Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB2.0 driver probleem

Anoniem
Obi-wan-kenobi
8 antwoorden
 • Een driver is geen hardware, dat weet ik, maar ik heb dus een probleem met mijn usb-poorten…
  Als ik bij apparaatbeheer ga kijken staat er bij de controller een geel bolletje bij. Bij de eigenschappen vind ik dit: "Dit apparaat start niet. (Code 10)".
  Dus dacht ik van het stuurprogramma even bij te werken… Als ik dit echter doe krijg ik diezelfde foutmelding.
  Dus mijn tweede idee was van de installatie eens ongedaan te maken en dan opnieuw installeren via hardware toevoegen. Dan vindt hij de hardware wel (Nieuwe hardware gevonden - USBcontroller). Bij automatische installatie van de software loopt de wizzard vast. Als ik zelf kies en ga voor de standaard USB-driver krijg ik opnieuw de code 10.
  Conclusie: ik werk dus nu met USB1.0 terwijl ik eigenlijk met USB2.0 poorten zit. Dit is redelijk storend voor bijvoorbeeld mijn externe harde schijf enzovoort…
  Iemand?
 • Heb je WinXP met SP1 of hoger? Zonder SP wordt USB2.0 volgens mij niet ondersteund. En bij het installeren van de driver ook specifiek kiezen voor de 'Enhanced' controller.

  Gaat het om USB2.0 geintegreerd op het moederbord of om een aparte insteekkaart? Indien geintegreerd, welk moederbord (merk en type) betreft het?
 • Ik heb idd Service pack 1 geinstalleerd. De usb2.0 heeft nog gewerkt ervoor, maar plots niet meer (ik had een digitaal fototoestelvroeger, daarmee werkte 2.0 nog, dan heeft de poort een eind niks van 2.0 moeten gebruiken (muis en dergelijke) en als ik mijn externe aansloot kreeg ik die error)
  En ik kies idd ook de enhaned controller…
  De poorten zijn geintegreerd (het gaat om een laptop)…
  Het type moederbord weet ik niet direct, ik zit met een Toshiba Satellite Pro M10 centrino, moest dat helpen…
  Dank bij voorbaat
 • kijk in het bios of usb 1 en 2 aanstaan
 • Ik vind in het bios niks terug van USB, maar ik veronderstel van wel… Die bios van toshiba ziet er trouwens gans anders uit dan een normale bios die ik gewoon ben… laptop-based mss…
  Nog iemand?
 • Aangezien Toshiba laptops idd. wat anders werken dan de standaard desktop PC, heb ik maar ff de handleiding erbij gepakt:
  http://support.toshiba-tro.de/tools/SatellitePro/spm10/manual/userman-spm10-win2k-na-du.zip

  Op pag. 7-2 van die handleiding wordt gesproken over het 'Toshiba HW Setup' programmaatje met een tabblaadje 'USB'. Ik zou dat programmaatje maar 's proberen.
  http://support.toshiba-tro.de/tools/SatellitePro/spm10/w2k-wxp/util/utils-spm10-41000-du.zip
 • Bij het opstarten van dit programmatje (via toshibaconsole) krijg ik twee errors:
  HCI load error!
  SCI load error!
  Daarna start het wel op, maar enkel met het tabblad Algemeen, zonder verdere info…

  Denk trouwens niet dat ik daar iets zo vinden, want in de handleiding staat dat je op dat tabblad gewoon de emulaties voor muis en diskettestation aan en af kunt zetten. men spreekt er niet van USB2.0…
  Toch alleszins bedankt voor de poging!
  Nog ideeen?
 • Als het goed is moet je een bij je laptop een cd hebben meegekregen waarop je USB 2.0 drivers staan. Heb je die geladen ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.