Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

HD vergroot maar niet te beschrijven

h.enk
9 antwoorden
 • Hallo,
  ik heb met behulp van Partition Magic 7.0 mijn C: en D: schijf opnieuw ingedeeld, ruimte resp. genomen (C) en gegeven (D).
  Ik heb 2 "taken" gedaan: opnieuw ruimte gedefinieerd en "freespace" gemaakt.
  Wat dat laatste precies doet weet ik niet, maar toen ik het programma afsloot gaf deze aan nog 3 taken te hebben openstaan; dit genegeerd. Hierna is via DOS eea uitgewerkt.
  Nu blijkt dat de ruimte op D: wel bijgeschreven is, maar ik kan er niets op kwijt: er staat gebruikt 1.9Gb en ongebruikt 2Gb maar grafisch is te zien dat de schijf vol is…
  Hoe los ik dat op ?
  Ruud
 • Wat heb je nu precies gedaan met partition magic? Voorzover ik kan opmaken uit je tekst heb je je c schijf verkleind en met de ruimte die hierbij vrijkwam de d schijf vergroot?

  Je geeft naar mijn idee zelf al aan waar het fout is gegaan; partition magic had nog drie taken te doen maar desondanks heb je het programma afgesloten. Het gebruik van partition magic wil nog wel eens tijd kosten, je moet het programma alle taken laten voltooien, om de hele operatie succesvol te laten verlopen. Ik zou de acties dus opnieuw uitvoeren met partition magic en nu het programma de taken laten voltooien.
 • Ok… bedankt.
  Punt is dat ik geen idee heb welke akties nog open stonden.
  Daarna start PM op in DOS en worden er 3 taken gedaan…
  Ik heb dit ook bij iemand anders gedaan en daar kwam een melding van 17 taken !
  Toen er in DOS eea werd verwerkt werden er inderdaad 17 taken gedaan.
  Lijkt meer op een melding van aantal DOS taken dus.
  Ik denk niet dat het de oplossing van het probleem is.
  Ruud
 • Als ik t me goed herinner moet je de gemaakte "freespace "na het rebooten in PM alsnog formateren en toekennen aan bv D:
 • Of start PM nog eens op en kijk of er nu een stuk ruimte is wat "unallocated" is, dat wil zeggen, niet ingedeeld en ook niet te gebruiken.

  PM start voor heel veel wijzigingen op naar een soort Dos (Caldera) en van daaruit worden de bewerkingen uitgevoerd. De simpele operatie van bij de ene partitie wat weghalen en dat bij de andere toe te voegen genereert in dit Dos scherm al 3 taken:

  1) Het resizen van c:
  2) Het resizen van d:
  3) Het vergroten van d:

  En dan moet er ondertussen ook nog overal data verplaatst worden, dus kan best een aantal uren duren :wink: :wink:
 • [quote:7bc05e0866="RuudLeeuw"]Ik denk niet dat het de oplossing van het probleem is.
  Lijkt meer op een melding van aantal DOS taken dus.[/quote:7bc05e0866]
  Nou, dat denk je dus toch verkeerd. PM doet dit soort dingen altijd in een aantal stappen. Elke keer als je wat verandert in het windows scherm van PM, voeg je een taak toe. Omdat PM diverse dingen niet kan doen, als je in windows zit, ga je naar dos (of xp command line interface), daar doet ie zijn ding, en jij blijft er met je fikken af tot ie klaar is. Ik heb nog een advies, wat je ingelijst boven je computer mag hangen: "assumption is the mother of all fuckups".
 • [quote:5a980dc559]"assumption is the mother of all fuckups".[/quote:5a980dc559]

  Da's een goeie :P Heb je die heel toevallig uit die film met Steven Seagal, Under Siege?
 • [quote:dcc7288271="RuudLeeuw"] Ik heb nog een advies, wat je ingelijst boven je computer mag hangen: "assumption is the mother of all fuckups".[/quote:dcc7288271]
  Dat assumption zal in dit geval toch wel assume in de betekenis van "accept" en niet van de betekenis "take control" zijn afgeleid :D
 • Opnieuw draaien van Partition Magic loste het probleem op.

  ASSUME = to make an ASS of U and ME

  Dank

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.