Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

NTFS rechten op HD (s-ata) herstellen

4 antwoorden
  • Weet iemand hier wellicht hoe ik de ntfs -root- rechten op een s-ata schijf kan herstellen onder W2K? Dit is een HD vanuit een andere pc (waar ook w2k op draaide, verdeeld in 2 partitie's) en deze zit nu in mijn pc. Schijf word gewoon herkent door windows maar ik kan de rechten niet overnieuw zetten (ben als admin ingelogt in veilige modus) Tabblad beveiliging is wel aanwezig maar ik kan geen user toevoegen omdat ik de melding "U bent slechts gemachtigd om de huidige beveiligingsgegevens te bekijken" krijg... Ook via geavanceerd proberen eigenaar te worden kan niet omdat alles hier greyed out is.. Weet iemand raad want de data is wel erg belangrijk voor ons. p.s. terug zetten in oude pc is geen optie omdat die pc er niet meer is.
  • Helemaal niemand ook maar enig idee? :(
  • FF zoekfunctie gebruikt voor je 8) http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=105232&highlight=rechten+overnemen Kun je daar wat vinden??
  • Gezocht had ik al, maar deze had ik nog niet gezien. Die link kan ik nu niet nakijken, dus dat moet vanavond. V.w.b. de rest: * tabblad beveiliging is zichtbaar, echter totaal uitgegrijst. Eigenaarsrechten vervangen gaat dus niet, laat staan de rechten aanpassen. * Dat verhaal over die SID's dat klinkt wel geloofwaardig, maar hoe ik deze kan verwijderen / aanpassen of een andere kan toevoegen mis ik even. * Veilige modus werkte dus ook al niet zoals ik al gezegt had.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.