Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Portable CD-speler voor klassieke muziek

HankPiano
15 antwoorden
 • Ik ben op zoek naar een portable CD-speler (zo eentje waarmee je mensen altijd in de trein ziet) maar ik luister alleen naar klassieke muziek, zal 'm ook voornamelijk thuis gebruiken ('s avonds, i.v.m. geluidsoverlast voor buren). Nou weet ik niets of weinig van dit soort apparatuur dus in de winkel kunnen ze me in principe van alles wijsmaken.

  Zijn er mensen die hier wat meer thuis in zijn en me wat kunnen adviseren of wat ideeën aan de hand kunnen doen? Wat zijn goeie merken op dit gebied, zijn er misschien ergens testen te vinden? Het gaat dus om zo'n speler + een koptelefoon, eventueel los erbij te kopen, en ja…..als het kan niet al te duur maar, zoals gezegd, wel geschikt voor klassieke muziek.
 • favoriete cd, althans een goede referentie-cd, mee naar de winkel nemen en uitproberen hoe het geluid is, de bediening en het draagcomfort van de hoofdtelefoon.
  allemaal nogal persoonlijke zaken, en een beter advies lijkt me niet echt mogelijk.
 • tsja, neem in ieder geval geen supermarkt ding, die klinken naar blik :wink:

  een van de bekendere merken zijn meestal wel goed, informeer in de winkel naar de opties en beluister ze, iedereen ervaart een ander type geluid als ideaal, de ene wil sterke bass, de andere weer goede middentonen enz enz..
 • de geluidskwaliteit wordt ook voor een groot deel bepaald door de hoofdtelefoon, zorg er in elk geval voor dat de hoofdtelefoon van goede kwaliteit is, vaak zijn die gevallen die meegeleverd worden bagger…
 • Bedankt voor de antwoorden tot zover :).
  Inmiddels heb ik me laten vertellen dat het überhaupt niet zo'n goed idee is een portable CD-speler te kopen als het echt om geluidskwaliteit gaat. Aangezien ik toch voornamelijk thuis naar muziek luister is me aangeraden een draadloze koptelefoon te nemen (ik zit nogal ver van de audio-installatie), van Sennheiser bijvoorbeeld. Je hebt dan (volgens de mensen bij RAF) een veel betere geluidskwaliteit. Dus ik denk dat ik dat maar doe, bij nader inzien.
 • Prima optie behalve dat t in de trein niet werkt.Heb (totdat de hond erop ging liggen kauwen ) zo'n Sennheiser gehad, beviel prima
 • Kijk is naar een senheizer of een duurdere lijn sony koptelefoons.
  Zelf ben ik altijd een senheizer fan, maar dat is ook weer iets persoonlijks..
 • Ik gebruik ook een draadloze-koptelefoon (BeyerDynamic). Op zich een goed systeem, maar ik vind het met klassieke muziek toch nog wel eens storend dat je ruis hoort. Dat gebeurt met name als je op wat grotere afstand van de zender zit, of als er veel obstakels (muren) tussen zitten.
  Probeer dus of je zo'n ding eerst in je eigen situatie mag uitproberen.
 • Wel grappig dat je dat schrijft. Zoals zo vaak wordt het net allemaal effe anders wanneer je je ergens een beetje in verdiept; eerst wilde ik gewoon een portable-CD kopen, toen een draadloze koptelefoon maar de laatste dagen heb ik wat rond zitten googelen, veel gelezen, reviews, reacties van kopers, discussies op forums enz. en dan blijkt dat draadloos eigenlijk minder is dan mét draad. Maar ja, wat is minder? Wat hóór je? En hoe persoonlijk kan smaak zijn?

  Vanochtend om half 10 was het nog lekker rustig bij de MediaMarkt en heb ik een heel bataljon Sennheisers, Sony's, Philipsen en een AKG met elkaar vergeleken. Als je een Sennheiser opzet is je eerste reactie; 'WOW!' Geldt natuurlijk zeker voor de HD600. Maar dan heb je naar een AKG geluisterd en als je dan terugkomt bij Sennheiser irriteert het opeens [i:c25f10a55b](mij althans!)[/i:c25f10a55b]. Niet dat het niet goed is, het is fan-tás-tisch, maar ze [i:c25f10a55b]doen [/i:c25f10a55b]iets met de klank, het wordt allemaal net iets te 'opwindend' gemaakt. Dat geldt voor de hele range van Sennheisers die ik beluisterd heb, het is a.h.w. hun visitekaartje, hun klank-filosofie. Als je ervan houdt is het perfect, als je er niet van houdt dan kun je er ook niet goed tegen. Ik hou er niet van, de AKG (K301XTRA) beviel me een stuk beter: rustiger, neutraler, 'gewoner'.

  Niet dat ik nu direct een AKG ga kopen. Het is meer zo dat ik er de laatste dagen achter ben gekomen dat het kopen van een hoofdtelefoon niet iets is dat je zo maar even doet; de verschillen zijn echt gróót en het hangt allemaal erg af van je persoonlijke smaak. Maar op die manier heb ik m'n eigen topic zo langzamerhand behoorlijk off-topic geschreven: het gaat allang niet meer over portbale-CD's. Sorry :oops:. Ik kijk nog een beetje rond, probeer hier en daar nog wat en laat nog wel even weten wat het uiteindelijk wordt.
 • [quote:69e2ce4645]Sorry . Ik kijk nog een beetje rond, probeer hier en daar nog wat en laat nog wel even weten wat het uiteindelijk wordt.[/quote:69e2ce4645]

  Met zulke dingen moet je altijd de tijd nemen, en inderdaad de klank die de koptelefoon weergeeft net zoals bij speakers is heel persoonlijk, en je dient er inderdaad de tijd er voor te nemen, en wat de 1 mooi vind, vind de ander lelijk en dat is met meer dingen zo, wat bij mij opvalt is dat senheizer een beetje dreunerig kan klinkt, vooral als je een tijdje flinke metal aan het luisteren bent.
 • akg is ook mijn merk: helder, neutraal, breed klankbeeld.
  als het om klassiek gaat is er geen betere!
 • Waarom wil je per se een Discman? Is een MP3 speler geen goede optie?
 • Ik denk dat MP3 voor klassiek niet zo'n goede optie is, omdat er bij encoderen informatie wordt weggelaten.
  Gebruik je een hoge bitrate, dan heb je een speler nodig met veel ruimte en praat je al gauw over iets met een HDD. In dat geval is een CD-speler goedkoper.
 • [quote:6b6c315983="HardTrance"]Waarom wil je per se een Discman? Is een MP3 speler geen goede optie?[/quote:6b6c315983]
  Nee, dat is echt een misverstandje hoor! Ik wil juist geen discman of MP3-speler, en ook geen portable cd-speler meer (of is discman en portable cd-speler hetzelfde :oops:?). Gewoon een goeie koptelefoon om via de audio-installatie die ik al heb naar muziek te luisteren. En dan gaat het uitsluitend en alleen om klassieke muziek (misschien vind ik daarom die AKG zo mooi, zoals Derk schrijft :)) .
 • Tja, een goeie koptelefoon, da's dus een kwestie van een CD meenemen naar de winkel en gaan uitproberen en daar ben je dus al mee bezig.
  Iedereen kan wel een mening hebben over wat het beste klinkt, maar er is er maar één die dat kan vaststellen. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.