Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harddisk maakt tikkend geluid

Anoniem
Comp-Freak
4 antwoorden
 • Ik heb een HD van een vriend van mij gekregen om te testen. Bij hem werd de HD bij het opstarten niet meer herkend. Dit gebeurd al bij opstarten en deze vraagt dan ook naar een Boot-disk.
  Nu heb ik de HD ff op mijn raid-controller gezet. Bij het opstarten van mijn pc hoor ik deze een tikkend geluid maken. Zoiets als een cd-rom speler doet als er een kras op een cd zit. Dit tikkend geluid duurt een paar minuten en daarna stopt het. Het is net of hij iets niet kan lezen. Mijn controller herkend de HD ook niet en ik zou niet weten hoe ik toegang krijg tot hetgeen.

  Weet iemand misschien wat er aan de hand is en/of mij kan informeren hoe ik toegang tot deze hd kan krijgen?

  alvast bedankt.
 • [quote:2c4a4d372a="Cabbie"] Bij het opstarten van mijn pc hoor ik deze een tikkend geluid maken. Zoiets als een cd-rom speler doet als er een kras op een cd zit. Dit tikkend geluid duurt een paar minuten en daarna stopt het. Het is net of hij iets niet kan lezen. Mijn controller herkend de HD ook niet en ik zou niet weten hoe ik toegang krijg tot hetgeen. [/quote:2c4a4d372a] Dat klinkt niet zo best. Waarschijnlijk is die harde schijf aan het einde van zijn levensduur. Zie ook deze, deze en deze topic.
 • Heeft deze harde schijf geen S.M.A.R.T.? Met deze tool kun je de schijf controleren op fouten, je moet dit wel eerst inschakelen in het BIOS!

  Verder ga ik mee met Jolo, waarschijnlijk is deze schijf aan het overlijden. Als de schijf van Maxtor of Quantum is dan kun je van de site van Maxtor een tooltje downloaden (Powermax) waarmee je de schijf ook kunt controleren. Groetjes van Jan Willem :wink:
 • ik zou zo zeggen:
  backup de belangrijke data en koop een nieuwe harddisk. volgens mij gaat deze dood.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.