Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB 1.1 adapter naar USB 2.0

None
15 antwoorden
 • Ben op dit moment in bezit van een HP Paviljoen 7965 met 2x 2 USB 1.0 aansluitingen.
  En aangezien tegenwoordig de aansluitapparatuur met 2.0 werkt, vraag ik mij af, is er bijvoorbeeld een externe adapter voor USB 1.0 naar 2.0 te krijgen!!!! [b:ff2a72529b]Mijn voorkeur.[/b:ff2a72529b]
  Ik kan natuurlijk de twee USB 1.0 aansluitingen aan achterzijde doormiddel van een pci slot vervangen door 2.0 en aan de voorzijde de 1.0 USB aansluiting laat zitten!! Ik zeg dit omdat ik niet weet of dit mogelijk is deze te vervangen. Kom ik dan ergens mee in de knoei, als je twee verschillende USB aansluitingen op je PC hebt zitten!!!

  En ja, het verhaal van snelheid met apparatuur voor 2.0 aansluiten op 1.0 is bekend.

  Alvast bedankt.
 • het leuke is dat usb 1. * en 2.0 de zelfde stekker hebben.

  en zelfs down- en upwards competteble

  al vragen sommige 2.0 usb persee usb 2 kaart

  groetjes adb
 • Haak ik ff in op de vraag. Is het mogelijk om de usb 1.1 kaart er zonder problemen er uit te halen ; en dan te vervangen door een usb 2.0 kaart?
 • [quote:898edbb253="Feelgood"]is er bijvoorbeeld een externe adapter voor USB 1.0 naar 2.0 te krijgen!!!![/quote:898edbb253]Als die er al zou zijn zou je daar niks aan hebben omdat alle informatie die via de snelle USB 2.0 interface komt, vervolgens via de trage usb 1.1 interface naar de PC toe gaat. Dan creëer je daar alsnog een bottleneck. Je moet dus gewoon een losse PCI USB 2.0 kaart kopen, dan ben je meteen van het gezeur af.

  Bij die poorten aan de voorkant moet je even kijken of HOE die in de PC uitgebouwd zijn; vaak zijn dat losse stekkertjes die op het moederbord geprikt zijn. Misschien kun je een PCI USB 2.0 kaart kopen, die naast bv. 2 poorten aan de achterkant, ook nog een bevestigingsplaats voor van die stekkertjes heeft. Dan zijn je poorten aan de voorkant ook meteen USB 2.0.
 • Hmmmmm, inderdaad je kan wel eens gelijk hebben. Zal de kast eens los maken, en kijken hoe één en ander in elkaar zit.
 • Er is een USB2 kaartje van Eminent (5 ports USB2) met vier aansluitingen aan de achterkant en een op de kaart, die je kunt gebruiken voor een aansluiting op de voorkant.
  Zelf gebruik ik die met succes met een Aopen 6X8 moederbord.
  NB: sommige kaartjes werken niet met oudere computers.
 • zoals sjouwer zei:

  stekkers zijn precies hetzelfde!

  en down/upwards compatible

  dus een USB 1.1 apparaat werkt op een USB 2.0 poort en een USB 2.0 apparaat werkt meestal ook op een USB 1.1 poort (sommige apparaten vereisen wel een USB 2.0 aansluiting)

  een uitbreidingskaartje met USB 2.0 poorten @ PCI lijkt me het makkelijkst, die op je moederbord kun je niet veranderen/wijzigen en die frontaansluiting kun je dan op het kaartje aansluiten!
 • [quote:61a84365f7="Captain_Kansloos"]
  Bij die poorten aan de voorkant moet je even kijken of HOE die in de PC uitgebouwd zijn; vaak zijn dat losse stekkertjes die op het moederbord geprikt zijn. [/quote:61a84365f7]
  Wat dus (volgens mij) altijd USB 2.0 is.
 • ik heb hier ook een vraag over: ik heb een usb hub 1.0 en heb v/d week een ext. harddisk gegkocht (Woxter 80gb) en die draait met 2.0. Telkens als ik de disk inschakel krijg ik op mn scherm de volgende mededeeling: Snel USB aparaat op een trage USB hub aangesloten. Nu zag ik vanmorgen in de pc winkel een andere USB hub van 2.0 liggen. Als ik dit koop (39€) is dan mn probleem verholpen?? Ik heb een Dell laptop Inspiron 5000e met XP prof. er op.

  Bedankt alvast voor het antwoord..groet Aat
 • [quote:1aed486db6="aat"]ik heb hier ook een vraag over: ik heb een usb hub 1.0 en heb v/d week een ext. harddisk gegkocht (Woxter 80gb) en die draait met 2.0. Telkens als ik de disk inschakel krijg ik op mn scherm de volgende mededeeling: Snel USB aparaat op een trage USB hub aangesloten. Nu zag ik vanmorgen in de pc winkel een andere USB hub van 2.0 liggen. Als ik dit koop (39€) is dan mn probleem verholpen?? Ik heb een Dell laptop Inspiron 5000e met XP prof. er op.

  Bedankt alvast voor het antwoord..groet Aat[/quote:1aed486db6]
  zeer waarschijnlijk wel

  je moet wel altijd denken dat een hub het kanaal deelt door de aangesloten apparaten.

  bij een 4 kanaals hub zal je kanaal, bij alle apparaten aangesloten, gedeeld worden door 4
 • Dat hangt dan nog wel af van de poort waar je de hub op aansluit. Zoals hierboven al staat, kun een een 2.0 hub gerust aansluiten op een 1.1 poort, maar dan zal je snelheid altijd 1.1 blijven.
 • Dat klopt inderdaad….ik heb de ext. harde schijf eens even direckt op de pc. aangesloten en het euvel blijft het zelfde. Het is de pc dus die een 1.0 usb heeft. Als dat hardware matig is zal men het waarschijnlijk (in mijn geval dus met de laptop) niet of moeilijk kunnen veranderen. Weet iemand dit???
 • [quote:ab0ab73fc3="aat"]Dat klopt inderdaad….ik heb de ext. harde schijf eens even direckt op de pc. aangesloten en het euvel blijft het zelfde. Het is de pc dus die een 1.0 usb heeft. Als dat hardware matig is zal men het waarschijnlijk (in mijn geval dus met de laptop) niet of moeilijk kunnen veranderen. Weet iemand dit???[/quote:ab0ab73fc3]

  bij bv norrod hebben ze wel iets staan voor een laptop
  is een pcmcia kaart met usb poorten
  http://www.norrod.nl/ws_a_gotoproduct.asp?A_id=5548
  of deze
  http://www.designworld.be/store/customer/product.php?productid=16247&cat=278&page=2

  en het maakt wel een flink verschil, ik heb een 512 mb stick en thuis USB2 daar blaas ik hem zo vol mee. Op mijn werk moet ik daar wel een
  aantal minuten voor uit trekken.
  Peter
 • bedankt Krekel…ja ik was er al bang voor dat er nog weer eens wat aan de pc aangesloten moet worden. Bij de tweede link die je stuurde staat inderdaad een oplossing die het overwegen waard is. In elk geval bedankt en ik zie verder wel…

  Groet van Aat…
 • [quote:766252c58d="Captain_Kansloos"][quote:766252c58d="Feelgood"]is er bijvoorbeeld een externe adapter voor USB 1.0 naar 2.0 te krijgen!!!![/quote:766252c58d]Als die er al zou zijn zou je daar niks aan hebben omdat alle informatie die via de snelle USB 2.0 interface komt, vervolgens via de trage usb 1.1 interface naar de PC toe gaat. Dan creëer je daar alsnog een bottleneck. Je moet dus gewoon een losse PCI USB 2.0 kaart kopen, dan ben je meteen van het gezeur af.

  Bij die poorten aan de voorkant moet je even kijken of HOE die in de PC uitgebouwd zijn; vaak zijn dat losse stekkertjes die op het moederbord geprikt zijn. Misschien kun je een PCI USB 2.0 kaart kopen, die naast bv. 2 poorten aan de achterkant, ook nog een bevestigingsplaats voor van die stekkertjes heeft. Dan zijn je poorten aan de voorkant ook meteen USB 2.0.[/quote:766252c58d]

  Bedankt.
  Van de week eindelijk een PCI 4x USB 2.0 Sitecom kaart geinstalleerd.
  Niks mis mee, driver worden vanzelf gezocht onder XP. Wat wel belangrijk is om SP 1 en 2 te hebben geinstalleerd. Heb nog even geen stekkertjes geplaatst, maar dat komt wel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.