Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

hardeschijf wel gezien, niet te vinden

Anoniem
Nelson Lau
9 antwoorden
 • ik heb een beetje vreemd probleempje.

  ik heb in een compaq pc een extra harde schijf ingebouwd, maar wanneer ik de pc opstart geeft hij zelf aan dat er 2 harde schijven inzitten, maar de nieuwe geeft hij de zelfde grootte als de eerste hardeschijf. dit kan ik niet veranderen in de compaq bios.
  in apparaatbehaar wordt de schijf wel gezien, goeie type(zo stond hij ook op de pc waar hij uit komt) maar verder kan ik de schijf nergens terugvinden, verkenner oid.
  hoe zorg ik ervoor dat ik de schijf kan gebruiken? wil hem best formateren, maar weer niet waar dat moet aangezien ik hem nergens kan vinden

  alvast bedankt
 • Welk os draai je?

  Als je winxp draait: rechtsklik op deze computer, dan voor beheren kiezen, dan in het linker vakje onder opslag kiezen voor schijfbeheer.
 • ik heb idd XP

  maar daar staat die schijf ook niet bij :(
  daar staat alleen mn c schijf en cd rom, maar geen 2e harddisk

  iemand nog ideen?
 • Is bij je 2e harde schijf het jumpertje op slave gezet?
 • ja die staat op slave
 • ehh, je hebt die schijf toch wel gepartitioneerd ? Anders kan je hem wel zien via hardware zien, maar niet onder Windows verkenner: dus verdelen in 1 of meerdere partities en elke partitie formatteren met de gewenste indeling (voorkeur: NTFS) en een schijfletter toe laten kennen. Nadien kan je je nieuwe schijf wel zien onder Windows verkenner. Zie opmerking van pcguy eerder hoe je dat moet doen.
 • de schijf komt uit een andere pc, dus hij is gepartitioneerd lijkt me.(hij is volgens mij niet geformateerd voordat hij die oude pc uit ging). maar hoe kan ik dat doen als ik hem niet eens in schijfbeheer zie?
 • Kan je die niet zien onder schijfbeheer ? Vreemd hoor: kan het misschien zijn dat je eerste schijf ingesteld is op cable select en je 2de harde schijf gewoon op slave: want dit kan wel problemen geven. In dit geval moet je de eerste schijf gewoon op master instellen, want anders gaat het niet. Je moet dus een HD0 en een HD1 zien bij schijfbeheer en eventuele CD/DVD-ROM's of writers. Heb je al geprobeerd: zoeken naar nieuwe hardware ? En wordt je schijf trouwens juist gezien door je BIOS ?
 • schijf kan ik in de bios zien(alleen compaq detecteerd die schijf zelf en geeft hem wel verkeerde groote, hij neemt groote van de eerste schijf aan) en de eerste schijf staat op een andere kabel dan die 2e, de 2e staat samen met de cd-rom en die instellingen zijn goed.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.