Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Com poorten

None
11 antwoorden
 • ik heb een laptop HP nc6000 waar 1 compoort op zit en een intern modem.
  als ik er winxppro op zet zet hij het modem als com4. zet ik er nt4 server op ziet hij maar 2 com poorten. com 1 werkt gewoon maar als ik drivers voor het interne modem installeer op com2 dan kan ik er niks mee. kan ik niet gewoon die drivers op com4 installeren in NT? als ik de wizard nieuw modem uitvoer ziet hij maar 2 com poorten 1 en 2.
  alvast bedankt
 • een intern modem maakt zelf eem com poort .
 • op welke poort zit dat modem dan? ik kan als ik hem installeer op com2 niet bellen
 • dan moet je kijken bij modem eigenschappen
 • Kun je via configscherm bij je modems komen , kijk dan bij de Tab diagnostische gegevens.
  Zit de kabel er wel in, een modem werkt NIET zonder kabel nl
 • [quote:a0a0138cbe="plextor"]een intern modem maakt zelf eem com poort .[/quote:a0a0138cbe]

  Dat doen alleen de zogenaamde "win modems".
  Als je een ouderwets gewoon modem neemt, zal je hem naar een bestaande compoort moeten verwijzen…
 • kabel zit erin en ik kan wel bij modems komen maar heb geen tab mat diagnostische gegevens. wel geeft hij 2 compoorten aan en com1 is zo'n echte compoort en com2 zou dan het modem moeten zijn. of kan het ook de paralelle poort zijn?
 • [quote:f585515e2c="screenxxl"]kabel zit erin en ik kan wel bij modems komen maar heb geen tab mat diagnostische gegevens. wel geeft hij 2 compoorten aan en com1 is zo'n echte compoort en com2 zou dan het modem moeten zijn. of kan het ook de paralelle poort zijn?[/quote:f585515e2c]

  Paralelle poort, is voor printers.
 • dat snap ik ook wel. maar kon tog dat NT dat als een com poort ziet? en dat ie het modem eigenlijk helemaal niet ziet?
 • zoek het hier eens in .
  Compoorten en IRQ's
  U moet ervoor zorgen dat verschillende apparaten die gebruik maken van een compoort niet met elkaar conflicteren op het niveau van IRQ's (Interrupt ReQuests). De standaard IRQ verdeling van de compoorten is als volgt:
  Compoort IRQ
  1 4
  2 3
  3 4
  4 3

  Om IRQ-conflicten te voorkomen moet u dus niet tegelijkertijd gebruik maken van een apparaat op compoort 1 en een apparaat op compoort 3. Hetzelfde geldt voor de combinatie van compoort 2 en compoort 4.
  Om de IRQ verdeling te kunnen bekijken gaat u via Start / Programma's naar het configuratiescherm. Dubbelklik hier op Systeem en selecteer h et tabblad Apparaatbeheer, klik vervolgens op Eigenschappen. Hier staan de IRQ en Compoort indelingen.

  Wanneer u dus bijvoorbeeld een muis heeft die op compoort 1 is aangesloten, sluit dan geen modem aan op compoort 3.
  Voor sommige (interne) modems is het overigens wel mogelijk om de IRQ die ze gebruiken te veranderen naar bijvoorbeeld IRQ 5. Daarmee wordt het wel mogelijk om de modem op compoort 3 aan te sluiten in combinatie met een muis op compoort 1. Helaas kan veel software niet overweg met deze niet standaard compoorten. Let er verder wel op dat IRQ 5 op zijn beurt weer vaak gebruikt wordt door geluidskaarten. De IRQ van de geluidskaart moet dan ook weer verplaatst worden (naar bijv. IRQ 7). Voor problemen met het instellen van IRQ's verwijzen we u naar uw hardwaredealer.
 • Windows NT heeft geen apparaatbeheer :(
  en om nou met irq's te gaan klieren zie ik niet echt zitten.
  HP ondersteunt windows NT niet op de laptop dus die kan ik ook niet vragen.
  ik kom er gewoon niet uit en het lijkt me het beste gewoon dit onderwerp met rust te laten.
  allemaal hartelijk bedankt voor de mogelijke oplossingen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.