Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Maxtor ext. USB-drive

Klaas Eldering
13 antwoorden
 • Ik heb een PC met WPpro SP2, prima werkend. Met USB 2.0 kaart. Maxtor Ext. USB-Drive 80Gb gekocht, voor backups (OneTouch). Installatieproceduren afgewerkt (éérst software etc.). De schijf wordt niet herkend: geen teken van leven als íe aanstaat en ik de USB-kabel inplug. Andere kabel geprobeerd. Alles gedeïnstalleerd. Systeemherstel een dag terug gezet. Alles uitgezet, ook stroomtoevoer. Hele proceduren nogmaals gedaan. Zelfde resultaat: geen enkele reactie bij inpluggen USB-kabel. Iemand ervaring, of tips?
 • XP Pro SP2, uiteraard…
 • Hoe is de jumper op de harde schijf gezet, MA (master), SL (slave) of CS (cable select)?

  Edit: Laat maar, ik begrijp nu dat je 'm niet zelf in mekaar gezet hebt … :wink:

  Maarre, zo'n ding moet helemaal 'plug & pray' zijn, is er een andere PC (hoeft niet eens USB2.0 te zijn, op USB1.x moet ie het ook doen) waar je dat ding op uit kunt proberen? Als ie het op 2 PC's niet doet, dan lijkt het me gewoon een brak apparaat.
 • Geen idee of dit verhaal opgaat voor jouw probleem maar wie weet?

  Een bepaald type Canon USB-printer weigerde alle dienst na installatie van ServicePack 2. De oorzaak bleek dat Canon voor de communicatie met de printer het TCP/IP protocol gebruikt, het uitschakelen van de firewall bood evenwel geen oplossing. Pas een wijziging in het bij de printer behorende ini-bestand (de entry 127.0.0.2 veranderd naar 127.0.01) te vinden in Windows\system32 bracht het apparaat weer tot leven. Mischien voor jouw drive een vergelijkbare hindernis?

  Jim
 • Hoe is de jumper op de harde schijf gezet, MA (master), SL (slave) of CS (cable select)?

  Dat lijkt me niet van belang; het is een USB 2.0 schijf; ook een USB-key kun je zo insteken en werkt dan…
 • Ik ga maar eens zoeken op de Maxtor-website, ivm SP2. dank voor de tip
 • [quote:b7c27ce3e8="Klaas Eldering"]
  [quote:b7c27ce3e8="Obi-wan-kenobi"]
  Hoe is de jumper op de harde schijf gezet, MA (master), SL (slave) of CS (cable select)?
  [/quote:b7c27ce3e8]
  Dat lijkt me niet van belang; het is een USB 2.0 schijf; ook een USB-key kun je zo insteken en werkt dan…
  [/quote:b7c27ce3e8]
  Ja, sorry … had m'n post al aangepast. :wink:
 • [quote:2429e52f0e="Klaas Eldering"]
  Ik ga maar eens zoeken op de Maxtor-website, ivm SP2. dank voor de tip[/quote:2429e52f0e]
  Heb een externe USB2.0 HDD-behuizing van de MyCom ( :oops: ) met een 80GB Maxtor Diamondmax 8, heeft bij mij trouwens geen enkel probleem met WinXP Pro SP2.
 • Zie je hem ook niet in schijfbeheer? Als ie nog niet geformatteerd is, is het op zich normaal, dat je hem niet ziet in explorer.
 • Nee, ook niet in schijfbeheer - gewoon nergens…. En dan wordt ook het NTFS-formatteren lastig. Niet te vinden dus.
  Ook dacht ik: misschien is het belangrijk om als administrator de boel te installeren, en niet via mijn eigen toegangsrecht. Weer alles opnieuw gedaan - geen resultaat.
 • Al eens een andere usb plug geprobeerd? Komt namelijk regelmatig voor, dat front usb stekkers intern niet zijn aangesloten. Probeer de drive eens op een andere computer. Voeding van de schijf wel in orde?
 • De Maxtor schijf loopt merkbaar; de lichtjes branden; geen knippering. Ik heb op de USB 2.0 kaart alle 4 aansluitingen geprobeerd (andere spul eerst afgekoppeld); ik heb 4 USB 1.1 aansluitingen voor toetsenbord e.d. Ook geprobeerd - nada, niente. Ook aan de voorkant nog twee 1.1 USB-aansluitingen geprobeerd - geen reactie. Weet jij het, weet ik het….
 • Andere computer proberen. Helpt dat niet, dan wordt het garantiewerk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.