Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

laptopschijf in PC???

Anoniem
thor2002
2 antwoorden
  • Even een 'technische' vraag. Ik moet tijdelijk een harde schijf van een laptop in een PC zetten zodat ik daar een image van kan trekken. Ik heb inmiddels een 'adapter' op de kop getikt, maar daar zit géén beschrijving bij. Ik heb al even ge-googled maar kom er niet helemaal uit…
    De adapter heeft aan één kant een stroom aansluiting. Die moet op de schijf bij pin 43 komen. De stroom sluit ik aan, de adapter zit op de schijf. Dan moet ik de IDEkabel nog aansluiten. Waar komt dan de rode kabel? Ik neem aan bij pin 1 van de harde schijf, dus *Niet* bij de stroomaansluiting. Tot zover ben ik gekomen. De PC verdomde het echter om de harde schijf te herkennen. Volgens Hitatchi heeft deze schijf geen jumper instellingen. Op internet kwam ik vervolgens een omschrijving tegen dat ik dat dus wél kan instellen… Maar nog steeds geen teken van leven. Ik heb bij deze schijf echter wél tijdens het uitproberen de adapter omgedraaid….en daarbij misschien de HD door laten branden???? Iemand die me hierbij verder kan helpen??? Iemand die weet wat waar moet en hoe het verder wel werken te krijgen is?

    Thor2002
  • Het is nooit slim stekkers los te halen bij werkende apparatuur. Je hebt inderdaad een gerede kans dat ie is doorgebrand. Werkt ie nog wel in de laptop waar hij uit komt?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.