naar mijn weten schuiven de cd-rom letters gewoon op als je meerdere partities hebt. Zo heb ik 4 partities gemaakt op 1 harddisk. Hierdoor hebben mijn dvd-rom en cd-brander de letters G en H :)
  • rechtsklik op "deze computer", "beheren" en dan "schijfbeheer". Hier kan je op ieder logisch station met rechtsklikken en dan de stationletter wijzigen. Indien je bijv. de F-schijf de D-schijf wilt noemen, maar die is al in gebruik, zal je de huidige D-schijf dus eerst een andere letter moeten geven. Eeen bettje schuiven. Denk om geinstallerde programma's die naar de driveletter kijken en die misschien geinstalleerd zijn op 1 van de schijven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.