Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Muziek CD-R's vs.gewone CD-R

None
8 antwoorden
 • Alles wat ik brand zet ik op een Platinum CD-R (50 cent/stuk). Werkt goed.

  Maar de cd-speler in de auto heeft er veel moeite mee. Soms worden alleen maar de laatste nummers afgespeeld, soms gewoon alles en soms in het geheel niet. Het gaat hier om een wat oudere Sony 6 cd wisselaar (vervanging geen optie). Gewone cd's speelt hij wel zonder moeite af.

  Is het een oplossing om muziek CD-R's te gebruiken? Ik heb het altijd wat vreemd gevonden met de gedachte 'en muziek cd-r is ook maar gewoon een cd-r'. Maar misschien is het de oplossing?
 • een data cd -r is iets andes dan een muziek cd-r
  heeft met het beschrijven van de cd te maken

  ht is vast gelegd in verschillende boeken. ik weet niet of het al tussen de vorige topics een keer is uitgelegd
 • Optie is om bij het branden van audio de underrun protectie uit te schakelen en in DAO/96 te branden. Ik ga nu uit van NERO.
  Eventueel je brandsnelheid niet te hoog, maar ook niet superlaag. Ik prefereer 4X.
  Hanteer dezelfde methode en geef dit ook aan bij anderen die voor mij audio branden, dan kan mijn pre-historische Marantz er namelijk wel mee overweg. Succes.
 • Ik prefereer 4X.
  Hanteer dezelfde methode en geef dit ook aan bij anderen die voor mij audio branden, dan kan mijn pre-historische Marantz er namelijk wel mee overweg. Succes.

  Ben ik het volledig mee eens,omdat bij mij mn Sony 52 stuks wisselaar anders die cd's ook niet vreet :D
  Raar maar waar :-?
 • offtopic: 52 stuks?? Stop er dan een mp3-speler in ofzo!!

  ontopic:
  -ja, ik heb nero 5.5.10.7
  -ik zal ze eens langzaam branden
  -waarom DAO? (wat is het eigenlijk?)
  -waarom buffer underrun uit? Daar krijg je toch alleen maar een beter resultaat mee als hij aanstaat?
 • DAO is disc at once, daarbij brandt de laser zonder onderbreking.
  Protection uit, het schijnt effect te hebben in positieve zin, m.b.t. audio branden. Ingeschakeld gaat het niet beter, het voorkomt alleen misbaksels door buffer underrun fouten. Nu stopt het branden als de buffer leeg raakt en gaat weer verder, als de buffer weer met informatie is gevuld. Zeker als je met hoge snelheid brandt is het mogelijk, dat je buffer voortijdig leeg is, terwijl nieuwe informatie/data nog niet is toegevoegd. En zonder data wordt het branden geannuleerd.
 • Wat je ook nog kunt doen is eens experimenteren met andere merken. Soms wil een bepaalde (met name wat oudere) CD-speler met een bepaald merk probleemloos werken en met een andere niet met dezelfde brandmethode.
  Ik kan me zo voorstellen dat je niet gelijk hele dozen van andere merken wil kopen, maar in je kennisen kring kun je wellicht wat ruilen om uit te proberen.
 • ik ga er eens mee spelen

  (psss, iemand cdtje ruilen?)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.