Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

muis installeren

s.littel
16 antwoorden
 • De muis van mijn tweede computer (Logitech Cordless Wheel Mouse) heeft het kennelijk begeven, want er komt geen reactie meer.
  Nu probeer ik een "gewone" muis die ik in reserve had op dezelfde ingang aan te sluiten, met behulp van Tab en cursortoetsen, maar kennelijk "ziet" de computer deze muis niet. Ik zie hem ook niet in Apparaaatbeheer.
  Wat te doen?
  Sander
 • Gaat het om een muis met PS2 aansluiting? Zet dan eerste de PC uit, sluit de muis aan en start dan de PC weer op.
 • [quote:ec33de9788="JBS"]Gaat het om een muis met PS2 aansluiting? Zet dan eerste de PC uit, sluit de muis aan en start dan de PC weer op.[/quote:ec33de9788]

  Dank je wel!
  Maar ja, zou het probleem dan in de vervangende muis liggen? Ik krijg namelijk na het opstarten met deze muis te lezen:

  "Windows heeft geen aangesloten muis aangetroffen. U kunt nu veilig een seriële muis aansluiten. Als u een muis op een PS/2- muispoort wilt aansluiten, dient u eerst de computer uit te zetten."

  Ik neem maar aan dat dezelfde ingang die ik altijd voor de Cordless Mouse heb gebruikt, ook de ingang is voor deze muis. En dus PS/2. Een andere ingang kan ik trouwens niet ontdekken.
 • Je moet de muis aan sluiten op de groene PS2 aansluiting. Zit ie daar nu in?
 • [quote:7d201e0ad1="JBS"]Je moet de muis aan sluiten op de groene PS2 aansluiting. Zit ie daar nu in?[/quote:7d201e0ad1]

  Jawel, dat is toch dat groene verloopje van een 9-pins "platte" ingang naar een ronde ingang?
 • [quote:473654e326="s.littel"][quote:473654e326="JBS"]Je moet de muis aan sluiten op de groene PS2 aansluiting. Zit ie daar nu in?[/quote:473654e326]

  Jawel, dat is toch dat groene verloopje van een 9-pins "platte" ingang naar een ronde ingang?[/quote:473654e326]
  Bedoel je deze http://www.cableuniverse.co.uk/catalog/images/150_ps2mouse-atkeyboard.gif ?

  Wat voor een stekkertje zit er aan de muis? Een ronde of 'n 9-pins als op die afbeelding?
 • [quote:e46994aaa7="JBS"][quote:e46994aaa7="s.littel"][quote:e46994aaa7="JBS"]Je moet de muis aan sluiten op de groene PS2 aansluiting. Zit ie daar nu in?[/quote:e46994aaa7]

  Jawel, dat is toch dat groene verloopje van een 9-pins "platte" ingang naar een ronde ingang?[/quote:e46994aaa7]
  Bedoel je deze http://www.cableuniverse.co.uk/catalog/images/150_ps2mouse-atkeyboard.gif ?

  Wat voor een stekkertje zit er aan de muis? Een ronde of 'n 9-pins als op die afbeelding?[/quote:e46994aaa7]

  Aan de muis zit een rond stekkertje dat in het groene verloop, dat bij de Logitech Cordless Wheel Mouse werd meegeleverd, past. Dit groene verloop laat op mijn (best wel oude P1-150Mhz) computer de 9-pins-ingang overgaan in een ronde ingang. Een andere ingang voor een muis kan ik niet vinden….
 • welk OS ? W9x ? Wat voor soundkaart is het ?

  Vele Jaren geleden dit ook gehad. Ik dacht dat iets in het driver gebeuren corrupt is geraakt icm met toen de sb32pnp geluidskaart.
  Oplossing was toen : of ik had de geluidskaart eruit gehaald en daarna opnieuw geinstalleerd of en dat is het meest waarschijnlijke wat ik toen deed was Format C:
 • [quote:1c5cfcfaf6="Bosje"]welk OS ? W9x ? Wat voor soundkaart is het ?

  Vele Jaren geleden dit ook gehad. Ik dacht dat iets in het driver gebeuren corrupt is geraakt icm met toen de sb32pnp geluidskaart.
  Oplossing was toen : of ik had de geluidskaart eruit gehaald en daarna opnieuw geinstalleerd of en dat is het meest waarschijnlijke wat ik toen deed was Format C:[/quote:1c5cfcfaf6]


  Ik geloof niet dat we het nu over hetzelfde hebben….
  Ik was namelijk aan het zeuren over mijn muis die maar niet wil werken.
  Mijn OS is W98SE, trouwens.
 • [quote:487c6dd913="s.littel"][quote:487c6dd913="Bosje"]welk OS ? W9x ? Wat voor soundkaart is het ?

  Vele Jaren geleden dit ook gehad. Ik dacht dat iets in het driver gebeuren corrupt is geraakt icm met toen de sb32pnp geluidskaart.
  Oplossing was toen : of ik had de geluidskaart eruit gehaald en daarna opnieuw geinstalleerd of en dat is het meest waarschijnlijke wat ik toen deed was Format C:[/quote:487c6dd913]


  Ik geloof niet dat we het nu over hetzelfde hebben….
  Ik was namelijk aan het zeuren over mijn muis die maar niet wil werken.
  Mijn OS is W98SE, trouwens.[/quote:487c6dd913]Logitech Cordless Wheel Mouse) wat dacht je van nieuwe batterijen
 • [quote:76b5b89804="plextor"][quote:76b5b89804="s.littel"][quote:76b5b89804="Bosje"]welk OS ? W9x ? Wat voor soundkaart is het ?

  Vele Jaren geleden dit ook gehad. Ik dacht dat iets in het driver gebeuren corrupt is geraakt icm met toen de sb32pnp geluidskaart.
  Oplossing was toen : of ik had de geluidskaart eruit gehaald en daarna opnieuw geinstalleerd of en dat is het meest waarschijnlijke wat ik toen deed was Format C:[/quote:76b5b89804]


  Ik geloof niet dat we het nu over hetzelfde hebben….
  Ik was namelijk aan het zeuren over mijn muis die maar niet wil werken.
  Mijn OS is W98SE, trouwens.[/quote:76b5b89804]

  Logitech Cordless Wheel Mouse) wat dacht je van nieuwe batterijen[/quote:76b5b89804]

  Zijn al vernieuwd. Het gaat trouwens niet over de Cordless Mouse, maar om het aansluiten van een "gewone" muis.
 • Haal dat verloopstukje er eens af, dan heb je nu een ronde aansluiting, PS2 als het goed is?
 • [quote:145d401be5="JBS"]Haal dat verloopstukje er eens af, dan heb je nu een ronde aansluiting, PS2 als het goed is?[/quote:145d401be5]

  Nee, dan heb ik een rechthoekig negenpolige aansluiting op de computer over, waar de ronde aansluiting van de muis niet op past. Het spijt me als ik onduidelijk ben (geweest).
 • Ik ben even de draad kwijt…. Je hebt een ronde aansluiting aan je muis zitten? Zoja:
  De ronde aansluiting van de muis moet je in de groene ronde aansluiting op het moederbord stoppen. Naast het toetsenbord. Die 9-pins die je bedoeld is een COM poort. Daar werden muizen vroeger op aan gesloten. (in de Tempest wereld nog steeds ;))
 • [quote:cb94641053="JBS"]Ik ben even de draad kwijt…. Je hebt een ronde aansluiting aan je muis zitten? Zoja:
  De ronde aansluiting van de muis moet je in de groene ronde aansluiting op het moederbord stoppen. Naast het toetsenbord. Die 9-pins die je bedoeld is een COM poort. Daar werden muizen vroeger op aan gesloten. (in de Tempest wereld nog steeds ;))[/quote:cb94641053]

  Dank je voor de moeite!
  Tja, ik heb geen ronde, laat staan groene, aansluiting voor een muis op het moederbord, want deze computer is best oud (1996) en dus werkt hij alleen met de muisaansluiting op de COM-poort zoals u dat noemt. Met het verloopje naar een ronde aansluiting (die bij de Logitech-muis hoorde) lukte het me altijd wel om deze poort te gebruiken. Met een andere, "gewone", muis achter niet. Dat is nu het probleem.
 • [quote:0e0c897f81="s.littel"][quote:0e0c897f81="JBS"]Ik ben even de draad kwijt…. Je hebt een ronde aansluiting aan je muis zitten? Zoja:
  De ronde aansluiting van de muis moet je in de groene ronde aansluiting op het moederbord stoppen. Naast het toetsenbord. Die 9-pins die je bedoeld is een COM poort. Daar werden muizen vroeger op aan gesloten. (in de Tempest wereld nog steeds ;))[/quote:0e0c897f81]

  Dank je voor de moeite!
  Tja, ik heb geen ronde, laat staan groene, aansluiting voor een muis op het moederbord, want deze computer is best oud (1996) en dus werkt hij alleen met de muisaansluiting op de COM-poort zoals u dat noemt. Met het verloopje naar een ronde aansluiting (die bij de Logitech-muis hoorde) lukte het me altijd wel om deze poort te gebruiken. Met een andere, "gewone", muis achter niet. Dat is nu het probleem.[/quote:0e0c897f81]
  Dus je moet hem op de COM poort aansluiten. Wat heeft er voorheen op die aansluiting gezeten? Ik heb er bijvoorbeeld ooit 'n modem op aangesloten gehad, die moest netjes via apparaatbeheer gedeinstalleerd worden, anders bleef de COM poort "bezet". Kijk eens in het apparaat beheer (Configuratiescherm > Systeem > tabblad Hardware > Apparaatbeheer) of daar nog dingen in staan die helemaal niet meer aan de PC hangen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.