Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Beveiligen van Usb stick

Anoniem
None
17 antwoorden
 • Ik heb van mijn werkgever(lees school) een Usbstick gekregen, naast een file die alle leerlingencijfers bevat staan er ook proefwerken op.

  De cijferfile is in het eigenprogramma niet van een wachtwoord te voorzien, volgens Kingston is deze data traveller 256Mb niet met een ww te beschermen.

  Zijn er nog opties of moet ik zuinig op mijn stick zijn?
 • De bestanden zippen met een wachtwoord, alvorens je ze op de stick zet?
 • Okee, Gerben niet aan gedacht. Ga ik proberen! Ik laat het je weten!
 • ik had een keer iets over gehoord.

  Een programma die safeDisk heet kan je je usb stick met password beveiligen. :lol: Ben ook lang op zoek maar kon het niet vinden :(
 • Suggestie van Gerben werkt prima!Met Winzip maak je een archief aan en geef je aan dat je encryptie wilt toepassen. Ik zelf kies dan voor 256 bits. Bij uitpakken van de file wordt het password gevraagd, zonder kom je er niet in!

  Ik denk niet dat de meeste van mijn collega's hier blij mee gaan zijn!
 • Ik zoek ook een simpele beveiliging voor mijn USB stick
  Het liefste bv een wachtwoord op een map
  Ikw eet alleen dat dat niet kan
  de opgedragen optie van zippen met wachtwoord is inderdaad dan een optie
  Maar is niet bepaald gebruiksvriendelijk.
  Immers moet je nieuwe files die je toevoegd wederom inzippen..
  Tevens moet er inderdaad winzip/rar geinstalleerd zijn op de andere pc en zijn de bestandsnamen nog steeds zichtbaar( welliswaar niet te openen)
  Zou er niet iets anders zijn?
 • Ik gebruik zelf een Traxdata USB stick waar het programma DiskSafe meegeleverd wordt. Hiermee kun je op de stick een 'privacy zone' aanmaken, die je kunt beveiligen met een wachtwoord. Dat gedeelte van de stick verschijnt dan als extra drive letter in Windows verkenner; wanneer je je USB stick in de PC steekt krijg je dus 2 drives erbij. Op die drive kun je gewoon bestanden slepen. De DiskSafe applicatie blijft gewoon op de stick staan, dus neem je automatisch overal mee naar toe.

  Het enige nadeel is dat de privacy zone een vaste (zelf te definiëren) grootte heeft. Wanneer je die aanpast, worden de gegevens daarin gewist. Maar dat kun je backuppen, uiteraard.

  Ik weet niet hoe veilig die applicatie is, ook niet of het op niet-Traxdata sticks werkt. Maar je kunt het testen, want het is gewoon te downloaden vanaf de Traxdata website. Op Breekpunt.nl is ook nog beschrijving te vinden: http://www.breekpunt.nl/artikel.asp?id=1437
 • aha!
  klinkt goed
  Ik heb mijn usb stick aangesloten en het programma Disksafe gestart, maar hij meldt dat ie niet herkend wordt of dat ik niet als administrator ben ingelogd.
  Beide klopt niet.
  Tja..
 • Heb je het vanaf de stick gestart?
 • Ja
 • Mja, als alternatief kun je bv. Truecrypt in Traveller Mode op die stick installeren, maar ik moet daarbij meteen vermelden dat ik daar zelf geen ervaring mee heb. Van de andere kant: Truecrypt is gratis, dus je kunt zelf aan de slag: http://www.truecrypt.org/
 • Ik weet niet om wat voor bestanden het gaat, maar in veel programma's kan je ook gewoon beveiliging aanpassen, soms zelf hele goede (DSS, RSA, AES). Zoals in office 2003 en adobe acrobat 7. Daarmee heb je toch al de belangrijkste (meest voorkomende) document bestanden beveiligd.
 • Klopt.
  word bestanden bv kun je simpel beveiligen tegen openen met een wachtwoord.
  Dit heeft echter 3 nadelen:
  - Je moet het voor elk bestand afzonderlijk instellen
  - Je hebt dan ook je bestanden op je lokale schijf beveiligd met een vervelend wachtwoord, óf je moet kopieen steeds weer maken die je weer afzonderlijk gaat beveiligen. Kortom: ook omslachtig
  - De bestandsnamen zijn nog steeds zichtbaar
 • en wat maakt dat uit, je kan dan alleen de bestandsnaam zien, want alle andere gegevens worden beveiligd (lees: kan je beveiligen). Maar je hebt gelijk, het is wat omslachtig dat je het voor elk bestand appart moet instellen.
 • Of je neemt een BioslimDisk. Dat zijn de enige USB sticks die we in onze firma mogen gebruiken. Deze wordt pas herkend nadat die een vingerafdruk van de juiste persoon gescand heeft.

  (www.4trust.de)

  sjouke
 • er zijn volgens mij meerdere merken die zo'n stick met vingerafdrukherkenning, ik weet niet welke jij gebruikt. Onder andere Norman (bekend van antivirus) heeft er één.
 • Op de site van het Ministerie van Defensie hebben ze vast wel een oplossing, ze hebben er bijna dagelijks mee te maken.
  (ik kon het niet laten, maar de vraagsteller heeft hier natuurlijk niets aan)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.