Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

2de harde schijf niet te formateren

ferrymutter
8 antwoorden
 • Ik gebruik een mobiele harde schijf (Maxtor 80 GB}. Deze schijf wordt aangegeven in Partition Magic 8 met een gele band en met de tekst BAD. De schijf laat zich door Partition Magic niet formateren. Na het opstarten van de computer verscijnt in het "blauwe scherm" verschijnt bij het uitvoeren van Partition Magic:[b:e2078003b3] "error 4 while executing batch; error 4 Bad argument/parameter". [/b:e2078003b3]In windows kan ik de schijf ookniet formateren omdat Windows aangeeft dat de schijf in gebruik is door een programma terwijl ik niets "aan " heb staan. De schijf wordt door Windows verkenner wel herkent en ik ka hem gewoon gebruiken. De schijf heeft eerder echter moeilijkheden veroorzaakt en door de indicatie BAD in Partition Magic ben ik er niet gerust op en wil hem daarom in een goede staat terug brengen. Wie geeft een advies
 • Op de site van Maxtor kun je een diagnostic tool downloaden (kijk even op pagina http://www.maxtor.com/portal/site/Maxtor/menuitem.8db0c3d6932ced37294198b091346068/?channelpath=/en_us/Support/Software%20Downloads) om de schijf te controleren op fouten.
  Als je een frisse start met de schijf wilt maken: kopieer wat je wilt behouden naar een andere schijf, en gebruik de Maxtor tool om het ding te formatteren.
 • MaxBlast werkt niet en vermeldt dat ik DDO Dos moet uitvoeren? Wat is dat?
 • [quote="In windows kan ik de schijf ookniet formateren omdat Windows aangeeft dat de schijf in gebruik is door een programma terwijl ik niets "aan " heb staan.

  je moet in windows naar de eigenschappen van de HD daar moet je even kijken of de SCI of de schijf caching aangevinkt staan. er kunnen nog meer opties zijn, maar er staat iets aangevinkt bij de HD eigenschappen. en dat is de reden dat windows de format niet kan uitvoeren.
 • [quote:14b88fa271="ferrymutter"]MaxBlast werkt niet en vermeldt dat ik DDO Dos moet uitvoeren? Wat is dat?[/quote:14b88fa271] Dynamic Drive Overlay. Zie deze Large Disk HOWTO.
 • Onder 'Select Diagnostic' vind je (op de pagina die ik noemde) de diagnostic tool PowerMax - die moet je hebben!
 • Bedankt allemaal voor je reacties. Veel gelezen en toen het ad vies van Bavel toegepast. Het is opgelost!. Mag ik nog een vraag stellen nu jullie mij zo goed geholpen hebben. Ik werk met een "Mobile Rack" waarin een hard disk zit. Om zo'n Mobile Rack te verwisselen voor een andere (dus met een andere harde schijf) zet ik mijn computer helemaal uit. Dit is op advies van de winkel waar ik die Mobile Racks koop. Mijn vraag is dat nodig wantty dat is wat lastig en vraagt in ieder geval tijd. Is het niet voldoende het "sleuteltje" om te draaien zodat het apparaat uit staat en dan de Mobile Rack met harde schijf te wisselen. Of maak ik dan kans iets te beschadigen?

  Graag advies
 • [quote:1683bd1b8d="ferrymutter"]Om zo'n Mobile Rack te verwisselen voor een andere (dus met een andere harde schijf) zet ik mijn computer helemaal uit. Dit is op advies van de winkel waar ik die Mobile Racks koop.[/quote:1683bd1b8d] Dat is inderdaad het juiste advies. Als je deze met het sleuteltje uitzet, terwijl de pc nog aan staat, kan er data verloren gaan. Ook zouden er beschadigde sectoren kunnen ontstaan in die harde schijf. Ook met de harde schijf die er voor in de plaats komt, kunnen problemen ontstaan. Want deze is dan nog niet door de BIOS gedetecteerd. Dus ook ik raad aan eerst de pc uit te zetten, alvorens het sleuteltje om te draaien.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.