Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

wat is het verschil tussen magnetische en optische opslag?

None
7 antwoorden
 • ik moet dit weten voor mijn werkstuk, kan iemand mij hierin helpen?
 • Optische opslag gebeurt m.b.v. licht/laser: CD en DVD.
  Magnetische opslag is de wat oudere methode en gebeurt m.b.v. magnetisme: diskette, harde schijf, giropas (magneetstrip), enz. Het nadeel van magnetische opslag, is dat het makkelijker te verwijderen is. Leg een giropas maar eens op een goede luidspreker. Na enige dagen loop je het risico dat de giropas niet meer werkt. Bij optisch is het gevaar dat de informatie verloren gaat een stuk minder.
  Een voordeel van magnetische opslag is dat deze zich gemakkelijker laat overschrijven, informatie toevoegen, enz. Denk maar aan de harde schijf van je computer.

  Ik hoop dat je hiermee vooruit kunt.
 • Je kunt het ook als volgt opvatten: de huidige techniek bij computers om data op te slaan is gebaseerd op het binair stelsel (0 en 1). Het uitlezen of beschrijven van die data (0 en 1) gebeurt op dit moment is dus gebruik te maken tussen contrastverschillen van het gebruikte medium. Bij magnetische opslag is dus niks anders dan (piepkleine) verschillen tussen plaatsen met een verhoogde magnetische inductie en waar de inductie vrijwel nul is (1 en 0). Bij optische media is worden die verschillen veroorzaakt door verschillen in reflectiviteit (weerkaatsbaarheid) op het medium, die je dan kan waarnemen door er een lichtbundel (laser) erop te laten valllen en de verschillen in de terugkaatsing (wederom weer 1 en 0) te registreren.
 • doen jullie altijd schoolwerk voor een ander.
 • [quote:e11b760ada="plextor"]doen jullie altijd schoolwerk voor een ander.[/quote:e11b760ada]

  Oftie het nou hier opvraagd of opgoogeld, komt op hetzelfde neer, toch? 8)
  Als ie maar weet wat het inhoud en ook onthoud, dat is belangrijker.
 • hey hartstikke bedankt, ik ben er uit, BTW je hebt zo'n soort gezegde ;
  "I will visit google before asking dumb questions"
  en ik kon het niet vinden : )
 • [quote:038494b0ce="jiros"]"I will visit google before asking dumb questions"
  : )[/quote:038494b0ce]

  Er zijn gèèn domme vragen, het is dommer om niet te vragen!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.