Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuwe harde schijf installeren, incl. format/part. en W98

8 antwoorden
  • Hoi, ivm het niet meer kunnen gebruiken van de oude HD heb ik een nieuwe gekocht. Hoe ga ik nu te werk, na het monteren om het systeem weer draaiende te krijgen? Ivm PIII1000 en 256Mb wil ik weer W98SE installeren. Wat moet ik precies doen, het is een WD800. BVD, Peter.
  • [url=http://www.schoonepc.nl/]Hier[/url] kun je vanalles vinden.
  • een bootdisk ophalen bij www.bootdisk.com je schijf met fdisk partitie maken en dan formateren . dan je os erop zetten
  • Hardstikke bedankt, ik ga starten. Peter.
  • Kijk hier eens naar. Veelal werken deze utils een stuk sneller en makkelijker. http://support.wdc.com/download/downloadxml.asp#23
  • Hoi, net te laat, ben al begonnen, maar toch interessant! Bij het partitioneren kreeg ik eerst 10Gb te zien terwijl de schijf 80 Gb is; in de volgende stappen wordt het totaal toch 80 Gb, maar heb ik niet de indeling die ik wil. Dat lukt denk ik niet meer met partitioneren al vond ik bij SchoonePC wel een opmerking dat dat zou kunnen. Is dat nog zo, voor formatteren of moet ik later aanpassen met Partition Magic? En verder had ik geen format op de PM-diskettes en de W98-opstartdiskette; die heb ik maar een nieuwe aangemaakt vanaf bootdisk.com; morgen verder. Peter.
  • misschien een omweg maar als je nog ergens een (desnoods kapotte) maxtor hebt liggen en even aankoppelt kun je met maxblast (site van maxtor) elke hd zo inrichten als je wilt, zeer simpel en effectief, en nog nooit niet gelukt! ook bij w98 en groetere schijven! (maxblast werkt alleen als je op zijn minst één maxtor in het systeem hebt; ik heb speciaal daarvoor een kapotte bewaard...)
  • Ja OK, ik heb dus een kapotte waar Powermax zelfs niks mee kan, werkt dat ook? Toch houdt ik dan een probleem, want ik moet dan master/slave instellen en ik heb maar 1 jumpertje en ik moet er 2 hebben. Of niet?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.