Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

tweede schijf kwijt!

None
12 antwoorden
 • Dag jongemannen en knappekoppen,

  hier een oude oom met een probleem. Schijf kwijt.

  Ik had een goeddraaiend systeem met tweede harde schijven, keurig werkend als master en slave. Op de master XP, op de slave 20 gieg aan muziekbestandjes (voor mij n ipod, ik ben een bijdetijdse oom!)

  Edoch, om de zaak eens op te schonen heb ik xp opnieuw op de c-schijf gezet. Erop rekenend dat mijn tweede schijf gewoon overeind zou blijven.Maar zodra xp weer aan de gang was, ben ik die tweede schijf kwijtgeraakt. Bestaat niet meer, in ieder gerval niet meer in Deze Computer

  - als ik bij nieuwe hardware kijk, dan zit de schijf (Western) er gewoon tussen en is-ie goed geinstalleerd.
  - En volgens apparaatbeheer bestaat-ie ook, en functioneert-ie goed.
  - als ik opstart met mijn xp-cd en dat allereerste blauwe scherm krijg, waar-ie de partities analyseerd, dan staat mijn schijf er ook mooi bij, zelfs met de goeie naam (musicmachine). De c-schijf (en de d-partitie daarop) hebben ID 0, op bus 1, en de tweede schijf, g, heeft id1 op bus 0.

  Maar waar is-ie??

  alsof dat allemaal nog niet vreemd genoeg is: op die tweede schijf had ik twee partities, maar die ziet-ie dusa in ieder geval helemaal niet meerr, het wordt nu als een enkele partitie gezien.

  Help, help, wie vkan mijn schijf terugvinden?
  Ik ben te oud om die 20 gieg weer helemaal erin te moeten zetten…..

  met hartelijke dank,,

  de oude oom.
 • Ga eens met de rechter muisknop op 'Deze computer' staan en kies voor 'Beheren.' Kies nu voor 'Schijfbeheer.' Zie je daar die schijf tussen staan? Zo ja, dan hebben ze waarschijnlijk geen driveletter. Wanneer je me de rechter muisknop erop gaat staan kun je kiezen voor 'Stationsletter en paden wijzigen.' Nu kun je een nog niet in gebruik zijne letter toewijzen. Wanneer dit is gebeurd moet je de PC opnieuw starten en zou die schijf weer zichtbaar moeten zijn.
 • beste praatpaal,

  Heel knap! Inderdaad, ik zie hem onder 'beheren'staan.

  Maar hoe ken ik een schijfletter toe? als ik op de schijf ga staan en rechtsklik, dan zie ik dat commando staan, maar het is grijs…
 • en snuffelend door dit forum kwam ik een ander toppic tegen over driveletters veranderen, via partition magic. heb ik gedownload en geprobeerd, maar opnieuw ook hier ontbreekt net bij deze schijf de mogelijkheid om een letter toe te kennen.
  Wat nu??
 • Ik ben bang dat je partitietabel gewist is.

  Dus niks meer aan doen en filerecovery downloaden. Daarmee is ie misschien nog te redden.
  (ik zoek link)

  [Edit] dit is al iets 8) http://www.pcinspector.de/
  [Edit2] dit is de download page: http://www.pcinspector.de/download.htm#file_recovery
 • die link leidt naar file recovery-programma. ziet er erg knap uit, maar het herkent alleen drives met een letter en dus mijn musicmachine-schijf niet….

  dank voor de moeite!
 • Nee hoor, ook hdd's zonder letter moet ie vinden, alleen moet je dan wat langer scannen, kijk ff. Als je het programma opstart krijg je een wizzard die de keuze geeft om een partitietabel te herstellen.
 • ik had het v erkeerde progje gedownload smartrecovery ipv file recovery. Ben nu opnieuw bezig. dank
 • Haha, ok. Vond het ook al raar :D suc6
 • Euhm… Mag ik vragen hoe dit is afgelopen?
  Ik heb hetzelfde probleem en kom ineens (nadat ik mijn probleem had voorgelegd) dit topic tegen!
  Hoe kan een partitietabel worden gewist?
 • [quote:3fe264b32d="AntWoman"]Hoe kan een partitietabel worden gewist?[/quote:3fe264b32d]Door bv. een virus, maar ook gewoon door een foutje of vastloper, stroomuitval, of een mens :wink:

  Vaak is de tabel dan beschadigd, ipv. helemaal gewist. Met bovengenoemd programma kan je dit soort dingen repareren, of iig gegevens terughalen.
 • Jeetje, dat wist ik niet.
  Op dit moment ben ik aan het scannen met Arconis Recovery Expert… Hopen maar dat het goed gaat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.