Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Beeldscherm vv Monitor

*MartyMcFly*
1 antwoord
 • Wie herkent het volgend probleem? (en heeft een goede raad)
  Op een pentium 4 van Medion gaat na installatie van een Medion scanner, de beeldscherm instellingen van een IIyama TFT monitor terug naar 8 bit.
  Als er geen scanner geïnstalleerd is blijft het wel op 16 of 32 bit staan, maar na installatie van de scanner komt er een balkje rechtsonder met de melding dat de scanner gevonden is en gereed is voor gebruik, maar op het moment dat dit balkje komt knippert het beeldscherm en is de scherm instelling weer terug gezet. Als je dit dan weer op 16 bit zet blijft het goed tot je de computer opnieuw opstart springt hij weer op bovengenoemd moment op 8 bit. Na complete verwijdering van de scanner werkt de monitor weer goed.
  Voor de monitor hebben we de juiste driver geïnstalleerd Maar wat ik ook vreemd vind is dat hij alleen maar op 800x600 en 1024x768 pixel gezet kan worden, misschien is dit normaal voor een TFT monitor?? Het systeem is met NAV 2004 Ad- Awere en Spybot gecontroleerd maar niets bijzonders gevonden.

  Egbert

  Bedankt maar…….

  Het probleem is voorlopig opgelost. De veroorzaker is n.l. een utilitie welke bij de scanner hoort. Deze wordt opgestart, en zet dan een scannertje in de balk programmaatje geopend, op dat moment wordt de scherm (video kaart ) terug gezet op 8 bit. Door deze z.g HOTKEY. exe uit te schakelen blijft de scherm op 16 (of 32) bit staan. en kan er gescand worden in diverse software pakketten. Het blijft wel een beetje vreemd, want nu kun je geen gebruik maken van deze utilitie ………………??

  Egbert

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.