Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

cd'tjes worden niet herkent door brander

Passer
13 antwoorden
 • Wat is het probleem?

  Wanneer ik wat wil branden op cd, en ik doe de cd in het laadje, krijg ik na een tijdje de melding dat er geen cd in het laadje zit. Vreemd, aangezien ik er dus wel één heb ingedaan.

  Doe ik geen cd in het laadje, krijg ik deze melding ook (logisch) alleen veel sneller. Volgens mij probeert hij de cd dus wel te herkennen, maar dit lukt niet. Waar kan dit aan liggen? Aan de laser? Slechte cd's?(inmiddels al twee verschillende merken cd's gebruikt).

  In een ander topic het advies gekregen om firmware te gebruiken. Geen idee wat het is.

  Ik gebruik inmiddels de nieuwste nero (Nero 6 Ultra Edition 6.3.1.17) aangezien ik eerst dacht dat het misschien daar aan lag. Daarnaast Windows XP, de computer is +/- 3 jaar oud. Is het mogelijk dat de brander het begeven heeft? Het is namelijk nogal belangrijk dat de bestanden op cd gezet worden.
 • lensje vuil?
 • [quote:5530533024="katrien"]lensje vuil?[/quote:5530533024]

  Hoe zie ik dat?
 • niet te zien… er zjn speciale cdrommetjes voor het schoonmaken van cdspeler/brander.
  ik heb er wel ooit een uit elkaar geschroeft toen ook die cd cleaner niet werkte en zo het lensje met gedest. water gereinigd, probleem was daarna over…(misschien was dat wel toeval… :wink: bijpc's weet je maar nooit….
 • [quote:8d1d8015e2="katrien"]niet te zien… er zjn speciale cdrommetjes voor het schoonmaken van cdspeler/brander.
  ik heb er wel ooit een uit elkaar geschroeft toen ook die cd cleaner niet werkte en zo het lensje met gedest. water gereinigd, probleem was daarna over…(misschien was dat wel toeval… :wink: bijpc's weet je maar nooit….[/quote:8d1d8015e2]

  Hoeveel kost een dergelijk cd'tje?

  Het openschroeven is niet iets waar ik veel zin in heb moet ik je eerlijk zeggen :wink:
 • [quote:91fbbac71a="D Spaans"]Slechte cd's?(inmiddels al twee verschillende merken cd's gebruikt).[/quote:91fbbac71a]Dat lijkt me de meest plausibele verklaring. Gebruikte je dit merk en type CD-R al voor het probleem zich voordeed?
 • [quote:d05ca1534c="Captain_Kansloos"][quote:d05ca1534c="D Spaans"]Slechte cd's?(inmiddels al twee verschillende merken cd's gebruikt).[/quote:d05ca1534c]Dat lijkt me de meest plausibele verklaring. Gebruikte je dit merk en type CD-R al voor het probleem zich voordeed?[/quote:d05ca1534c]

  We kopen meestal een grote stapel cd's zonder hoesje. Zo ook deze keer, alleen waren de cd's deze keer iets dunner. Ik dacht dat het daar best aan zou kunnen liggen, vandaar een aantal andere cd's gekocht. Dit hielp alleen niet.

  Aan dat lensje had ik nog niet gedacht, maar daar begint het wel op te lijken. Heb een normale cd in beide cd-rom schijven geprobeert, en in de ene wordt de cd goed afgespeeld, in de brander geeft hij geen reactie, buiten dat hij een cd'tje probeert te lezen (wat dus niet lukt).

  Zou het verschil uitmaken als ik er een cd'tje van bv. philips of sony in zou doen …?

  De brander is overigens van Aopen.
 • [quote:b72fb97cd2="D Spaans"]Aan dat lensje had ik nog niet gedacht, maar daar begint het wel op te lijken. Heb een normale cd in beide cd-rom schijven geprobeert, en in de ene wordt de cd goed afgespeeld, in de brander geeft hij geen reactie, buiten dat hij een cd'tje probeert te lezen (wat dus niet lukt).

  Zou het verschil uitmaken als ik er een cd'tje van bv. philips of sony in zou doen …?[/quote:b72fb97cd2]Als ie een normale CD al niet correct leest, dan lijkt me dat een ander merk CD-R's geen verschil meer maakt. Blijft iid de lensschoonmaak actie over, of anders garantie (voor zover van toepassing) op de drive claimen.
 • [quote:ffe87b4e1a="Captain_Kansloos"]Als ie een normale CD al niet correct leest, dan lijkt me dat een ander merk CD-R's geen verschil meer maakt. Blijft iid de lensschoonmaak actie over, of anders garantie (voor zover van toepassing) op de drive claimen.[/quote:ffe87b4e1a]

  Dan ga ik even een dergelijke cd halen

  Laat wel weten of het gelukt is :wink:
 • Zeg … een een klein ander dingetje … hoe gebruik ik die cd laserreiniger als het cd'tje niet herkent wordt. Want dat is het hele probleem :)

  Heb nou een dergelijk cd'tje van iemand geleend, maar werken, ho maar. Aangezien ik van dat schroeven praktisch geen verstand heb, en zoiets liever niet wil doen moet de pc dus weggebracht worden?
 • [quote:90adf382df="D Spaans"]Zeg … een een klein ander dingetje … hoe gebruik ik die cd laserreiniger als het cd'tje niet herkent wordt. Want dat is het hele probleem :)

  Heb nou een dergelijk cd'tje van iemand geleend, maar werken, ho maar.[/quote:90adf382df]De theorie is dat ie - op het moment dat je de CD erin gestopt hebt - gaat proberen de CD te lezen. Dan draait ie dat ding dus gewoon rond en reinigt ie meteen. Volgens mij is dat binnen een seconde of 20 gepiept.
 • hij hoeft de cd ook niet te lezen, als ie maar een poging daartoe doet! de cd draait en de lens wordt gereinigd
 • [quote:d01a3bdb38="katrien"]hij hoeft de cd ook niet te lezen, als ie maar een poging daartoe doet! de cd draait en de lens wordt gereinigd[/quote:d01a3bdb38]

  Dan is de poging dus mislukt :)

  iig bedankt voor de hulp.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.