Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

CD-R opnemen na nieuwe installatie werkt niet

None
6 antwoorden
 • IK heb mijn systeem geformatteerd en opnieuw voorzien van WIN XP-Home. Vervolgens Nero 5 en In-CD geinstalleerd. De CD-RW's worden nu herkend en daar kan ik ook bewerkingen mee uitvoeren. Als ik een CD-R plaats echter krijg ik de melding dat de CD niet leeg is of dat deze niet kan worden gevonden.
  Wie heeft een oplossing?Het probleem is als volgt:
  Een CD-RW branden en/of afspelen in de brander is geen probleem.Ok een reeds eerder opgenomen CD-R afspelen is geen probleem
  Een CD-R branden in de brander is wel een probleem. Zowel met Nero als met bijvoorbeeld Media player. Als ik een splinternieuwe lege CD-R in de brander stop,geeft de verkenner aan : CD-Rom, beschikbaar 0 bytes, totale grootte 0bytes.Bij de eigenschappen van de Cd (eigenschappen,tabblad algemeen) zie ik de taartgrafiek die geheel blauw, oftewel geheel vol is. Bij het starten van Nero(Audio CD branden) krijg ik de melding "dit medium is niet leeg, voor een nieuw medium in" Medium vereist CD R/RW.
  [/color:c99bfb2310]
 • Er willen nog wel eens conflicten optreden tussen de geïntegreerde brandfunctionaliteit van XP en software van derden.
  Ga eens met de rechter muisknop op Deze Computer staan en kies voor Beheren, ga vervolgens naar Services. Zoek naar de service 'COM-service voor IMAPI cd-branders' en stop deze. Zet ook het Opstartype op Uitgeschakeld. Misshien dat dat helpt?…
 • Bedankt.
  Jouw suggestie levert echter helaas geen resultaat op. De service was reeds gestopt, en aanzetten en weer uitzetten levert beide helaas niets op.
 • Ik denk dat het enige dat goed helpt is te upgraden naar versie 6.3.x van Nero om van dit probleem af te zijn, want anders blijf je sukkelen.
 • je moet incd bij het opstarten (msconfig uitzetten). Je kan je incd cdrw gewoon beschrijven. Incd.exe handmatig laden wanneer je een nieuwe cdrw wil formateren als grote floppie)
 • helaas geen resultaat. Nero geeft een foutmelding dat de schijf vol is en dat ik een lege schijf moet plaatsen. De schijf die ik gebruik is echter leeg…………..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.