Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Sweex Xenon XB

Kaz'Duzar
18 antwoorden
 • Wie heeft er een Sweex Xenon XB?

  Ik wil graag weten hoe het aan de achterkant zit: ik wil aan de achterkant nog minimaal 1 casefan. Welke afmeting hebben de gaatjes? Wil een 80 x 80 fan of een 120 x 120 fan erop zetten, dus kan evt een verloopstukje gebruiken.

  Verder wil ik graag weten:
  - Welke voeding zit erin?
  - Waar de openingen in de voeding zitten, aan de achterkant 1? Onderkant 1? enz enz
  - Sterkte van de de voeding
 • Ik geloof dat er 2 80mm casefan's achterin kunnen, maar om het zeker te weten moet je even duke een pbtje sturen die heeft deze kast ook. (Je kan kiezen naar welke account van hem, (computerfreakje of DukeH of Duketheboss)
 • ik heb er geen, maar ik dacht dat duke(h) (=computerfreakje) er 1 had. Er zit een sweex voeding in en over het algemeen geeft deze niet heel stabiel voltages… Dus overklokken moet je vergeten met die voeding…
  Volgens mij kan er achter maar 1 80cm fan . edit: dus 2… Een verloopsstuk lijkt me niet handig, aangezien dit waarschijnlijk vanaf de binnenkant niet gaat passen (denk ik, maar heb geen ervaring), omdat hij dan tegen je mobo of voeding of VGA komt.
  JE kunt trouwens het beste die gaatjes eruit knippen/zagen. Deze blokkeren de airflow en geven een suizend geluid…
 • Kan ook zo'n el cheapo voeding zijn zoals Interficior heeft, een redelijke oc kan daarmee wel.
 • Ik heb nog een P4 voeding liggen van m'n neef. 300W

  De gaatjes eruit… ik neem aan dat er dan nog wel fan guards overheen passen?
 • [quote:79062bc4c0="LabRat"]Ik heb nog een P4 voeding liggen van m'n neef. 300W

  De gaatjes eruit… ik neem aan dat er dan nog wel fan guards overheen passen?[/quote:79062bc4c0]

  Hij bedoelt de schroefgaten laten zitten maar het "roostertje" eruit, fanguards passen dus nog gewoon.
 • Ja dat begreep ik, maar waarom zouden verloopstukken niet gaan passen dan? (Zou hooguit 1 verloopstuk van 80 naar 120 worden). Kijk dat van die VGA kan ik begrijpen, maar de bovenste zou toch kunnen?

  Bovendien kan door een verloopstuk toch de lucht sneller worden afgevoerd? Kbedoel: gat van 80 x 80 met verloopstuk 80 -> 120. 120 x 120 fan erop. Die 120 fan zuigt meer lucht aan en blaast lucht door een gat wat eigenlijk te klein is -> lucht gaat er sneller doorheen (dat weet ik nog van m'n natuurkunde sommen :wink: ). Of maak ik een (natuurkundige) fout? :P
 • Ik heb even een pb'tje naar computerfreakje gestuurd. Die zie ik het vaakst. (of ik kijk alleen maar in topics waar hij onder die account post :wink: )
  Heb hem verwezen naar dit topic. Zou ook graag willen weten of ik aan de voorkant nog een casefan kan plaatsen… denk het haast niet, maar ik vraag het toch maar voor de zekerheid.
 • Hey , Jup ik heb een Xenon XB. (Black Edition).
  standaard zit er 1 blauwe fan in het raam in + rooster of hoe je zoiets noemt.

  Maar als je voor een fan wilt plaatsen ,
  zul je zwarte rubbertjes los moeten maken (Best veel werk vindt ik.)
  Verder heb je veel ruimte in de kast. Wat alles uiteraard ten goede komt.

  Niks op aan te merken.

  Groeten,
  Duke.

  Ik heb bij mij :

  2x Outtake aan de achterkant , werk perfect :)
 • zo ruim is zon xenon niet hoor, gewoon een standaard miditowertje.

  zet er es een chieftec bigtower of een CM stacker naast en je piept wel anders ;)
 • [quote:d60335ef23="NoepZor"]zet er es een chieftec bigtower of een CM stacker naast en je piept wel anders :wink: [/quote:d60335ef23]
  Daar heb ik nog geen geld voor :P .

  Maar wat ik net zag:
  [img:d60335ef23]http://www.tweakzone.nl/upload/2353.jpg[/img:d60335ef23]
  (Moet er trouwens wel bij zeggen dat de foto van een Xenon XS is)
  Die interne drive bays zitten zo te zien irritant in de weg. Kan hier nog net een casefan tussen of moet ik maar gelijk de zaag pakken?
  Wat wel oké is, is dat er 2 casefans voor kunnen en 2 achter :D
 • Neem aan dat je gewoon 2 casefans daar kan plaatsen, het ziet er naar uit zo te zien dat je daar 2 casefans tussen kan plaatsen.
 • casefans kunner er idd gewoon tussen, en anders zeker er niet aan gaan zagen, door die rekken is de kast juist een beetje stabieler, (en nog is hij behoorlijk instabiel)


  (en bovendien moet je niet teveel schroeven in schroefgaatjes van de kast want die zijn zo dol, (ik had mijn videokaart met een boutje (en moertje natuurlijk) vastzitten, anders viel hij eruit. Nu heb ik een dragon en die is veel steviger)
 • @ Computerfreakje: welke casefans heb je achter? Met of zonder LEDs? Want ik wil misschien 2 casefans met en dan 2 fangrills erop voor het effect, maar ik wil wel met die LED fans ongeveer dezelfde hoeveelheid lucht van achteren afvoeren. Als een gewone fan een stuk meer af kan voeren, dan neem ik die wel. Prestaties gaan voor.
  En ik neem aan dat de afmeting van de fans 80 x 80 is?

  @all: m'n natuurkunde is nog niet nagekeken:
  [quote:b37564264b="LabRat"]Bovendien kan door een verloopstuk toch de lucht sneller worden afgevoerd? Kbedoel: gat van 80 x 80 met verloopstuk 80 -> 120. 120 x 120 fan erop. Die 120 fan zuigt meer lucht aan en blaast lucht door een gat wat eigenlijk te klein is -> lucht gaat er sneller doorheen (dat weet ik nog van m'n natuurkunde sommen ). Of maak ik een (natuurkundige) fout?[/quote:b37564264b]

  Niemand ervaring met deze dingen?
 • Natuurkundig gezien maakt het volgens mij niet veel uit, 12mm maken minder omwentelingen. (correct me if i'm wrong)

  Is idd gewoon 80mm in een sweex kast,
  Sommige ledfans presteren net zo goed als andere, maar dan maken ze meestal (lees: altijd) meer lawaai. Waar je op moet letten is het aantal CFM of kubeke cm lucht wat ze verplaatsen(hoger=beter). En voor de herrie moet je letten op het aantal dB(lager=beter)
 • Een 120 x 120 mm fan met 2500 rpm maakt toch evenveel omwentelingen als een 80 x 80 mm fan met 2500 rpm? Ik snap dat die 120 x 120 een langere weg heeft af te leggen, maar is het aantal rpm niet gelijk aan het aantal omwentelingen per minuut?

  Hoe komt het dan dat LEDfans meer lawaai maken? Kbedoel: ik heb een ledje nog nooit lawaai horen maken. Ik zou eerder geneigd zijn te zeggen dat LEDfans minder hard kunnen draaien omdat ze een deel van de stroom voor de fan wegnemen om te kunnen branden :-?
 • lol

  Het verschil tussen een normale fan een een ledfan is gewoon de buitenkant. In plaats van zwart is alles nu doorzichtig en zitten er 4 gaatjes met leds erin. LEDs vreten bijna geen stroom (per led 0.02A en tot 4 volt). HEt voordeel van een 120mm fan is dat de bladen een stuk groter zijn. Hierdoor wordt er met een 120mm fan meer lucht verplaatst in 1x ronddraaien dan een 80mm fan. Je hebt natuurlijk ook 120mm fans die heel hard draaien, maar die verplaatsen dan waarschijnlijk ook veel lucht.

  Hoeveel herrie de fan maakt ligt aan de binnenkant, waar de motor e.d. zit. Ook op welke manier de fan rond gaat draaien maakt heel veel uit qua geluid en hoelang de fan mee kan gaan. Ik had hier in het kort iets in de FAQ geschreven.

  Dat LEDfans vaak meer lawaai maken ligt er niet aan dat de leds stroom vragen. Ik denk dat men ledfans makkelijk kwijt kunnen, ookal maken ze iets meer herrie. In een casemod heeft bijna iedereen toch een fancontroller… En als men lagere prodctiekosten heeft, maar toch veel winst kan maken met een product dat veel herrie maakt (meer dan als ze stiller zijn), dan kun je raden wat er gedaan wordt. Dit is trouwens gewoon hoe het vaak gaat in de economie. Of het ook precies zo is weet ik niet precies, ik heb immers geen bedrijf dat LEDfans maakt :P . Maar ik denk dat het wel in deze hoek zit…

  oja, het aantal DB zegt ook niet alles over het geluid van een fan. Een hele irritante toon kan zeer ergerlijk zijn, maar bv wel 21db zijn. Een 23db fan kan dan een stuk stiller lijken, ookal zou deze theoritisch 2x zoveel geluid moeten produceren. De ene toon vangt het menselijk oor beter op dan de andere…
 • Tja… ik kan OF 2 x 80 mm fan kwijt, OF 1 x 120 (moet dan wel een adjustment stukje kopen). Dus ik denk dat voor mij de 2x 80 mm handiger is. En voor uitblazend ook. Iig bedankt voor je uitgebreide antwoord Kaz'Duzar! Ik ga het even afwegen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.