Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

kan master hdd niet vinden???

Anoniem
Mini Me
9 antwoorden
 • hallo allemaal ik heb een probleempje en ik denk wel dat jullie kunnen helpen:
  ik heb sinds kort een nieuwe harde schijf erbij. ik heb deze in mijn pc gezet. daar na heb ik allebij de schijfen geformateerd en op de beste van de twee windows opnieuw geinstaleert.
  nu als ik mijn pc opstart gaat dat heel traag. hij ziet de slave schijf wel maar de master ziet hij niet goed ofzo, in ieder geval hij laat dat niet zien bij de test die je ziet bij het opstarten.
  daarna als je de eerste 2 schermen hebt gehad in dos komt het scherm van windows xp pro met zon balk daaronder, normaal doet hij dit meteen na het eerste scherm maar nu doet hij er heel lang over en dan krijg ik pas het scherm van windows. waar ligt dit aan? en hoe kan ik zeggen welke schijf master en welke slave is en is hierme het probleem verholpen?
 • je boot hdisk moet op pri ide1 staan als master.
  je tweede hdisk op master op sec ide .
  als je een brander /cdrom/dvd heb op slave zetten op pri en sec ide zetten.
 • Het lijkt te simpel voor woorden, maar staat je jumper goed? :lol:
 • hallo
  ik heb hetzelfde probleem…
  maar ik snap niet echt wat jullie allemaal bedoelen met die afkortingen zouden jullie het aub iets duidelijker kunnen uitleggen a.u.b. ik ben namelijk niet zo slim :oops:
  het zou fijn zijn als u mischien een link had aar een site waar het duidelijk staat uitgelegd ofzow met plaatjes als het kan
  alvast bedankt voor jullie reacties
 • BIEB PC's voor dummies EN DAT IS NIET HATELIJK bedoeld, is een hele grappige serie boeken over computers en computergebruik
  neem ns even de moeite om een uurtje te lezen
  IDE zijn je harde schijven ( ook wel HDD genoemd ),
  Primairy betekend dat die harde schijf ingesteld staat als de eerst mogelijk benaderbare schijf, als je daar je OS ( besturingssysteem , bv Windows ) op hebt staan zal je PC ( Personal Computer ) daarvanaf booten ( opstarten )
  CDrom is je CD speler MEM is je geheugen
  Zo kunnen we nog wel een uurtje doorgaan….
  Gebruik anders eens google of de links op de site van ComputerTotaal of ComputerIdee om wat basis kennis op te doen. :P
 • ja ik snap wel hoe dat allemaal uitgelegd wodt maar ik weet niet hoe je dat moe doen. ik bedoel ik kan dingen in de bios veranderen maar dat helpt niet. en hoe zet je de ene hdd dan op pri master en slave enzo?
 • aan de achterkant van een hdisk cdrom dvd etc etc zitten een stel pinnen .
  van links naar rechts.
  ide aansluiting dan het blokje voor master slave cabel select dan de vier pinnen van de voeding. dit is ook tevinden in het boekje van je mobo.
 • okeej bedankt ik zou het eens proberen
 • hm ik weet allemaal wel hoe het werkt enzo, maar ik ben erg dom geweest, gewoon een slordigheids foutje, i khad de hdd op de sec master staan :lol: :lol:
  maare bedankt mense

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.