Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Geen floppy, maar wel memstick

r.bornkamp
15 antwoorden
 • Hallo,
  Ik heb een computer waar geen floppydrive op zit. Wel o.a. een USB-memstick.
  Nu wil ik Partition Magic 8 installeren, maar daarbij wordt sterk aangeraden startfloppy's te maken. Er komt wel een pop-up venster waarin je kunt "browsen", maar als ik de drive-letter van de memstick invul, krijg ik de mededeling: this is not a floppy. Verder lukt het me niet de benodigde gegevens ergens naar toe weg te schrijven.
  Weet iemand hoe dit is op te lossen?
  Bij voorbaat dank!
  Rob
 • Ik denk niet. Voor bij die mestick te komen moet je in windows zitten.
  Het is de bedoelling dat je vanuit het bios bij de herstel disk van PM8 kan voor als het mis gaat, je OS doet het dan niet meer immers. Je kunt niet booten vanaf een memstick. Je zult dus echt een floppy moeten hebben denk ik.
 • [quote:37d3df33b0="xiliduur"]Je kunt niet booten vanaf een memstick.[/quote:37d3df33b0]Zeker wel, zolang je BIOS dat maar ondersteund. Zoek maar op Google.
 • Hoewel ik het van deze computer niet zeker weet (hij staat op het ogenblik aan), kon dit al op een ouder model. Dus ik neem aan dat het ook op deze wél kan.
  Rob
 • en ook al zou je moederbord het ondersteunen kun je er nog niks mee. pm 8 ondersteunt geen usb appataren
 • [quote:d0d12e867d="laurensbot333"]
  pm 8 ondersteunt geen usb appataren
  [/quote:d0d12e867d]
  Ondersteunt PM8 dan wel boot-CD's? Dan zou je een CDRW-tje kunnen gebruiken.
 • Het is misschien te simpel: Even een flopdrive aanschaffen? Kosten ongeveer €8 :wink: Groetjes van Jan Willem
 • ondersteunt het ook geen externe usb flopding
 • [quote:63d587f89d="laurensbot333"]en ook al zou je moederbord het ondersteunen kun je er nog niks mee. pm 8 ondersteunt geen usb appataren[/quote:63d587f89d]Volgens mij moet je gewoon de inhoud van de aangemaakte diskettes op een bootable USB stick kunnen zetten zodat je het kunt draaien. PM heeft nl. niks met USB te maken, zolang het maar 'ergens' van kan starten. Ik zal (als ik daar tijd voor heb) dit weekend eens gaan experimenteren.
 • Graag…
  Maar ik kan natuurlijk zelf die files niet op een floppy aanmaken. Ik heb nog wel floppy's die op een ouder model computer computer (wel met XP) zijn aangemaakt, die computer had nog wél een floppy-drive. Zouden die files bruikbaar zijn op een nieuwer model met SP2?
  En terwijl ik zit te tikken schiet me te binnen dat mijn schoonzoon een USB-floppy heeft bij z'n laptop. Maar het hangt ervan af of PM8 'm als een floppy herkent…
  Alvast bedankt!
  Rob
 • [quote:80ab46680b="r.bornkamp"]En terwijl ik zit te tikken schiet me te binnen dat mijn schoonzoon een USB-floppy heeft bij z'n laptop. Maar het hangt ervan af of PM8 'm als een floppy herkent…[/quote:80ab46680b]Niet zozeer van PM, maar eerder van Windows. Die moet 'm herkennen als zijnde floppy station (onder A:\) Als dat zo is, dan zal PM 'm waarschijnlijk ook zonder problemen herkennen. Op die manier kun je iig de floppies aanmaken. Kun je waarschijnlijk nog steeds niet booten van die floppen, omdat je PC - zonder eerst te booten naar Windows - die USB floppy drive weer niet herkent.
 • En als ik die files op een bootable Cd zet ? De computer start in ieder geval ook vanaf een Cd.
  Rob
 • [quote:ac6112d401="jwspruyt"]Het is misschien te simpel: Even een flopdrive aanschaffen? Kosten ongeveer €8 :wink: Groetjes van Jan Willem[/quote:ac6112d401]

  Misschien nog handiger, een floppydrive tijdelijk uit een andere computer halen ( al is het maar een 486 oid)
 • Zou kunnen geval van nood, maar liever niet… Ik wacht om te beginnen even af of de computer met een memorystick met PM8-bestanden gestart kan worden.
  Rob
 • [quote:3585690b24]pm 8 ondersteunt geen usb appataren[/quote:3585690b24]

  Dat vind ik nou raar, hoe kan het dan dat ik wel op een usb memstick kon wegschrijven. (apacer handysteno ht202 256MB)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.