Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Externe HD

Anoniem
Anjo
19 antwoorden
 • Ik heb een externe hd die via firewire op mijn pc is aangesloten. Dit heeft prima gefuctioneerd tot deze morgen. Bij het aanschakelen van de disk wordt deze in "Deze Computer" als lokaal station herkend en hij krijgt ook een drive letter. Als ik de hd wil kiezen krijg ik de boodschap dat de schijf niet geformateerd zou zijn.
  Wat is hier aan de hand en ben ik nu alle gegevens op die schijf (+- 150GB!!!) kwijt?
 • verder geen settings veranderd drivers geupdate? als je de mogelijkheid hebt kan je hem op een ander systeem proberen of harddisk er uitschroeven en direkt in je pc. Zit er misschien teven een usb2 aansluiting op, anders zou je het nog via dat ding kunnen proberen.
 • Ik heb hem al op een andere pc geprobeerd; ook via usb maar ik krijg dezelfde foutmelding. Ik heb de hd ook iederekeer via "Hardware veilig verwijderen" afgesloten.
 • Tsja alles kan stuk, ook bij voorzichtig gebruik. Ik zou de behuizing dan toch eens openschroeven en de harddisk gewoon los in de pc hangen.
 • Ik heb de hd in een andere machine gehangen. Volgens CHKDSK is het bestandssyteem RAW; waar CHKDSK niets mee kan aanvangen.
  Is er iemand die mij kan helpen?
 • Misschien toch een nieuwe gaan kopen ? Trouwens welk besturingssysteem heb je op de PC's staan waaraan je die schjf hebt aangesloten en welk bestandssysteem heb je toegepast op je externe HD (NTFS of FAT32 ?) ?
 • Ik heb dus het zelfde probleem. Externe Firewire HD behuizing "ICY BOX" en +-160gb schijf erin. Ik draai windows XP.
  werkte perfect tot deze middag.

  In Computer management: Disk Management: kan ik er weer voor kiezen om de disk te activeren, net zoals je doet wanneer je een nieuwe hd hebt.

  Maar dat ben ik dus niet van plan, want dat zou volgensmij betekenen dat ik alles kwijt ben wat er op stond. En er staan allemaal projecten op, dus dat wil ik echt niet.

  Is het misschien een oplossing om hem wel te activeren, maar dan 'snel' te formateren en een data recovery tool te gebruiken? En weet dan iemand een goede tool die ik kan gebruiken.

  Grt Reinier
 • Ik heb tzelfde bij mijn backup machine, data op 3 partities RAW :evil:
  Ben op download.com tegen Get data back aangelopen en die 2 progs aan t downloaden. ( 1 voor NTFS en 1 voor FAT )
  Heb ook een duits porogje geprobeerd , maar dat was Lauw Loene
  PCinspector heette dat.
  Misschien dat t voor jullie wel werkt, ik ga vrijdag aan de gang met Data recoveren
 • Ik heb "PC Inspector File Recovery" gevonden en die beweert ook van alles te kunnen repareren, maar ik krijg een erg vreemde write acces violation als het programma begint met het bekijken welke drives ik allemaal heb :S beetje vreemd.

  En mijn externe HD is NTFS.

  Ok, ga ik het meteen proberen met die programmatjes.
  Ik hou jullie op de hoogte.

  Grt Reinier
 • De hd (Maxtor 6Y160P0) is drie maanden oud en mijn besturingssystemen zijn XP Home en Pro en Linux.
  Ik heb ook pcinspector geprobeerd maar dat leverde een aantal terugevonden clusters op maar ik heb geen idee wat ik daarmee aan moet.
  De disk activeren via diskmanagement wist volgens een vrien van mij echt alles, dus dat is ook geen oplossing.
  Mischien dat GetDataBack een oplossing is
 • Mag ik vragen: heb je ooit in het recente verleden iets proberen weg te schrijven vanuit Linux naar je NTFS externe HD ? Of heeft Linux toendertijd misschien ooit een algemene filecheck of diskcheck uitgevoerd ?
 • "GetDataBack for NTFS" Draait op dit moment. 1,5 uur voor +-160GB
  en het ziet er naar uit dat het werkt! JE ziet wat er gebeurt/wat het programma vind. dusss

  Over een uurtje zal ik vertellen of het gelukt is of niet.

  Grt Reinier
 • Het werkt. GetDataBack fot NTFS 2.31 heeft het voor me opgelost.
  De License key voor GetDataBack kost je 90 euri. Maar diverse zoek sites bieden de oplossing voor arme studentjes ;)

  Het enige wat een beetje vervelend is, is dat sommige directory namen niet behouden zijn en dat er een directory uit de orginele directory is 'gevallen', maar zover ik kan zien is alles terug gevonden.

  Grt Reinier
 • t.a.v.Nelson:
  De externe hd is op FAT32 geformateerd. Ik heb daar in het verleden vanuit Linux naar toe geschreven (de laatste keer ong. 2 weken geleden) maar linux heeft op de hd nooit file- of diskchecks uitgevoerd. Er werd rechttoe rechtaan overgeschreven zonder foutmelding o.i.d.

  t.a.v Reinier:
  GetDataBack for FAT32 doet het blijkbaar ook. Alleen kwam ik er na ruim 1,5 uur achter dat de free versie wel de bestanden opspoort maar je ze niet naar een andere schijf kan kopiëren;dom, dom, dom. Ik heb dezelfde oplossing gevonden voor het license probleem als jij.
  Ik ben ook een aantal directories en files kwijt maar het overgrote deel van mijn data is weer bruikbaar(85 van de +- 100 GB) Ik denk dat een deel van het verlies te wijten is aan de andere rescue programma's en methoden die ik al geprobeerd heb. GetDataBack is m.i. een echte aanrader

  Ik blijf echter met een vraag zitten:
  Hoe is het probleem ontstaan? Ik heb er altijd voor gewaakt de hd volgens de regels aan- en af te koppelen. Gezien de reacties zijn er meer mensen dit tegengekomen. Wat is de oorzaak?
  Heeft het te maken met duur dat de hd aangekoppeld is? Bij mij trad de fout op nadat de hd ong. 1 uur aanstond. De externe behuizing is voorzien van een (werkende)ventilator dus oververhitting lijkt mij sterk.
 • [quote:065b26fb7e="gi32288"]Heeft het te maken met duur dat de hd aangekoppeld is? Bij mij trad de fout op nadat de hd ong. 1 uur aanstond. [/quote:065b26fb7e] Nee, daar zou het niks mee te maken moeten hebben. Maar nu je die externe harde schijf (tijdelijk) in een pc hebt, maak dan eerst van de data daarop een goede back-up. Om 'm daarna te testen met de diagnostics van de harde schijf fabrikant. Als de diagnostics 'm af keuren, dan zou je wellicht van de garantie gebruik kunnen maken.

  Wordt de harde schijf wel goed gekeurd, dan is het altijd nog mogelijk dat de partitie tabel op de één of andere manier corrupt is geworden. De partitie tabel zal dan opnieuw moeten worden gecreëerd, waarbij de partitie(s) opnieuw moeten worden geformatteerd.

  Indien dat niet helpt, kan het wellicht nodig zijn de probleem harde schijf met de diagnostics diskette te formatteren op Low Level, waarbij uiteraard alle partities worden verwijderd.
 • Bij mij is waarschijnlijk een blikseminslag de oorzaak geweest. Backupbak is een oude P2 IBM en die kan er ws niet zo goed tegen.
  Ik heb trouwens ook een 60 GB Maxtor, zou er sprake kunnen zijn van een fabricagefout?

  PS medegedupeerden check ff je PB :wink:
 • Een vriend vanme heeft hetzelfde probleem en die heeft een nieuwe HD losgepeutert by MyCom waar hij die HD gekocht had (niet de behuizing). En we hebben allebij een ICY BOX behuizing.
  We zijn van mening dat het wel eens aan die behuizing kan liggen.

  Ik heb de HD nu opnieuw geformateerd en hoop dat het zich niet meer voor zal doen, anders uh ga ik rel schoppen bij de verkoper van mijn hd behuizing :P

  Succes allemaal!

  Grt Reinier
 • Heb je geen garantie meer op die HDD ?? Losverkochte schijven hebben een veel langere als OEM schijven. <ik ben nu met Maxtor aan t mailen ivm RMA, maar die mensen willen zo n teringzooi weten dat ik eerst met Everest aan de gang moet . ENdie bak boven werkt volgens mij op dit moment met morse ZOOOOO traag VRESELIJK

  Laten we elkaaar op de hoogte houden

  CU
 • Ik heb de hd ondertussen getest met Maxtor Powermax en volgens die diagnosetool is de schijf prima in orde. Ik ga hem weer in de behuizing bouwen (merK: 'Smart Mobile Housing' maar ik heb dezelfde case ook al onder andere namen gezien) en dan een eens kijken hou hij zich houdt.
  Ik hou je op de hoogte
  Johan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.