Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

CoolerMaster Aerogate II

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Ik heb net m'n CoolerMaster Aerogate II aangesloten.
  Hier het resultaat:
  (Kheb de vragen dikker gedrukt)
  * Casefan ging goed
  * Temperatuursensor… tja…[b:ea8744c24b] waar leg / hang je die in een casefan zodat je goeie representatie van de temperatuur in de kast krijgt?[/b:ea8744c24b]
  * CPU fan ging NIET! M'n pc bleef bij m'n bios-scherm hangen doordat ik m'n cpufan had aangesloten op die Aerogate.[b:ea8744c24b] Waar kan ik in het BIOS de instelling vinden dat die fan stroom krijgt via die Aerogate?[/b:ea8744c24b]
  * [b:ea8744c24b]Kan ik de temperatuurcensor voor m'n cpu gewoon op de cpu leggen. Kbedoel: hij hoeft toch niet op het vlakje waar de hittegeleidende pasta + koeler op zit?[/b:ea8744c24b]
  * HDD fan heb ik [u:ea8744c24b]nog[/u:ea8744c24b] niet.
  * HDD temperatuursensor ging goed.
  * VGA fan heeft 2 pins stekkertje :-? [b:ea8744c24b]Tja.. hier valt volgens mij niet veel aan te doen. Het beste is denk ik hier de fan van die Aerogate zelf maar op aan te sluiten of heeft iemand anders nog een suggestie wat te doen met deze aansluiting & de temperatuur sensor?[/b:ea8744c24b]

  ThanQ!
 • Die case tempratuur sensor kan je het beste ergens hangen op een plaats die niet in de buurt is van onderdelen die warmte produceren denk ik (weet dat dat moeilijk is in een pc ;)), omdat je anders een btje een vertekend beeld krijg van de tempratuur. Ik denk dat een goede plaats is om die te hangen aan de rechterkant van je moederbord en dan een btje onder de helft. Maar je zou um ook rechts van je moederbord kunnen doen ter hoogte van je hdd's.
  Dit alles is natuurlijk ook een btje afhankelijk van de indeling van je moederbord/case.

  Over de cpu aansluiting: als je de beste tempratuur aflezing wil hebben dan kan je dat het beste doen maar ik neem aan dat je de tempratuur van je cpu gewoon via een proggie kan uitlezen. Je kan die tempratuur meter ook tussen de koelribben van je cpu koeler doen.

  Je zou ipv dat fannetje wat in de Aerogate ook de casefan doen die het meeste geluid maakt (het kan zijn dat er 1 meer geluid maakt omdat deze meer trilling in je kast veroorzaakt). Die andere tempsensor kan je op een hdd doen ofzo.
 • De volgende 4 dingen kunnen aangesloten worden:
  1)CPU
  2)Case
  3)VGA
  4)HDD

  1)[b:c7aeb475a5]CPU deel??? Kan dat nou op de CPU gezet worden zonder dat m'n pc begint te ouwehoeren?[/b:c7aeb475a5]
  [b:c7aeb475a5]CPU temp sensor kan toch net onder koelblok of kan die beter tussen die koelvinnen? Want daar stroomt wel de lucht van m'n fan doorheen, dus kan dat beeld ook weer vertekenen[/b:c7aeb475a5]
  2)Case deel kan aangesloten worden op casefan
  Case temp sensor komt ook wel goed
  3)VGA deel kan in m'n Aerogate zelf (waarom lees je verderop)
  [b:c7aeb475a5]VGA sensor kan evt op de achterkant van de kaart?[/b:c7aeb475a5]
  4)HDD deel komt op HDD koeler
  HDD sensor kom ook goed

  Waarschijnlijk komen er nog 4 casefans bij (2 voor, 2 achter). Hiervoor koop ik denk ik ook nog een standaard fan controllertje erbij zodat ik deze ook wat kan regelen. Zo hebben de casefans voor en achter een eigen fancontroller. Vandaar dat ik het VGA deel op die Aerogate zelf aansluit.
 • tempding mag iig niet aan/tegen/op de cpu…
  dus bv onder op het koelblok zou kunnen… maar meestal word je cpu toch al gemeten dus waarom bijvoorbeeld niet je videokaart?
 • [quote:3bd52e8dd8="Vandread"]dus waarom bijvoorbeeld niet je videokaart?[/quote:3bd52e8dd8]
  Daar heb ik er al 1 voor. Ik zal eens gaan kijken hoeveel verschil is tussen de temp die die Aerogate meet en wat m'n Asus Utility meet.

  Maar ik heb nog steeds dezelfde vragen openstaan ^^
 • ik kan de kabel van mn cpu fan gewoon losroppen en dan werkt ie gewoon, alleen loopt de temp dan wel geleidelijk op !!
 • Bij mij wil m'n moederbord er niet zo aan :cry: . Ik heb een Asus A7V600-X. Wie weet hoe dit kan???

  En waar kan de temp sensor op CPU? En op VGA kaart?
 • [quote:cad355f55e="LabRat"]En waar kan de temp sensor op CPU? En op VGA kaart?[/quote:cad355f55e]
  [quote:cad355f55e="Vandread"]tempding mag iig niet aan/tegen/op de cpu…
  dus bv onder op het koelblok zou kunnen… naast je cpu[/quote:cad355f55e]
  Vga hetzelfde… naast de core op het blok …
 • Sorry, ik had het verkeerd gedaan wat betreft de CPU. Ik bedoelde eigenlijk: de stroomvoorziening voor de CPU koeler (dat krijg je met zoveel vragen :roll: ). Ik snap gewoon niet dat ie daarom een fout geeft.
  Ik start m'n pc op, en dan geeft ie bij het BIOS al die fout en raadt ie mij aan het BIOS te controleren. Als ik dan de stroomkabel op het moederbord aansluit, dan ist weer oké.

  NoepZor had hier weer geen last van….
  :-? Rara hoe kan dat :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord