Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Aanschaf PC voor onze zoon

Krekel
45 antwoorden
 • Beste allemaal,

  Voor onze zoon willen we een PC kopen. Na het lezen van diverse forums, internetsites etc. zijn er 3 merken die er vlgs ons uitspringen:

  Dell
  Paradigit
  HP

  Hij zal hem voornamelijk gaan gebruiken voor het internet (ADSL), spelletjes en huiswerk.

  Wat kunnen jullie ons adviseren qua snelheid, processor, merk PC etc.

  Ons budget is ca. 2500 Euro

  Alvast dank!
 • [quote:77ffc514fa="Suwarrow"]Voor onze zoon willen we een PC kopen. Na het lezen van diverse forums, internetsites etc. zijn er 3 merken die er vlgs ons uitspringen: Dell Paradigit HP (..) Ons budget is ca. 2500 Euro [/quote:77ffc514fa] De Paradigit Extreme X168 Pro. De daar vermeldde prijs is zonder monitor.
 • Ik zou zelf een PC kopen met allerlei losse componenten, en dan in uw geval in elkaar laten zetten door de winkel. In ieder geval heeft u een zeer ruim budget, en belangrijk om te weten is, is of uw zoon (hoe oud?) spelletjes speelt, of dat ie echt zware First Person Shooters speelt. En of u ruimte heeft voor een CRT scherm, of dat u toch echt een TFT wilt enzovoorts.
 • Als jullie mijn ouders waren zou ik aanraden om gewoon een pc van omstreeks 1500 euro te kopen en als het nodig is ( en de hardware goedkoper is) uit te breiden. Maar helaar zijn jullie mijn ouders niet :cry: :cry: .
 • [quote:0a4ff37a82="jolo"]
  [quote:0a4ff37a82="Suwarrow"]
  Voor onze zoon willen we een PC kopen. Na het lezen van diverse forums, internetsites etc. zijn er 3 merken die er vlgs ons uitspringen: Dell Paradigit HP (..) Ons budget is ca. 2500 Euro
  [/quote:0a4ff37a82]
  De Paradigit Extreme X168 Pro. De daar vermeldde prijs is zonder monitor.[/quote:0a4ff37a82]
  Als je echt moet kiezen uit deze drie, dan zou ik inderdaad ook gaan voor Paradigit. Het door jolo gesuggereerde systeem is wel zeer 'Extreme', bedoeld voor die-hard gamers. Het kan nl. ook met een minder zware configuratie (aan te passen op een aantal onderdelen): http://www.paradigit.nl/php/showconfigurator.php?system=10007815

  Vergeet niet dat een goede monitor heel belangrijk is, Voor de meest recente spellen heb je bij TFT's een monitor met lage responstijd nodig (tegenwoordig 12ms), en die hebben Dell en HP vaak niet voor een redelijke prijs.

  Zelf zou ik mijn systeem ook niet bij zo'n winkelketen aanschaffen, maar bij een gespecialiseerde PC-boer. Maar ik kan me voorstellen dat het makkelijker is om voor garantiegevallen naar zo'n winkel in de buurt te gaan.

  Kijk ook 's hier bij de Best Buy van Tweakers.net, daar staat per onderdeel nog even bij waar je op moet letten en wat je in mekaar kunt laten zetten voor ongeveer 2000 euro:
  http://www.tweakers.net
  eviews/519/4
 • Ik zou ook minder uitgeven, maar wel een hele pc kopen en geen componenten samenstellen als je er niet te veel van weet.

  1500euro is zat voor een pc (zonder monitor), maar dat is mijn mening. Over 2 jaar is een pc van 2500euro even veroudert als 1 van 1500, maar goed, als je het geld ECHT kan missen zou ik ook voor de bovenstaande pc gaan.

  Hoe oud is de jongeman als ik vragen mag.
 • Idem zou ik voor Paradigit gaan als je zelf niet een pc in elkaar kan zetten. En inderdaad voor 1500 kan ik al een hele leuke pc in elkaar zetten, 1500 moet genoeg zijn voor een fijne pc. of het moet echt een die-hard gamer zijn…
 • die pc is socket 754 en die gaat er toch wel weer een beetje uit dacht ik zo? ik zou vragen voor een socket 939 setup, ook misschien leuker in de toekomst…

  he paps :lol: *dreams on*
 • [quote:4ec455bbb2="Vandread"]
  die pc is socket 754 en die gaat er toch wel weer een beetje uit dacht ik zo?
  [/quote:4ec455bbb2]
  Socket 754 zal meer en meer het budgetplatform worden, zeg maar wat AMD Sempron nu met Socket 462 is. Ben het met Vandread eens dat je met zo'n ruim budget voor Socket 939 gaat. Echter kennen ze dat bij zo'n winkelketen als Paradigit nog niet. :lol:
 • Dat is wel een hele hoop geld inderdaad tegenwoordig voor een pc. Daarnaast zou ik nooit voor een dezer merken kiezen. Zelf samenstellen levert je allemaal kwalitatief goede componenten op en maakt het veel beter mogelijk om te upgraden. Mijn vriendin heeft bijvoorbeeld een Dell van nog geen jaar oud staan, zonder AGP-slot. Nu heb ik toevallig een betere videokaart over en dan kun je die pc dus niet eens upgraden. Erg duurkoop en zeker op langere termijn.

  Zelf samenstellen?!?!
  Persoonlijk heb ik voor moederbord zelf de voorkeur voor MSI of ASUS
  Videokaart heb ik zelf ook een ASUS
  Processor Intel of AMD maakt niet zo gek veel uit. Zou voor AMD gaan als je gewoon een goed werkend systeem wilt hebben en voor Intel als je echt die-hard met zware programmatuur aan de gang gaat.
  Maar de meeste pc-boeren, zoals dat hier genoemd wordt kunnen je veel beter adviseren dan mij. Ga wel naar een echte en niet naar een Dynabite of Dixons of zo. Gewoon een specialist, die verstand van zijn vak heeft.
 • No hard feelings, maar ik vind een kado van 2500 euro ver buiten proportie……
 • [quote:2abaad53b2="micky.g"]No hard feelings, maar ik vind een kado van 2500 euro ver buiten proportie……[/quote:2abaad53b2]
  lijkt me niet juist dat jij dat beoordeelt….
  je kent de gehele situatie geeneens dus ga dan niet oordelen over iets waarvan je niets weet

  ik zou trouwens eens op
  http://www.alienware.co.uk/Product_Pages/desktop_gaming.aspx
  kijken
  dit zijn DE beste kant en klare pc's….
  en dan vooral het [i:2abaad53b2]aurora [/i:2abaad53b2]model :)
 • [quote:d24926bd91="Vandread"]lijkt me niet juist dat jij dat beoordeelt….
  je kent de gehele situatie geeneens dus ga dan niet oordelen over iets waarvan je niets weet[/quote:d24926bd91]

  redelijk ongenuanceerde reactie…..
  Ik geef alleen mijn mening geen kritiek. Ik vind het in alle situaties buiten proportie.
  Wat ik er mee wilde zeggen is dat als ze er zelf wat voor moeten doen ze
  er naar mijn mening meer waarde aan hechten.
 • Zou ook PC samenstellen en laten samenbouwen.
  Een merksysteem is wel mooi, maar als je er wat mee hebt gaat het vaak in de papieren lopen.
  Heb ik laatst nog gehad met Medion PC. Niks past op de normale hardware en alles is speciaal voor dat ene merl gemaakt dan.
  Ga gewoon voor kloon.

  Heb laatst pc gekocht bij: www.gb-automatisering.nl
  Kun je zo componenten in winkelwagen plaatsen en bij opmerking zetten dat systeem moet worden samengebouwd en wordt gratis samengebouwd.
 • [quote:65153fc0b7="Suwarrow"]Beste allemaal,

  Voor onze zoon willen we een PC kopen. Na het lezen van diverse forums, internetsites etc. zijn er 3 merken die er vlgs ons uitspringen:
  Dell
  Paradigit
  HP

  Hij zal hem voornamelijk gaan gebruiken voor het internet (ADSL), spelletjes en huiswerk.

  Wat kunnen jullie ons adviseren qua snelheid, processor, merk PC etc.

  Ons budget is ca. 2500 Euro

  Alvast dank![/quote:65153fc0b7]
  Dell & HP gebruiken vaak zoiets als een 'recovery-cd'
  Het klinkt handig … totdat je zelf je pc hebt uitgebreid of je niet alle standaard-software wilt hebben.

  Tegenwoordig moet je ook bij reguliere zaken (waaronder Paradigit) opletten dat ze je het normale operating system op cd lever in plaats van zo'n 'recovery-cd'.

  Tip : lees de computer!totaal van deze maand.
  Daarin worden een aantal configuraties in verschillende prijsklassen voorgesteld. Aan de hand van die lijstjes moet wel iets te vinden zijn dat bij de wensen past.

  Nog wat tips ?
  = Snelheid :
  De praktijk leert dat 1 stap trager dan het snelste model het beste waar voor het geld levert.

  = merk processor maakt niet veel uit, alhoewel AMD vaak goedkoper is dan Intel.

  = zorg voor voldoende geheugen (512 Mb is standaard, 1 Gb begint 'normaal' te worden voor de zwaardere toepassingen)

  = voor internet heb je geen zware pc nodig (zelfs een 2e hands pc zou hier volstaan).

  = huiswerk is afhankelijk van de opleiding, maar zelfs dan zijn hier geen gekke eisen (een middenklasse pc is meer dan genoeg).

  = het spelen van spellen is voor een pc de zwaarste toepassing die er bestaat.
  De ontwikkelingen op dit gebied gaan zo vlug dat je er op kunt rekenen dat je binnen 1-2 jaar al tegen grenzen aan kunt lopen *als* je een beetje 'bij de tijd' zou willen blijven.

  Het kan goedkoper en makkelijker zijn om een spel-console te kopen.
  Pc-spellen zijn namelijk een hele dure hobby als je bij de tijd wilt blijven.
  Dit ligt wel aan de voorkeur voor het soort spellen en het gewenste gemak.

  Voor +/- € 200 heb je een console + benodigde extra's plus enkele spellen. Daar kan geen enkele pc-configuratie tegenop.
  Zeker als je bedenkt dat je van een hele hoop ellende verlost bent.

  1500-2000 Euro voor een pc uitgeven en dan de rest van het geld al bewaren op een spaarrekening voor de upgrades die er (toch) zullen komen als uw zoon een fanatiekeling op spellen-gebied is/wordt lijkt mij iets verstandiger.
 • Waar is de topicstarter eigenlijk gebleven, leest ie deze adviezen nog? :roll:
  In grote lijnen ben ik het eens met de uiteenzetting van JaFO, behalve:

  [quote:ab4bd57a41="JaFO"]
  wat tips ?
  = Snelheid :
  De praktijk leert dat 1 stap trager dan het snelste model het beste waar
  voor het geld levert.
  [/quote:ab4bd57a41]
  Ik zou ook kijken wat je voor die prijs krijgt, het prijsverschil tussen een Athlon64 3800+ en een 3500+ is ca. 325-350 euro, terwijl het prestatieverschil in de praktijk minimaal is.

  [quote:ab4bd57a41="JaFO"]
  = merk processor maakt niet veel uit, alhoewel AMD vaak goedkoper is dan Intel.
  [/quote:ab4bd57a41]
  En AMD biedt met z'n Athlon64 ook al ondersteuning voor 64-bit besturingssystemen en applicaties die in de toekomst uitkomen. Intel doet dat nog niet.

  [quote:ab4bd57a41="JaFO"]
  Het kan goedkoper en makkelijker zijn om een spel-console te kopen.
  Pc-spellen zijn namelijk een hele dure hobby als je bij de tijd wilt blijven.
  Dit ligt wel aan de voorkeur voor het soort spellen en het gewenste gemak.
  [/quote:ab4bd57a41]
  Spellen voor een spelconsole zijn wel een stuk duurder dan voor een PC.
 • [quote:5e50f8e4eb="Obi-wan-kenobi"]Waar is de topicstarter eigenlijk gebleven, leest ie deze adviezen nog? :roll:
  [/quote:5e50f8e4eb]
  niet iedereen verwacht binnen 5 minuten een antwoord ;)

  [quote:5e50f8e4eb]

  Spellen voor een spelconsole zijn wel een stuk duurder dan voor een PC.[/quote:5e50f8e4eb]
  maar dan heb ik wel spellen die ongeacht drivers en gebrekkige kopieer-beveiliging gewoon werken …
  Voeg daarbij de kosten van de hardware om hetzelfde spel op de pc te spelen (wat kost een systeem dat bijvoorbeeld 'NFS:Underground' op topniveau kan spelen ? 800-900 Euro als het niet meer is …)
  Voor het geld wat je aan hardware hebt uitgegeven kun je nog een boel console-spellen kopen en je hebt een heleboel gebruiksgemak en (in het geval van een PS2 of Xbox) een primitieve cd/dvd-speler erbij.

  Al met al blijf ik er bij dat voor spellen een console een veel betere en toekomst-zekere investering is dan welke pc dan ook.

  Maar laten we ff op de topic-starter wachten, want op dit onderwerp kunnen we nog uren doorgaan zonder dat hij ook maar iets wijzer wordt.
 • [quote:980679a0d2="JaFO"]
  [quote:980679a0d2="Obi-wan-kenobi"]
  Waar is de topicstarter eigenlijk gebleven, leest ie deze adviezen nog? :roll:
  [/quote:980679a0d2]
  niet iedereen verwacht binnen 5 minuten een antwoord ;)
  [/quote:980679a0d2]
  Nee, maar we zijn al twee dagen verder … begin me toch een beetje ongerust te maken! :P Maar misschien hebben we hier wel te maken met een zgn. 'zondagsinternetter'. :wink:
 • Ook nog een mening: JaFo heeft gelijk (Dell & HP en recovery CD).
  Een nieuwe PC is na 1 jaar ± ½ waard.
  Voor internet, spelletjes en huiswerk ik zou gaan kijken bij Lidl op 28 okt.( Pentuim 4, met DVD brander, PCX 3200+, 512 MB, 250 GB!) In algemeen heeft Lidl of Aldi leuke en goede PC’s voor een scherpe prijs.
 • [quote:85bcffc118="Falconetti"]
  Voor internet, spelletjes en huiswerk ik zou gaan kijken bij Lidl op 28 okt.(Pentuim 4, met DVD brander, PCX 3200+, 512 MB, 250 GB!) In algemeen heeft Lidl of Aldi leuke en goede PC’s voor een scherpe prijs.[/quote:85bcffc118]
  Ik ga geen woorden (meer) vuil maken aan Aldi of Lidl-PC's, maar ze zijn kwalitatief gezien niet te vergelijken met het systeem van Paradigit.

  Wat wordt er trouwens in vredesnaam bedoeld met 'Pentuim 4' i.c.m. 'PCX 3200+' ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.