Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

2e HD propt partitie tussen eerste twee

spiderned
4 antwoorden
 • Systeem: Windows ME en Windows XP
  In het oude geval (voor mijn 2e HD) stond ME op de C en XP op de D partitie. Tweede HD erbij gekocht en in vier partities opgedeeld.

  Ik denk dat ik iets mis (kwa knowledge dan) want om 1 of andere reden is de voormalige D paritie opgeschoven om plaats te maken voor de eerste van de 2e HD. Ik heb alle jumperstanden geprobeerd (denk/hoop ik).

  Oftewel ik heb nu ME nog steeds op de C, maar XP staat nu op de E partitie. De D partitie is nu de eerste partitie van de 2e HD.

  Hiervoor had ik een andere 2e HD, en die had ik na wat gepruts met de jumpers zo ver gekregen dat ie netjes zijn partities achter de eerste partities zette. Maar door ruimtegebrek schaffte ik dus een nieuwe HD aan.

  Is er een bepaalde jumperstand of misschien IDE-kabel volgorde waarin ik hem moet plaatsen?
 • Dat komt omdat altijd de eerste (primaire) partitie van elke schijf voorrang krijgt bij drive letter toewijzing boven uitgebreide (dos) partities en logische stations.
  Je d: partitie van je eerste schijf wordt dan E: als je een andere schijf erbij hang.

  Je kan dat overigens wel wijzigen in windowsXP, maar dat moet je wel doen als je nog geen programma's op de schijven (partities) geinstalleerd zijn.
 • [quote:219bbb5b44="spiderned"]Dat komt omdat altijd de eerste (primaire) partitie van elke schijf voorrang krijgt bij drive letter toewijzing boven uitgebreide (dos) partities en logische stations.
  Je d: partitie van je eerste schijf wordt dan E: als je een andere schijf erbij hang.

  Je kan dat overigens wel wijzigen in windowsXP, maar dat moet je wel doen als je nog geen programma's op de schijven (partities) geinstalleerd zijn.[/quote:219bbb5b44]

  Ik meen me te herinneren dat als je een 2'e schijf alleen maar partitioneert met een uitgebreide/secundaire partitie en een logisch dos station(s) (en daarna formateert natuurlijk). Dat de pc dan wel gewoon verder gaat met de letters waar je gebleven was.
  Je hoeft niet perse een primaire partitie te maken met fdisk om te zorgen dat die drive werkt. Behalve als je er ook van wilt opstarten.
  Zeker weten doe ik het niet.
 • Juist, je kan op een hd alleen uitgebreide dos partities maken, win telt dan wel gewoon verder met de schijfletters.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.