Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

External HD met USB 2.0 aanspreken vanuit DOS

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik zou graag mijn externe HDD met 250 GB capaciteit willen aanspreken om er naar toe te kunnen ghosten. Ik heb geprobeerd om met usb 2.0 drivers van Cypress Semiconductor Corp. maar ik krijg hem niet aan de gang. Bij het proberen te laden van de driver hangt het systeem. Wie heeft hiermee ervaring mee en weet hoe je zo'n HD aan de praat kan krijgen onder DOS ? Trouwens: firewire onder DOS, is dat ook mogelijk aangezien de externe HDD ook firewire ondersteunt.
 • Je gebruikt Norton Ghost of een ander imaging programma? Met Norton Ghost kun je in ieder geval opstartdiskettes maken met USB 2.0 drivers. Ik ben momenteel bezig een aantal systemen te Ghosten door een image terug te lezen vanaf een externe Maxtor OneTouch.
 • Op http://www.bootdisk.com/ staan bij mijn weten ook wel dos bootdisks met usb ondersteuning.
 • Heb ondertussen van alles geprobeerd ook met de zogenaamde Iomega drivers van Ghost zelf, maar zodra ik guest.exe intikt om contact te maken met de drives krijg ik de mededeling dat er geen letters zijn toegekend aan mijn drives. in Ghost zelf zie ik de drive ook niet. Wie kan me helpen ? :cry:
 • Zelf ken ik Ghost niet. Maar heb je de info op deze site al gelezen? http://service1.symantec.com/SUPPORT/ghost.nsf/docid/2002030414141625
 • Guest.exe? Heb ik nooit eerder gebruikt. In Ghost kun je via een wizard een bootdisk maken waar je o.. kan kiezen voor USB (2.0) drivers. Wanneer je start met deze diskette wordt Ghost geladen incl. de drivers die je hebt opgegeven in de wizard.
  Vervolgens kun je kiezen voor Disk/Partition -> Image en kun je de drive kiezen waarnaar je wilt Ghosten. Daar staat dan als het goed is de externe drive tussen. Op deze manier doe ik het. Ik weet niet precies wat jij hebt gedaan, omdat je het hebt over Iomega drivers en ene guest.exe.
 • Er is op het web wel wat discussie te vinden over dit probleem (google: usb2 +dos). Zie bv
  http://www.computing.net/dos/wwwboard/forum/13288.html
  De hier genoemde panasonic driver is wat moeilijk te vinden maar ik heb hem beschikbaar als je ermee wilt experimenteren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.