Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

5 apparaten op IDE

None
15 antwoorden
 • Is het mogelijk om meer dan 4 apparaten op je moderbord aan te sluiten? Je hebt namelijk 2 IDE controllers waarvan ik op de ene 2 hd heb en op de andere een cd-rom speler en een dvd-speler. Nu wil ik een DVD-brander op mijn moederbord aansluiten. Moet ik dan de cd-rom brander eruit halen of is er een mogelijkheid met een IDE-spliter of iest dergelijks?
 • Je kan een pci kaartje kopen met ide en sata controllors (En dus ook poorten)
 • Of de cdrom speler eruit.
 • [quote:5a5fb7d853="gerben"]Of de cdrom speler eruit.[/quote:5a5fb7d853]

  Sorry, ik heb een cd-rom brander en een DVD-speler nu op een IDE-controller…

  Moet ik dus de cd-rom brander eruit halen? Lijkt me eigenlijk niet…

  Wanneer ik zo'n PCI IDE controller koop wat moet ik daar dan op aansluiten? De twee hd's of de DVD brander etc…
 • Ik zou het apparaat doen wat het minst gebruikt wordt. Waarschijnlijk dus de cd brander. Want de pci bus is eigenlijk niet echt geschikt voor zulke data stromen.
 • Als je USB 2.0 hebt zou je een externe behuizing voor een harde schijf, dvd of cd speler/writer kunnen gebruiken
 • Maak het nu wel heel gemakkelijk voor je, voorbeeld http://www.marktplaats.nl/markt/hardware/harddisken/69929.htm heb je gelijk een prijs indicatie
 • Voor optische apparaten is de PCI bus ruim voldoende. Dus als je een PCI kaartje neemt met twee IDE aansluitingen zou ik op het ene kanaal de DVD brander en CD-ROM zetten (tussen die twee zul je toch zelden verkeer hebben) en op de tweede de CD brander.
  Elke harde schijf krijgt dan z'n eigen IDE controller, zo zit geen enkel apparaat een ander in de weg.
 • [quote:a7c56ab44a="Lionhead"]Moet ik dus de cd-rom brander eruit halen? Lijkt me eigenlijk niet…[/quote:a7c56ab44a]
  Waar heb jij dan twee branders voor nodig?
 • Ik dacht dat een cd brander sneller een cd brandt dan en dvd brander, dat zou een reden kunnen zijn.
 • Kan een reden zijn, echter de nieuwe nec nd-3500 die brand al cd's op 40x dus dat scheelt niet zoveel tijd meer vergeleken met een cd-brander.
 • [quote:518ccf0c34="gerben"][quote:518ccf0c34="Lionhead"]Moet ik dus de cd-rom brander eruit halen? Lijkt me eigenlijk niet…[/quote:518ccf0c34]
  Waar heb jij dan twee branders voor nodig?[/quote:518ccf0c34]

  Met een DVD-brander kun je welliswaar ook cd-roms branden maar ik dacht dan brand ik cd-roms met de cd-rom brander zodat de dvd-brander alleen DVD hoeft te branden. Minder slijtage en ik heb de cd-rom brander nou eenmaal…
 • [quote:b4223dad9e="egslim"]Voor optische apparaten is de PCI bus ruim voldoende. Dus als je een PCI kaartje neemt met twee IDE aansluitingen zou ik op het ene kanaal de DVD brander en CD-ROM zetten (tussen die twee zul je toch zelden verkeer hebben) en op de tweede de CD brander.
  Elke harde schijf krijgt dan z'n eigen IDE controller, zo zit geen enkel apparaat een ander in de weg.[/quote:b4223dad9e]

  Euhm, ik heb geen cd-rom speler…

  HD1 —-> PRim. IDE moederbord
  HD2 —-> Sec. IDE moederbord
  CD-ROM brander + DVD speler —-> eerste IDE PCI kaart
  DVD brander —-> tweede IDE PCI kaart

  Deze configuratie juist??
 • Nee,
  Branders op 1 kanaal, dvd-lezer op ander kanaal zodat je on the fly kan kopieeren.

  Zo dus:
  [list:a1db5b0a53]
  HD1 —-> PRim. IDE moederbord
  HD2 —-> Sec. IDE moederbord
  CD-ROM brander + DVD brander —-> eerste IDE PCI kaart
  DVD-rom —-> tweede IDE PCI kaart [/list:u:a1db5b0a53]
 • Ik heb ook een tijdlang zo'n PCI kaartje gebruikt van Promise. Het nadeel was dat het een eigen BIOS heeft en bij opstarten iedere keer eerst ging zoeken naar de hardware die er aan verbonden is. Daardoor duurde het opstarten erg lang en ben ik er weer vanaf gestapt. Misschien zijn er kaartjes zonder eigen BIOS maar daarover heb ik niets kunnen vinden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.