Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

HP Scanjet 5P

tomvdlee
8 antwoorden
 • Iemand enig idee of en zo ja hoe genoemde scanner onder Win XP aan de babbel is te krijgen?
  De scanner is oorspronkelijk op een "eigen", bijbehorend SCSI kaartje aangesloten. De originele software is niet geschikt voor XP.
  Zijn er toch nog mogelijkheden?

  Groet,
  Ton
 • Even geen tijd, maar ik kan je verder helpen. Ga eventueel naar mijn homepage en klik op Weetjes.
 • Als je nog eens tijd over hebt? weetjes vind je hier
 • Ik heb deze scanner. Hij wordt gewoon herkend in XP (plug en play). Ik had hem in mijn oude PC een PIII 550 op het standaard meegeleverde SCSI kaartje. Het meegeleverde SCSI kaartje werd niet standaard herkend door XP dus heb ik een driver van Windows 2000 gebruikt die te downloaden is op de website van de fabrikant. Nu heb ik in mijn nieuwe PC (heb geen ISA meer) een Adaptec SCSI kaartje de 2940AU en deze werkt probleemloos. Je hebt een SCSI kaartje met een externe 50 pins connector nodig.
 • Helemaal juist. Op mijn site is nog wat informatie te vinden over de originele HP software, het installeren van de Windows 2000 driver en het gebruik van de nieuwere HP software. De standaard scanjet driver van Windows XP voldoet heel goed. De scanjet driver van HP conflicteert (volgens mij) met de WIndows XP driver. Omdat ik met de HP driver alleen maar problemen had, gebruik ik zelf de WIndows XP driver. Daar hoef je verder niks voor te doen. Wanneer de SCSI kaart herkend is, volgt de rest vnazelf. Wat betreft het kopieer programma, ik heb gemerkt dat Photocopier onbruikbaar wordt wanneer meerdere scanner drivers actief zijn. Dat programma bevat geen optie om de juiste scanner te kiezen, daarmee is het programma dus niet altijd te gebruiken. Voor de printer geldt iets vergelijkbaars, alleen kan daarvan de Windows instelling worden aangepast.
 • Dank voor jullie reactie. (Heb nog niet naar de genoemde URL's gekeken, chronisch tijdgebrek, maar dat komt nog.)

  Mag ik voorlopig concluderen dat een "Adaptec SCSI kaartje de 2940AU" als [u:9262e17993]voorbeeld van een "SCSI kaartje met een externe 50 pins connector[/u:9262e17993]" met de Scanjet 5P door XP herkend wordt en je de voorgestelde (XP) driver kan accepteren??

  Als jullie dit pos. kunnen bevestigen kan ik aan de slag…..

  Groet,
  Ton
 • Ja. De adaptec PCI kaartjes die ik tot nu toe heb geprobeerd worden automatisch herkend. Er zijn overigens vrij veel soorten kaartjes. Op de beurs vele gezien, prijs rond de 10-15 euro. Een NCR810 oid PCI kaartjes worden ook gelijk herkend.
 • Dank voor alle info!

  Groet,
  Ton

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.