Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Computeronderdelen en de VVV-irischeques

None
11 antwoorden
 • Hallo allen, wellicht niet het juiste forum voor deze vraag, maar aangezien ik geen meer toepasselijk forum kon vinden toch maar hier:

  ik heb als kado een zgn. 'irischeque' (vvv-bon) gekregen van 50 euro, wat natuurlijk erg aardig is, maar het probleem is dat ik hiervoor computeronderdelen wil kopen. Een probleem, aangezien het boekje wat ik er bij heb gekregen (voor de regio Utrecht) geen enkele computerwinkel vermeld behalve de Dixons en een algemene electronicazaak waar ik geen harde schijven of geheugen kan kopen (wat ik nodig heb). Mijn vraag is dan ook: weet iemand (in een andere regio) een computerwinkel die deze cheques wél accepteert? Groningen of Maastricht is mischien een beetje ver, maar Amsterdam of Den Bosch wil ik best doen met de trein om die bon te gebruiken. De Mediamarkt heb ik al gevraagd, daar worden ze niet geaccepteerd.
 • 'verkoop' de bonnen aan een familielid of kennis….is dat geen optie?
  ( doe ik zelf ook eens per jaar , vlak voor sinterklaas) neemt mijn moeder alle vvv bonnen van mij over krijg ik gewoon cahs….. en zij besteed het aan kadootjes voor de sint
 • Koop gewoon iets, waarvan je zeker weet, dat je het terug kan brengen. Weer inleveren, en je krijgt je geld. Veelal gaat dit het makkelijkste bij grotere winkels, zoals V&D.
 • Hmm.. die laatste optie klinkt wel interessant, maar is toch een beetje riskant wellicht. Straks zit ik met een of ander maf apparaat wat toevallig vijftig euro was, maar wat ik niet meer terug kan geven… Heb je dit zelf wel eens geprobeerd?
 • Jawel. En ook wel van anderen gehoord. Maar je kunt voor de zekerheid iets nemen, wat je toch wel kunt gebruiken.
 • Hebben ze dat dan bij de V&D? ;)
 • is wel een leuk idee van Gerben…..maar niet erg attent naar de winkel toe…. enig idee wat eht aan mankracht kost om teruggave te verwerken?
 • Och, wat denk je dat het onzinnige verschijnsel van cadeau cheques zelf wel niet kost? En die mensen staan er toch, en worden toch wel betaald, of je die bon nou inwisselt of niet. Ik heb hier ook nog wel een cadeaubon in de kast liggen, van een jaar of tien oud…
 • [quote:c094cd3038="gerben"]Och, wat denk je dat het onzinnige verschijnsel van cadeau cheques zelf wel niet kost? En die mensen staan er toch, en worden toch wel betaald, of je die bon nou inwisselt of niet. Ik heb hier ook nog wel een cadeaubon in de kast liggen, van een jaar of tien oud…[/quote:c094cd3038]

  Je moet het fiscaal zien: cadeaubonnen e.d. zijn namelijk fiscaal aftrekbaar als bedrijfsgiften aan klanten/werknemers en dat geldt niet als je iemand geld geeft (zwart !) of een bedrag overschrijft, aangezien je dit niet kunt verantwoorden bij de belasting. Wel vervelend is dat je nooit iets goedkoper kunt kopen dan het bedrag dat erop staat: je krijgt geen wisselgeld terug !
 • Wat ik zelf meestal doe is de grote uitgaven een beetje in de gaten te houden. Bij sommige aankopen kan een deel van het aankoopbedrag met de bonnen worden betaald. Ik weet dat ik een keer heb onderhandeld over het gebruik van zo'n bon. De winkelier heeft hem geaccepteerd en mijn indruk is dat hij hem zelf heeft gebruikt voor een andere aanschaf om zo de eventuele inwisselkosten te ontlopen. Bonnen van specifieke winkels die zijn soms wel lastig en hoop ik zelf nooit te ontvangen. Algemene bonnen zoals die van de VVV, of in mindere mate een boekenbon, die kan je op veel plaatsen wel gebruiken.
 • [quote:7659c2e7c4="Hans.Vosman"]Algemene bonnen zoals die van de VVV, of in mindere mate een boekenbon, die kan je op veel plaatsen wel gebruiken.[/quote:7659c2e7c4]
  Dat valt dus een beetje tegen, aangezien er dus geen énkele winkel in de hele provincie Utrecht te vinden is die deze dingen accepteert. Je zou toch verwachten dat mensen die zo'n bon krijgen ook wel eens iets bij een computerwinkel willen kopen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.