Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

cassettebandjes overzetten naar pc

10 antwoorden
  • Hallo, Ik heb nog een aantal oude cassettebandjes liggen met muziek. Ik wil dit graag op cd zetten. Kan ik dit zelf doen? Of weet iemand misschien een zaak in de omgeving van amsterdam, waar ik dit kan laten doen? Alvast heel erg bedankt!
  • http://www.a-reny.com/iexplorer/restauration.html vind ik wel een mooie tutorial
  • http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=117876&highlight= Daar staat ook wat en nog in het Nederlands ook.
  • Gewoon een walkman op je line in aansluiten afspelen en dan met een programma als audio rack opnemen. Easy as dat.
  • [quote:decca8feb8="Orcer"]Gewoon een walkman op je line in aansluiten afspelen en dan met een programma als audio rack opnemen. Easy as dat.[/quote:decca8feb8] Voor wat "huis, tuin en keukenwerk" zal dit wel voldoen, maar als je nog wat CrO2, Metal tapes heb liggen zal je toch voor optimale resulaten een goed casettedeck moeten aansluiten..... Groet, Ton
  • OK een cassettedeck kan ook.
  • Er is een goed programma dat music clean heet, daar kan je perfect ruis mee weghalen enz enz, je krijgt er volgens mij een heel pakket kabels bij enz.
  • [quote:2f8c7c1e58="salsaborenko"]Er is een goed programma dat music clean heet, daar kan je perfect ruis mee weghalen enz enz, je krijgt er volgens mij een heel pakket kabels bij enz.[/quote:2f8c7c1e58] Klopt, ik gebruik dit voor mijn LP's ( die grote zwarte dingen , die op een platenspeler horen :wink: ) MBV een voorversterker kan je keurig een cd opname maken van een lp. Voor een cassetedeck heb je geen voorversterker nodig, omdat het geluid te overgemoduleerd wordt.
  • Alleen voor een tt heb je een voorversterker nodig omdat het signaal heel veel zwakker is, rest niet. Maar een vraagje, met wat voor een draaitafel digitaliseer jij je vinyl's? Heb hier nog wat vinyl's staan die ik op een cd wil branden zodat ik niet altijd met die rotdingen hoef te liggen slepen.
  • Draaitafel is niet zo relevant, hoewel de ene draaitafel de ander niet is. Maar bottleneck in het geheel is toch het opneemelement. Met een MD, magneto dynamisch, heb je een voorversterker nodig met RIAA correctie, met een keramisch element niet. MD klinkt beter en is uiteraard duurder. Maar we raken nu oof-topic, de vraag ging over cassettebandjes, al is het uitgangsprincipe hetzelfde.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.