Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB verlengen

Anoniem
JBS
22 antwoorden
 • Is het mogelijk om een USB kabel te verlengen naar zo'n 10 meter? Bijvoorbeeld door 2 male/female USB kabels aan elkaar te koppelen?
  Heeft iemand hier ervaring mee?

  Ik wil er de ontvanger van de Microsoft afstandsbediening voor Media Center Edition 2005 op aansluiten.
 • Als het werkt met een gewone lange kabel, dan heb je geluk. Op zich kan het in ieder geval met een USB repeater(kabel) er tussen.
 • [quote:4af2f9e906="Hans.Vosman"]Als het werkt met een gewone lange kabel, dan heb je geluk.[/quote:4af2f9e906]

  Ik heb er een UTP kabel (12m) tussen gesoldeerd, gewoon 4 kleurtjes uitgekozen die ik gebruikt heb. Als ik hem nu aansluit wordt er wel een USB apparaat detecteerd, maar er wordt niet herkent wat het is, ik kan 'm dus ook niet gebruiken.
 • Volgens mij mag een USB kabel officieel maar 5M zijn. In de praktijk kun je wel verder halen gok ik, maar met een aan elkaar gesoldeerde kabel van ruim 12 meter werken is een beetje teveel van het goede lijkt me.
 • [quote:a6603c015b="Captain_Kansloos"]Volgens mij mag een USB kabel officieel maar 5M zijn. In de praktijk kun je wel verder halen gok ik, maar met een aan elkaar gesoldeerde kabel van ruim 12 meter werken is een beetje teveel van het goede lijkt me.[/quote:a6603c015b]

  Dat vreesde ik ook, maar heb 't toch maar ff geprobeerd. Ik heb nu 2x 5m USB verlengkabel besteld.
 • als dat ook niet werkt, kun je het nog met een ( self powered ) USB hub proberen, dan moet het in iedergeval werken
 • [quote:db90832c97="harmtido"]als dat ook niet werkt, [/quote:db90832c97]

  2x 5m USB verlengkabel zou toch moeten werken?
 • als je USB goed werkend krijgt over 5m, dan moet je blij zijn. Het is dan exemplarisch.
  Zoals de ander poster al zei : je moet er een hub tussen plaatsen, dus 5m - hub -5m
 • USB is een standaard die specifiek gemaakt is om te werken over korte afstanden, maar daarbij wel plug-and-play te zijn. als je grotere afstanden gaat afleggen, krijgen allerlei invloeden van buitenaf, zoals radiogolven, RFI, etc (waarvan er vervolgens weer heel veel door computers gemaakt worden..) te grote invloeden en kan de onvangende kant niet meer met voldoende zekerheid zeggen wat er aan de andere kant gebeurd. Als je onder die lengte grens zit, kan hij dat nog wel. Een hub kan dus eventueel weer bepalen wat er gebeurde, en dat weer zuiver verzenden naar de computer.

  Overigens is het best mogelijk dat in een geschikte omgeving ( met weinig stoorinvloeden ) je best over die 5 meter heen kunt gaan, zonder tussenkomst van hubs of repeaters.
 • [quote:1d0b1f26fa="jaccoswinkels"]Ik heb er een UTP kabel (12m) tussen gesoldeerd[/quote:1d0b1f26fa]Even voor de goede orde: UTP is nou niet bepaald hetzelfde als USB…
 • [quote:d4ca79e082="gerben"][quote:d4ca79e082="jaccoswinkels"]Ik heb er een UTP kabel (12m) tussen gesoldeerd[/quote:d4ca79e082]Even voor de goede orde: UTP is nou niet bepaald hetzelfde als USB…[/quote:d4ca79e082]

  Nee dat weet ik, maar er waren mensen van mening dat het theoretisch zou kunnen werken als je die er tussen soldeerd.. Het werkte ook, apparaat werd netjes herkend, maar installeren lukt niet.
 • Hmm. Heel misschien dat je met cat6 UTP kabel wel iets zou kunnen. Gewone cat5 UTP kabel is bedoeld voor 10/100 mbps. Dat gaat dus sowieso al fout bij USB (480 Mbps). Maar eerlijk gezegd verwacht ik er weinig van. Zelfs met gevoede hubs ertussen en USB kabeltjes van 5m heb ik nog twijfels.
 • Ik heb ze besteld.. Zal laten weten hoe 't afloopt
 • [quote:402c36ecf7="gerben"]Hmm. Heel misschien dat je met cat6 UTP kabel wel iets zou kunnen. Gewone cat5 UTP kabel is bedoeld voor 10/100 mbps. Dat gaat dus sowieso al fout bij USB (480 Mbps). Maar eerlijk gezegd verwacht ik er weinig van. Zelfs met gevoede hubs ertussen en USB kabeltjes van 5m heb ik nog twijfels.[/quote:402c36ecf7] dat klopt volges mij niet. ik heb cat5 ofzo met een snelheid van een gig
 • Is mogelijk, dan heb je toevallig een goede kwaliteit kabel. Of je hebt gewoon cat5e…
 • Tja, bij hoge snelheden moeten de eigenschappen van de kabel toch echt aan de specificaties voldoen. Welk apparaat ga je overigens aansluiten? Op zich is USB gewoon getwiste draden voor de data lijnen en gescheiden draden voor massa en 5V, het geheel is afgeschermd. De spec zegt dat afsluit impedantie zo'n beetje 28-40 Ohm moet zijn. Best wel een grote marge. Bekabeling schijnt 50 Ohm te zijn. Je kan dit dus bv een beetje vergelijken met STP netwerk kabel. Maar USB en netwerk kabelst blijven volgens mij toch echt 2 totaal verschillende kabels.
 • Hier worden nog wat andere getallen genoemd: http://www.interfacebus.com/Design_Connector_USB.html
 • [quote:ee3a36839a="Hans.Vosman"] Welk apparaat ga je overigens aansluiten?[/quote:ee3a36839a]

  Afstandsbediening van Media Center Edition 2005
 • [quote:8d7e555d2d="Hans.Vosman"]Hier worden nog wat andere getallen genoemd: http://www.interfacebus.com/Design_Connector_USB.html[/quote:8d7e555d2d]

  En op http://home.wanadoo.nl/wp.klein/usb.htm wordt weer gezegd dat het -met hub- tot 40 meter verlengt kan worden.
 • EN hier nog wat over netwerk: http://www.quality-buys.com/ethernet-cables.html (impedantie verschillen lijken mee te vallen …).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord