Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

512MB pc133 in Compaq (pc100) wil niet ??

Anoniem
pcguy
9 antwoorden
 • Mijn vriendin haar pc (Compaq p2/350, 64MB) was retettraag, en ik had nog een reepje 512MB pc133 liggen. Het geinstalleerde eigen geheugen was weliswaar pc100, maar volgens mij kan pc133 ook gewoon op pc100 borden draaien. Ik dat schijfje erin, booten, windows geeft bij opstarten telkens een beschermingsfout. Linux bootcd krijgt een kernel panic. Als ik het plakje op de plaats zet waar eerst de 64MB zat (dus die niet erbij, dus alleen die 512MB), dan boot-ie helemaal niet, hij gaat piepen als een idioot.

  Komt dit nou omdat het geheugen kapot is (kan haast niet) , of omdat het op de een of andere manier toch niet kan ?
 • Enkele mogelijke oorzaken:

  Compaq pakt dat geheugen niet. (Compaq is *** wat betreft geheugen wat er in moet, soms werkt kingston, anders moet je bij compaq geheugen halen en dat is behoorlijk prijzig)

  Chipset ondersteunt geheugen bankjes van die grote niet.

  Geheugenreepjes willen niet samen werken.

  Probeer eerst even wat er gebeurt met alleen het reepje van 512mb erin,
 • Dat deed ik dus ook, met alleen die 512MB erin. Dan boot-ie niet, geeft piepjes zoals wanneer de agp kaart er niet in zit, geen beeld.

  Ik ben bang dat het ook compaq gedoe is ja…

  ik heb zelf nog een XP1800 staan op een Gigabyte GA-7VRXP bord, zou het daar ook nog in kunnen ?
 • er zit momenteel dus 512MB PC2700 DDR in… werkt zeker niet samen he ? of toch wel, dat het boven de 512M gewoon trager gaat?
 • In je eigen pc past het niet want dat is ddr zoals je aangeeft. Je kan op dat moederbord misschien wel SD prikken maar je kan alleen ddr of alleen SD gebruiken. Dat heeft dus geen zin.
 • wel balen, zonde van die 512MB. was een mooie performanceboost geweest voor die oude pc. Misschien ergens omruilen voor een niet-compaq…
 • [quote:02761e4cca="musicom76"]Misschien ergens omruilen voor een niet-compaq…[/quote:02761e4cca]

  Denk dat niemand een compaq wil hebben, bovendien lijkt me een zodanig veroudert systeem dat ook niet waard.

  Wat je eventueel kan doen om te upgraden:

  sempron 2200+ 45 euro
  asus a7v8x-mx (onboard vga) voor 48 euro
  El cheapo 512mb pc2700 geheugen 68,5 euro
  Simpel kastje want compaq kast past niet meer:
  el cheapo sweex geval 25 euro
  artic cpu koel geval van 5 euro: http://www.tweakers.net/pricewatch/58454?Landfilter=Benelux

  ben je voor 190 euro klaar, dan even sparen en de harde schijf en cdrom speler vervangen (neem je eerst die nu in die compaq zitten mee)
 • Het gaat er niet om om een pc erbij te kopen, maar om het geheugenreepje (wat zeer waarschijnlijk nog goed is want heb hem laatst nog zelf gebruikt in mijn vorige computer (die verkocht is) een bestemming te geven. In die compaq dus. Ik heb alle mogelijke manieren geprobeerd, bios resetten enzo ook, maar het helpt niet. geheugen fout geeftie dan aan in het bios.

  Het gaat trouwens om een Deskpro ep/sb serie.
 • Heb je ook al een Clear CMOS gedaan? Soms moeten de geheugen instellingen aangepast worden. Op zich heb ik in het verleden ook te maken gehad met dit soort conflicten. Op het ene systeem werkt het geheugen probleemloos terwijl het op een ander systeem niet is te gebruiken. Ik zou zo niet willen beweren dat het merk er iets toe doet. Op de school waarvoor ik vrijwilligerswerk doe, prakken we ook vrij willekeurige geheugen in de computers. Het is een samenraapsel van bekende merken (HP, IBM, Compaq afkomstig van bedrijven). En het werkt eigenlijk altijd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.