Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

>4gb folder maken

None
8 antwoorden
 • Hoe kan ik een folder op mijn computer krijgen die groter is als 4gb dit doet hij nu niet als ik met winrar uitpak omdat ik fat 32 versie heb :(
  Moet je daar iets anders voor openen?
 • Helaas gewoon een beperking van het FAT32-bestandssysteem. Als je kan zal ik overschakelen naar NTFS en dan moet het probleem opgelost zijn (Wel Windows NT 4.0 en hoger natuurlijk)
 • maar ja dan moet ik toch opnieuw formaterren? :cry:
 • Nee, normaal gezien niet: je kunt kiezen voor een conversie van FAT32 naar NTFS. Opgelet: dit proces is onomkeerbaar, dus terugkeren naar FAT32 gaat niet meer. Je moet wel winnt, w2k of wxp hebben om dit klusje te klaren.
 • Je kunt converteren met het commando convert in de opdrachtprompt.
 • alleen met het commando convert zo simpel?
  Ik heb mijn hd opgedeelt in partitie's kan ik 1 zo'n partitie omzetten?
  En wat is het voordeel buiten een grotere map dan 4 gb met fat 32?
  Ik dacht dat die fat32 oud systeem was en dat ik daarvoor alles op die ntfc heb gezet :cry:
  O ja ik heb xp dus dat zal het probleem niet zijn :lol:
 • normaal gezien kan je gewoon het commando geven vanuit een cmd-venster: "convert c: /fs:ntfs" en dan kan Windows dan zeggen dat hij geen exclusieve toegang kan krijgen en vraagt of de conversie bij de eerst volgende herstart uitgevoerd moet worden. Je kunt elk individuele partitie gewoon laten converteren door gewoon te draaien: "convert x: /fs:ntfs" waarbij x: de betreffende FAT32 schijfstation is die je wilt converteren.
 • ok bedankt gaat het proberen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.