Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Is mijn koeler dood aan het gaan?

Anoniem
None
23 antwoorden
 • Hallo wijsheden,

  als ik mijn pc aanzet, dan begint deze eerst hard te zoemen. Dit duurt overigens maar 30 seconden. Onder hard versta ik dus een geluid wat ongeveer overeenkomt met een auto die te veel toeren maakt. Klinkt niet goed. Zou dit het teken kunnen zijn dat ik op mijn koeler moet gaan letten?
  En zo ja… welke koeler op mijn CPU of bij de voeding?

  groet!
 • kast open .
  cooler's schoonmaken met een zachte kwast
 • [quote:a533cb11ca="plextor"]kast open .
  cooler's schoonmaken met een zachte kwast[/quote:a533cb11ca]

  Goed dat ik aan het klussen ben in huis en een hoop kwasten heb liggen :wink: zijn ze toch nog ergens goed voor!
  Vanavond als ik thuis kom ga ik dat doen, ik hou jullie op de hoogte. bedankt iig.
 • Ik had een videokaart met een goedkope koeler, na een tijdje maakte dat ding ook erg veel lawaai, ik dacht dat het de processor koeler was.
 • [quote:8eb51b8c06="tomvdlee"]Ik had een videokaart met een goedkope koeler, na een tijdje maakte dat ding ook erg veel lawaai, ik dacht dat het de processor koeler was.[/quote:8eb51b8c06]

  Er zit geen koeler op de videokaart. Is een G-force MX400 64 MB.
 • Je kan testen welke het is door een voor een ze stil te zetten. Dit doe je door op het midden van de fan te drukken. Pas wel op dat je vingers niet in de bladen komen. Op zn minst doet dat pijn.
 • Ik zou dan alleen de koeler van de CPU kunnen tegenhouden. Maar moet vandaag eerst met een kwast aan de haal gaan. Mocht dat niet werken, dan laat ik dat meteen weer weten.
 • Let er wel op dat je die ventilatoren alleen even stilzet om ze meteen weer los te laten; ze zitten er niet voor niks op. Kun je niet gewoon op je gehoor af gaan?
 • Ja, ik zou op het gehoor af kunnen gaan. Maar ga eerst straks met de kwast beginnen. Dan zet ik hem opnieuw aan, en luister of ik het euvel nog heb. Als dat zo is, dan hou ik hem heel even tegen. Ga hem niet te lang tegenhouden hoor, ik weet waarvoor deze dient.
 • Kijk ook eens naar de voedings fan.. :wink:
 • [quote:0f588f3db0="Sootyhippo"][quote:0f588f3db0="tomvdlee"]Ik had een videokaart met een goedkope koeler, na een tijdje maakte dat ding ook erg veel lawaai, ik dacht dat het de processor koeler was.[/quote:0f588f3db0]

  Er zit geen koeler op de videokaart. Is een G-force MX400 64 MB.[/quote:0f588f3db0]mm, ik heb er eentje met koeler.
  Om de ventilator van de voeding te stoppen, gewoon ff een pen d'r in drukken, en dan pas PC aanzetten.
 • Het is de koeler van de CPU, dat is iig zeker! Hij is nu "stil" als ik de pc aanzet, maar daarna begint ie weer te loeien. Ik snap der niks van….

  suggesties?
 • Alsje zeker weet dat het de fan van je CPU is dan denk ik dat je een nieuwe nodig hebt
 • [quote:b97ce3abba="Sootyhippo"]Het is de koeler van de CPU, dat is iig zeker! Hij is nu "stil" als ik de pc aanzet, maar daarna begint ie weer te loeien. Ik snap der niks van….

  suggesties?[/quote:b97ce3abba]Gaat ie sneller draaien, of begint ie meer lawaai te maken. Daar zit een verschil in natuurlijk.
  Als 'ie sneller begint te draaien kan de bedrading niet goed zijn, of als je zo'n geval hebt die temperatuurafhankelijk werkt, dat dan de temperatuursensor naar de filistijnen is.
  Als ie spontaan lawaai begint te maken, zonder dat het toerental omhooggaat, kun je er een beetje naaiolie tussen smeren, zodat hij weer wat beter functioneert.
 • Of dat ie sneller gaat draaien, weet ik niet… Als ik zachtjes tegen de zijkant van de pc aan "sla" :oops: Dan wordt ie stiller… heerlijk stil bedoel ik dan ook! :lol:
  Is geen blijvende oplossing of wel?
 • Koeler d´r afhalen, aan achterkant in et midden zit een sticker.
  Deze d´r afhalen.
  Druppie olie d´r in (DRUPPIE), dus niet te veel, anders wordt je pc zo vettig.
  sticker d´r weer op, en d´r weer op plaatsetn.
  Nog steeds lawaai, koop ff een nieuwe, en doe voor de leukigheid (mm, correct nederlands…) eentje met lichtjes.
 • Smeren bij een koeler die herrie maakt kan wel effe helpen maar het komt vaak door dat het anker dat maar met drie punten aangrijpt .Dit kan je ook voelen .
  Dus het is vaak een heel goedkope lager wat ovaal uitslijt daar word in de computerwereld heel vaak op bezuinigd en dat is met smeren niet te verhelpen.
  gr
  HDL
 • Ik zou gewoon een niuwe koeler kopen. Voor een paar euro ben je van al dat gedonder af.
 • jongens…
  bedankt voor jullie tips. Ik ga maar voor de nieuwe…
  [quote:dd3e303ab6="johnny321"]doe voor de leukigheid (mm, correct nederlands…) eentje met lichtjes[/quote:dd3e303ab6]
  Waarom?!? Ik heb een dichte kast.
 • staat wel zo fancy he :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.