Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Readbuffer loopt leeg bij het branden

Johnny321
12 antwoorden
 • Van het ene op het andere moment loopt nu ineens mijn readbuffer van Nero 6 steeds leeg en daardoor ook het bufferlevel en duurt het branden dus langer. Ik dacht aanvankelijk dat mijn brander Sony DRU 500 kaduuk was en heb toen een nieuwe gekocht en nu een dual brander van Philips. Maar wat schetst mijn verbazing, deze heeft er ook last van. Ik heb vervolgens de swapfile vergroot en op een andere disk gezet maar ook dit helpt niet. Ik werk met XP pro SP1.
 • heb je al de allerlaatste versie van nero 6… bv (6.3.xx)… hopelijk wordt het met de updates opgelost!! Su6
 • Ik heb de laatste updates. En, zoals ik al zei, het gebeurde van het ene op het andere moment en kan het niet liggen aan eventuele updates.
 • Controleer in de device manager bij de hardware eens of de DMA functie aanstaat op de ide controller waar de brander op aangesloten is ? <EDIT> en als het goed is maakt nero automatisch een logbestand aan, misschien staat daar iets extra' in!! </EDIT>
 • Ik heb bij apparaatbeheer gekeken in XP bij de DVD-spelers maar kan DMA even niet vinden, help even naar de goede weg?
 • sorry, was nie device manager maar system information :$ (accessoires-> system tools -> system info) , ga naar hardware resources en check de status van DMA!!
 • daar staat bij mij:

  kanaal 2 standaard diskette controller
  kanaal 3 ECP printerpoort (LPT1)
  kanaal 4 Controller voor directe geheugentoegang

  En wat nu, de DVD-brander staat daar dus niet bij!!
 • ga naar device manager, open de properties van de primary IDE channel (onder + van IDE ATA/ATAPI controllers) ga naar tabblad advanced settings, en zorg dat voor DEVICE 0, de Transfer Mode op het volgende staat: selection is set to DMA if available.
  Doe voor DEVICE 1 hetzelfde

  Probeer het nu nog eens!!
 • Het wordt misschien vervelend maar ik ben dus bij Systeeminfo, daar zie ik hardwarebronnen en dan zie ik het volgende:

  Conflicten/Delen
  DMA
  Geforceerde hardware
  I/O
  IRQ's
  geheugen

  en verder niets!! en bij dat DMA zag ik dus die kanaalnummers maar geavanceerd enz… niets van dat alles
 • Doe nu maar wat dijki zegt !
 • rechtmuisknop deze computer, eigenschappen tabblad hardware en dan device manager (in ned=…??) dan mijn voorgaande bericht proberen…!
 • Misschien een mogelijke oorzaak: versnippering van je data op de harde schijf ? Had er ook last met het branden van een iso-bestand die halverwege begon te haperen en de buffer continue van 98 naar 0 % ging en ik dacht nochtans dat dit bij een groot iso-bestand de kans minimaal schijnt te zijn. Bleek dat het bestand volledig versnipperd lag over de gehele partitie. Na defragmentatie was het probleem als sneeuw voor de zon verdwenen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.