Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

LCD wil nog niets laten zien

4 antwoorden
  • Ik ben sinds 2 dagen in het bezit van deze LCD: [url]http://www.htvision.com/product.asp?intProdID=70&strCatalog_NAME=&strSubCatalog_NAME=LCD%20set&strSubCatalogID=2&intCatalogID=&CurCatalogID=10002[/url] Hij wil alleen nog niet wat ik wil: info laten zien. Ik heb de volgende programma's geprobeerd: LCDInfo v 0.3.2 LCDStudio 1.5.01 PowerLCD 1.1 Daarnaast heb ik ook de portdriver gebruikt... of dat goed is gegaan weet ik niet zeker. Wie kan mij stap voor stap vertellen wat ik moet doen en welk programma ik het beste kan gebruiken? :oops:
  • [quote:440caf2629="LabRat"]Ik ben sinds 2 dagen in het bezit van deze LCD: [url]http://www.htvision.com/product.asp?intProdID=70&strCatalog_NAME=&strSubCatalog_NAME=LCD%20set&strSubCatalogID=2&intCatalogID=&CurCatalogID=10002[/url] Hij wil alleen nog niet wat ik wil: info laten zien. Ik heb de volgende programma's geprobeerd: LCDInfo v 0.3.2 LCDStudio 1.5.01 PowerLCD 1.1 Daarnaast heb ik ook de portdriver gebruikt... of dat goed is gegaan weet ik niet zeker. Wie kan mij stap voor stap vertellen wat ik moet doen en welk programma ik het beste kan gebruiken? :oops:[/quote:440caf2629] In de startpost van het grote casemod topic staat hoe je een charackter LCD aan kunt sturen e.d. Je moet de goede controller e.d. natuurlijk selecteren. Voor mijn charackter 20x4 gebruik in crystalcontrol en daar moest je aan 2 potmeters draaien voor contrast e.d. (maar bij een plug and play set zal dat wel niet nodig zijn). Welke instellingen heb je allemaal geprobeerd??
  • Ik heb het gelezen in het grote casemod topic, maar ik kon er niet veel wijs uit. Niet echt duidelijk beschreven. Het is trouwens een 128 x 64 display (grafisch). Ik heb gewoon geprobeerd de programma's te gebruiken, maar dat wilde 1 keer niet lukken en verder probeerde ik gewoon een test van het programma zelf, maar dat werkte ook niet :( Wat nu?
  • Met LCDInfo v 0.6 kreeg ik net 1 goede regel op het display: "Good bye". Verder heb ik nu 1 schermpje wat verschoven op m'n display staat. Dat klopt al niet, maar daarnaast zou het scherm ook nog moeten refreshen... Ik raak steeds meer het spoor bijster :(

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.