Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Breedbeeld notebook?

Anoniem
Jaap H
5 antwoorden
 • Ik ben aan het rondkijken naar een notebook. Nu is het zo dat je al heel veel breedbeeld notebooks kan krijgen. Kan iemand mij uitleggen wat het voordeel daarvan is? Of nadeel? Afgezien van het kijken naar films (best leuk natuurlijk in de trein) kan ik zo gauw niets bedenken. Graag advies of ik dit moet meewegen in selectie. Ik wil een kleine (scherm 12 inch en lekker klein)Ik zit overigens na te denken over de Jewel Topaz 9600 ( http://www.jewelnotebooks.nl/index.php?page=topaz-9600 ).
  Aan de andere kant is de Asus M5643N ( http://www.asusactie.nl/) bloedmooi, alleen een stuk duurder. (en die heeft geen breedbeeld).
  Graag advies….moet ik doorsparen of niet?
 • Een 15,4" WXGA notebookscherm heeft veelal een schermresolutie van 1280x800, een 15,1" XGA notebookscherm heeft veelal een schermresolutie van 1024x768. Er past dus gewoon meer op een 15,4" scherm.

  Er bestaan ook 15,4" notebookschermen met 1600x1280 en 15,1" notebookschermen met 1400x1050, maar daarvoor moet je wel scherpe ogen hebben … :o
 • Op het werk hebben we de D600 en D800 van Dell, deze hebben ook een breedbeeld. Voordeel hiervan heb je alleen als je veel informatie in de breedte kwijt wil duhhhhhh. Je moet hierbij denken aan spreadsheets of bijvoorbeeld tekstbestanden in landscape, verder biedt het geen echte voordelen. (buiten films in breedbeeld natuurlijk)
 • Grootste voordeel zit in het plezieriger kijken, door de beter op ons natuurlijke blikveld aangepaste verhouding tussen breedte en hoogte.
 • Gaat breedbeeld niet met verhoudingen aan de haal? Bijvoorbeeld intenetpagina's zijn toch geoptimaliseerd voor een andere verhouding.
  Of haal ik iets door elkaar?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.