Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

[OPGELOST] Bootdisk failure ????

None
9 antwoorden
  • Mensen, ik heb een heel vreemd probleem.

    Ik krijg bij het opstarten een bootdisk failure.
    Doe ik vervolgens de Windows CD in de CD speler dan wordt daar van opgestart en gaat hij vervolgens vrolijk verder met het opstarten vanaf de C-schijf en is daarna gewoon alles bruikbaar.

    Stukje voorgeschiedenis:
    Ik heb met F-disk de C-partitie (NTFS) verwijderd, opnieuw aangemaakt en geformatteerd, dit om er zeker van te zijn dat ik een schone installatie zou hebben. In een eerder geval had ik gezien dat er spullen bleven staan wanneer ik herinstalleerde zonder er zeker van te zijn dat de schijf leeg was namelijk.

    Bij het herinstalleren liep ik al tegen het probleem op dat de CD-ROM lezers ook niet gezien werden, dat heb ik toen opgelost door deze los te nemen en er een andere lezer in te hangen en daarmee te installeren.
    Op dit moment hangen de eigenlijke CD-spelers nog steeds los en hangt die tijdelijke speler er nog aan.

    De C-partitie is aangegeven als actieve partitie dus ook daar zit het hem niet in.

    Wie geeft hier een zinnige verklaring voor en liever nog, vertelt mij hoe dit op te lossen ? Ik ben namelijk bang dat wanneer ik straks de orginele CD-spelers weer aansluit de PC helemaal niet meer op te starten is omdat deze ook niet gezien werden.

    Alvast bedankt,

    John
  • dat ´ie het met de ene cd-lezer wel doet en met de andere niet, kan alleen maar wijzen op een kapotte speler, zou je zeggen.
    maar je hebt het over twee ´die loshangen´: je zult dus ff moeten uitproberen wat er gebeurt als je die drie (begrijp ik dus) spelers één-voor-één aansluit.
    darnaast blijft het een vreemd verhaal: wat is er in de bios bepaald over opstartvolgorde: ik vermoed dat na de a: de cdrom is aangewezen. zo ja, haal die dan weg uit de opstartvolgorde.
    (en overigens is het voortaan gewenst je os te vermelden…)
  • sorry sorry sorry
    OS = XP-PRO maar ik denk dat dat nog niet echt van belang is wanneer er helemaal nog geen OS opgestart is op het moment dat het probleem optreed :-)

    Heb nu de 2 orginele CD spelers er weer inhangen en ook daar start hij mee op, die tijdelijke is nu dus weer weg.

    Maar blijft lastig dat je een PC alleen op kunt starten met een CD in de speler want zonder kan ik het echt schudden. Zelf denk ik aan een MBR of iets dergelijks. Het is een Medion PC van ongeveer een jaar oud dus ook niet echt verouderd.

    Bedankt voor je reactie.

    John
  • Hoi John,
    Wellicht is het probleem nog veel simpeler: je moet eens kijken of je na het "F-disken" van je C-schijf de partitie "Active" hebt gezet…….
    Indien je dat niet gedaan hebt, tja, dan boot-ie niet………

    veel succes!
    WB
  • [quote:f62703b158="WanKie be"]Hoi John,
    je moet eens kijken of je na het "F-disken" van je C-schijf de partitie "Active" hebt gezet…….veel succes!
    WB[/quote:f62703b158]
    Lees nog eens mijn eerste bericht door, volgens mij heb ik het daar al in vermeld.
    En nee, probleem is nog steeds niet opgelost :-).

    John
  • Staat je boot volgorde in je BIOS nog wel goed. Dit probleem heb ik een keer gehad waarbij bleek dat de eerste boot-optie HDD1 was en daarna CD-rom enz.
    Bleek dat dat HDD0 moest zijn. Daarna werkte alles weer goed.
    Ik had dat zelf niet gewijzigd, dus hoe dat gebeurd was is mij nog steeds een raadsel. Kijk het iig even na.
  • Gewoon ter info, als je een partitie aanmaakt met FDISK, is die FAT32 en [b:50fff6ca25]niet[/b:50fff6ca25] NTFS!
  • Oke, het probleem is opgelost doordat ik met de zoekmachine in oude draadjes zat te neuzen.

    In het BIOS stond HDD1, HDD2, HDD3, keurig netjes onder elkaar en ik had HDD1 geselecteerd.
    Achteraf blijkt dat er een paar regels hoger ook nog een HDD0 stond en nadat ik die geslecteerd had werkte het weer naar behoren.

    In ieder geval allemaal bedankt voor het meedenken.

    John
  • Had Peter Vooges dus het juiste antwoordt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.