Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Cmos en toetsenbord

6 antwoorden
  • Mijn pc start ineens niet meer door. Ik krijg de melding: cmos error, your CPU has been changed (dit is trouwens niet het geval). Ook hoor ik verschillende piepjes achter elkaar. Wanneer ik naar het bios wil gaan, reageert mijn toetsenbord niet. Trek ik het toetsenbord uit dan zijn de piepjes verdwenen maar dan start de pc ook niet door. Verder heb ik de batterij verwijderd (ca 2 uur) en door een nieuwe vervangen. Wie o wie heeft de oplossing voor mij? Ik word er zo langzamerhand moedeloos van.
  • 'k zou alvast dit eens proberen: hang er eens een ander toetsenbord aan (als je er eentje hebt) Verder: verklaring van biepjes: http://www.computerhope.com/beep.htm http://bioscentral.com/beepcodes/awardbeep.htm http://www.testbank.hccnet.nl/bioszip/amsignal.htm AMI en Phoenix bios beeps: http://cybertechhelp.com/html/tutorials/tutorial.php/id/49 AMI, Award, IBM, Mac en Phoenix bios beeps: http://winworld.8k.com/photo3.html
  • Is het een usb toetsenbord? Dan ff een ps/2 toetsenbord aansluiten. Stel als het kan dan alles goed in in de bios, en dan save changes and exit. Dan zou het weer moeten werken.
  • [quote:905f1ae2e6="Passer"]'k zou alvast dit eens proberen: hang er eens een ander toetsenbord aan (als je er eentje hebt) [/quote:905f1ae2e6] Op de hoek een toetsenbord voor 5.75 euro gekocht en ingeprikt. Resultaat: computer start gewoon op en er is niks meer aan de hand. Ik geloof mijn ogen niet. Wat heeft een Cmos error nu met een toetsenbord te maken?
  • 'k zat al te denken aan een fout in je toetsenbord... maar antwoorden op je vraag kan ik niet . :cry:
  • Bios checkt of er een toetsenbord aanhangt. De meesten starten wel door en stoppen een "pre-boot melding" in je error/eventlog. Weet niet of oudere mobo's doorstarten. In je bios kan je je events uitlezen en zie je staan "keyboard missing" of zo. Waarschijnlijk had je je keyboard er niet goed ingestopt of je keyboard was kapot.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.