Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

kabel lengte

Hans.Vosman
13 antwoorden
 • Kan iemand mij vertellen wat ongeveer de maximale lengte is van een VGA kabel (pc naar monitor) zonder dat er echt verlies optreed?

  En wat is de maximale afstand waarop een draadloos toetsenbord/muis nog fatsoenlijk werkt?

  Ro
 • Hangt erg van de kwaliteit van de kabel af. Maar ik meen dat 20 meter wel haalbaar moet zijn. Draadloos toetsenbord verschilt ook heel erg. Kun je niet beter eens kijken naar een KVM setje?
 • [quote:19b2553ad8="gerben"]Hangt erg van de kwaliteit van de kabel af. Maar ik meen dat 20 meter wel haalbaar moet zijn.[/quote:19b2553ad8]Klopt, maar volgens mij zijn ook de resolutie en refreshrates zijn van invloed. Dus 640x480@50Hz zal vast wat verder komen dan 1280x1024@85Hz.
 • wat bedoel je met een kvm setje?

  ro
 • Volg dit topic anders even. http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=133378
 • [quote:189d11e30d="Ro"]Kan iemand mij vertellen wat ongeveer de maximale lengte is van een VGA kabel (pc naar monitor) zonder dat er echt verlies optreed?

  En wat is de maximale afstand waarop een draadloos toetsenbord/muis nog fatsoenlijk werkt?

  Ro[/quote:189d11e30d]mijn muis deed het op 5 meter nog, maar ik heb een dure… (toen in ieder geval (check specs))
 • Ja tdw, een muis, maar dat is een totaal ander verhaal dan een beeldscherm. Bij een muis is het gewoon een kwestie van wel of niet functioneren. Het signaal is veel minder kritisch. Een signaalvervorming zie je hooguit als je het zou meten met een oscilloscoop (en wie doet dat?). Bij een beeldscherm heb je ook te maken met signaalvervorming, en dat zie je onmiddellijk, nl. door een lelijk beeld. Daarom is men doorgaans terughoudend met verlengkabels, d.w.z. niet langer dan strikt noodzakelijk.

  Edit:
  Ik zie achteraf dat die muis ook een onderdeel is van de vraag. Dus het antwoord van tdw is wel relevant, en mijn betoog wellicht een beetje een open deur.
 • KVM-kabel: http://www.kvm-switches-online.com/24745.html
  KVM = Keboard-Video-Mouse

  http://www.raritan.nl/products/access_periph/cables/prd_line.aspx?currpg=prd_line
 • draadlooze muis rijkt niet echt heel ver, de mijne haalde ongeveer 3 meter, daarna werd het niet meer echt werkbaar.

  Video kan op zich best ver ( in het Cultuurcentrum op de Universiteit Twente word gewerkt met een VGA kabel van dacht ik 25 m.) Het is wel zaak om een hoogwaardige kabel te nemen ( waarvan de impedanties kloppen en de afschermingen goed en degelijk en dubbel zijn uitgevoerd. Met goedkope kabels houd je geen beeld meer over.

  Overigens is het voordeel van een analoog (vga) signaal boven een digitaal (usb/ps2) signaal dat er een ruim overgangsgebied is. kleine storing leid tot lelijk beeld, maar het is nogsteeds beeld. een storing in een digitaal signaal leid tot een signaal dat niet meer herkend word, dus in feite geen signaal meer.
 • er zijn ook toetsenborden en muisjes met bleutooth techniekSchijnt toch wel 10meter te moeten halen. Heeft iemand hier ervaring mee?

  ro
 • dat werkt ook idd, en het is draadloos

  [quote:7140c26a39]Overigens is het voordeel van een analoog (vga) signaal boven een digitaal (usb/ps2) signaal dat er een ruim overgangsgebied is. kleine storing leid tot lelijk beeld, maar het is nogsteeds beeld. een storing in een digitaal signaal leid tot een signaal dat niet meer herkend word, dus in feite geen signaal meer.[/quote:7140c26a39]

  het kan aan mij liggen, maar voor beeldschermen en beamers gebruik je in het geval van digitaal toch echt DVI geen usb of ps2, dat is voor de toetsenbord en muis, en VGA is wel voor monitoren. En als ps2 en usb digitaal zijn volgens jou, wat is er dan de analoge versie van? serieel? volgens mij is ps2 gewoon analoog.
 • En met een goede videokaart en een goede monitor/beamer kan je met digitaal ook een heel eind komen, met echt goede dvi kabels haal je ook wel 25/30 meter
 • kost alleen wel wat, stuk duurder dan analoog (VGA), maar ik weet niet of dat echt een issue is

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.