Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Gaat mijn voeding dit trekken?

10 antwoorden
  • Gaat mijn voeding dit trekken? Het is een standaard Sweex van 300 W. Ik denk het niet eerlijk gezegd: Asus A7V600-X met Athlon XP 2600+ 512 MB DDR 400 / PC 3200 NEC ND 2510A Grafisch display 128 * 64 CoolerMaster Aerogate II Revoltec Rheobus Sharkoon CCFL controller Casefan direct op voeding ATi Radeon 9600XT Op de Rheobus worden aangesloten: 2 x Arctic Fan Pro 2L 2 x Aerocool Aerofan Centaurus Denk dat het hem iets te veel wordt, maar welke voeding kan ik dan het beste nemen (merk) en hoeveel Watt ongeveer?
  • Nee, ik ben bang dat ie dat nooit zal gaan trekken. Wat vervangende voedingen betreft. Neem een echte merk-voeding van kwaliteit. Denk aan Tagan, Zalman, Antec, Chieftec, Coolermaster, Thermaltake enzovoorts. De Zalman ZM400A-APF (400 Watt) is bijvoorbeeld een hele goeie en is voor zo'n 80 euro te koop. Lijkt veel geld maar je moet dan ook absoluut niet bezuinigen op je voeding. Deze bepaald voor een groot deel de stabiliteit van je systeem.
  • Ik zie het merk Levicom ook vrij vaak voorbij komen. Wie heeft ervaring met voedingen van dit merk?
  • Ook hele goeie voedingen, ook een optie inderdaad.
  • [b:7310ced531]Is 400 Watt net voldoende of ruim voldoende?[/b:7310ced531] Want ik zie bijvoorbeeld een 'ATX - 420 Watt PSU - Levicom BlackLine' voor 54,12 bij Perfect-Systems. Als dat maar net voldoende is, dan kan ik net zo goed een 500 Watt nemen namelijk (Levicom rond de 80 euro) Ben ook maar een arme student :(
  • Levicom zijn goeie voedingen, dan zou die 400Watt zeker voldoende moeten zijn. Tenzij je van plan bent nog heel veel te upgraden in de toekomst.
  • Tagan maakt zeer goede voedingen die uiterst stabiel zijn (vraag maar aan iedere overklokker) en ja ook ik heb er 1tje en ben zeer tevreden. Je hebt al een tagan 480 watt voeding voor 85 euries... Ik zou zeggen zoek es een paar reviews op internet en trek je conclusie
  • belangrijk is hoeveel Ampere deze voeding levert op de +12Volt, want dat is tegenwoordig steeds vaker de bottleneck. het aantal watts is niet heilig. Peter
  • Klopt, amères moet je goed op letten. Alleen merk ik in mijn p4 dat ook de 5 volt wat te kort komt, alleen is idd de 12 volt de boosdoener dat ik niet kan oc-en. Komt een Antec trueblue 480 watt in. (heeft 25 amp. op de 12V.)
  • Tagan 480 levert 28A .... Nadat ik de eerste helaas RMA heb moeten sturen wegens bijgeluiden, bevalt de tweede me het beste van alle voedingen die ik heb gehad, variërend van no-names tot Aopen, Zalman en Antec.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.