Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Vraag aan specialisten

3 antwoorden
  • Hoi, Ik heb een probleem wat ik zelf niet kan oplossen. Ik heb een PC met W98SE, een dvd-rom en cd-writer. Ik heb een harde schaf met 3 partities (C,D,E), mijn dvd-rom heeft als stationsletter F, de cd-writer G. Ik heb mijn harde schijf geformatteerd en W98 opnieuw geïnstalleerd en alle aangesloten randapparatuur werd herkend. Totdat ik mijn HP5190-scanner aansloot (eerste software geïnstalleerd, pc afsluiten, scanner aan koppelen, opnieuw opstarten, alles geheel volgens de gebruiksaanwijzing. En toe werd mijn dvd-speler niet meer herkend, de cd-rewriter had stationsaanduiding F gekregen en stationsaanduiding G was er niet meer. In eerst instantie dacht ik dat er een conflictsituatie was ontstaan doordat de scanner en de dvd-rom hetzelfde IRQ-nummer hadden gekregen. Mijn eerst vraag is: kan dat? En zo ja, hoe kan ik dat dan oplossen? Ik heb daarna uit pure armoede mijn harde schijf opnieuw geformatteerd maar daarna werd mijn dvd-romspeler nog steeds niet herkend. Ik begrijp hier werkelijk niets van. Heeft iemand hier een verklaring voor maar nog liever een oplossing? :cry: ?
  • [1] heb je de goede versie van de Windows 98 software voor de scanner? (zie pagina [url]http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?product=61840&lang=nl&lc=nl&cc=nl&dlc=nl&docname=bds02872[/url]) [2] is de scanner aangesloten via usb?
  • Probeer eens de volgende regel te zetten in je config.sys of controleer of die er al staat: lastdrive=z of als je het in high memory wilt laden: lastdrivehigh=z Hierdoor zeg je tegen DOS/Windows dat de laatste letter-aanduiding voor de verschillende schijven/CD/DVD-ROM's/writers Z is, waardoor je totaal dus 26-2 (A en B voor floppydrives) = 24 schijven/partities kunt aanspreken. Of je kunt in je BIOS de IRQ's toe te wijzen zodat je IRQ 14 en 15 niet gebruikt kunnen worden bij Plug & Play acties van het besturingssysteem (dus van PnP naar reserved), zodat die gebruikt kunnen worden enkel voor de twee IDE-kanalen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.