Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Modem in Packard Bell PC

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Na veel problemen heb ik Windows XP Pro geinstalleerd op een Packard Bell I Media 9407 PC. Helaas herkent XP het Modem (Aztech CNR 2800-W(C1) modem riser with EEPROM (CNR sec)) niet meer. Op de Site van Packard Bell heb ik de drivers gehaald en trachten te installeren. De .exe file maakt een map C: PNP/Modem aan waarin zich de drivers zouden moeten bevinden. Helaas is zowel door mij als door het modem de genoemde file nergens meer te vinden na dubbelclicken op de exe file. Kortom hoe krijg ik het modem weer aan de gang?
 • Is er in die directory C:\PNP\Modem niets te vinden? Een setup.exe of een .inf bestand.
 • De hele directory is niet te vinden hoewel het [rogramma aangeeft dat het gemaakt is
 • Ook niet als verborgen bestand? Kijk anders eens op sites als windrivers of driverforum.
 • [quote:d186e026c7="gerben"]
  Kijk anders eens op sites als windrivers of driverforum.
  [/quote:d186e026c7]
  Packard Hell heeft gewoon een support site hoor.
  http://support.packardbell.com/nl/mypc/index.php?PibItemNr=REFFIUP02330800&PibItemParent=P660402505
  Er staat wel dat dit de Win2000 driver is, maar die werken ook meestal wel onder WinXP.
 • Daar heb ik de betreffende driver ook vandaan gehaald. Trouwens een goed complete site. Na het invoeren van het serienummer heb je de complete configuratie en de drivers.
  Ik had al gekeken bij de verborgen bestanden maar ook daar is niets te vinden. Het blijft een raadsel. Ik zal de C partitie maar eens volledig formatteren en weer opnieuw beginnen. Misschien zijn er resten achtergebleven na de installatie van Win XP. Kan de Bios nog invloed hebben?
 • [quote:3888225a7c="Pathenon"]
  Ik zal de C partitie maar eens volledig formatteren en weer opnieuw beginnen.
  [/quote:3888225a7c]
  Is wel erg drastisch: Ik zou toch proberen dat stuurprogramma dat er nu zit te verwijderen, herstarten en bij herkenning van de nieuwe hardware de van de Packard Bell gedownloade driver te installeren.
 • Is een bekend probleem in XP. XP heeft geen drivers voor de ongeveer 1000 verschillende in omloop zijnde chipsets voor softmodems en de leveranciers van die dingen lopen meestal niet erg hard om nog jarenlang driver-updates uit te brengen. Enige echte solide oplossing: extern Hayes compatibel modem op de serieële poort. Werkt altijd onder elk besturingssysteem (bij mij: Win98, Win2000, WinXP, SuSE Linux 7.3 en Debian Linux 3.3 en ook EcomStation al eens geprobeerd).

  Jim
 • [quote:7b37a55948="Jim van Zweeden"]
  Enige echte solide oplossing: extern Hayes compatibel modem op de serieële poort. Werkt altijd onder elk besturingssysteem (bij mij: Win98, Win2000, WinXP, SuSE Linux 7.3 en Debian Linux 3.3 en ook EcomStation al eens geprobeerd).
  [/quote:7b37a55948]
  Wat kost zo'n ding? Een intern modempie met WinXP driver heb je al voor 7 euro:
  http://www.tweakers.net/pricewatch/40445?Landfilter=Benelux
 • Externe modems zijn er zo vanaf 25 euro en hoger.
  Idd de meest probleemloze oplossing in veel gevallen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.