Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Hoe kan het dat een TI83 sneller is dan een pc

6 antwoorden
  • Ik was een beetje bezig met hexadecimale getallen, en wou even iets nagaan, namelijk of log(1152921504606846976) / log(16) wel of niet 15 is, nou gebruikte ik op mijn pc ms powertoy calculator voor, hiermee duurde de berekening zo'n 4 s, op mijn TI83 echter stond het ontwoord meteen op het scherm. Wie kan mij dit uitleggen, waarom een grafische rekenmachine met een processorsnelheid van 4MHz het wint van mijn AMD Athlon XP 2000+
  • De precieze technische details weet ik niet maar ik denk dat het gewoon te maken heeft met het feit dat zo'n rekenmachine alleen gebouwd is voor het uitrekenen van dat soort sommetjes. Btje zelfde als dat een console ook goeie graphics kan laten zien ook al is de hardware vele malen minder dan die van een pc.
  • Het enige voordeel wat ik daar in zie is dat de processor niet zijn rekenkracht met andere processen hoeft te delen, maar dat zo'n ding dan iets van 50 keer zo snel is... Je voorbeeld met gameconsole vind ik een redelijke vergelijking, alleen snap ik ook niet hoe ze het daar doen, dat het minder specs heeft weet ik ook wel, maar waarom het met minder dan toch ook goed kan of zelfs beter... :-?
  • Weet niet wat jij met je pc doet maar bij mij gebeurt dat gewoon *instant* :lol: [quote:aaaed1903a="kid jansen"]Je voorbeeld met gameconsole vind ik een redelijke vergelijking, alleen snap ik ook niet hoe ze het daar doen, dat het minder specs heeft weet ik ook wel, maar waarom het met minder dan toch ook goed kan of zelfs beter... :-?[/quote:aaaed1903a] *optimalisatie* Een gameconsole is zo gebouwd en ontworpen voor maar 1 ding. Zodoende kan een veel "tragere" console hetzelfde als een snellere pc
  • dat zou je wel verwachten, maar dat ding deed er echt iets van 4 seconde over, terwijl er op dat moment niks anders draaide. En hoe optimaliseer je dan iets ergens voor, bijvoorbeeld dus een grafische rekenmachine voor sommetjes?
  • Ligt aan et programma. Dat programma zal wel eerst een of andere ingewikkelde berekening uitvoeren, die zo lang duurt. Als ik jouw berekening uitvoer in de standaard rekenmachine van Windows, dan ist ie wel direct klaar.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.