Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Help, ik zie niets meer

Anoniem
kyla
32 antwoorden
 • Hoi,

  Terwijl ik bezig was nieuwe kaarten in mijn vriendin's computer te installeren, per ongeluk de plug and play monitor losgemaakt. Er meteen weer ingestopt, maar nu zie ik niets meer op de monitor. Computer inmiddels dus ook niet volgens windows afgesloten. Wat moet ik nu doen???? Al haar verslagen en studie staan er op, maar ze kan er dus zo niet bij… :cry:

  Wieowie weet een oplossing??
  Of kan het ook nog ergens anders aan liggen?

  alvast heel erg bedankt
 • Tijdelijke oplossing is het beeldscherm wat je nu gebruikt om je bovenstaande bericht te typen en dit bericht te lezen aan te sluiten op die pc waar het beeldscherm niet meer van functioneerd.
  Op deze manier kan je erachter komen of het beeldscherm deffect is of de grafische kaart.
 • kijken of je de pinnen van de vgastekker niet krom hebt gedrukt met het opnieuw aansluiten,
  je had de pc toch wel uitstaan met het kaart plaatsen?
  alle kaarten nakijken of ze goed contact maken met de sloten
  gr, win2k
 • Dank je voor reageren, maar heb het idee dat computer monitor niet meer kent??? Is die plug en play kaart, waar de monitor aan vast zit de grafische kaart?

  In mijn computer zit gewoon een plug/slot voor de monitor, maar die computer heeft dat niet :-?
 • ik heb ook wel is iemand gezien die z'n voedingskabel vergat en dacht dat z'n monitor stuk was (dat was ik dus…)
 • tja, dat lijkt me ook vooral grappig achteraf, maar het lampje van de monitor brandt wel…. wie heeft er dan ook een plug& play monitor :(
 • [quote:0cac5238dd="kyla"]Dank je voor reageren, maar heb het idee dat computer monitor niet meer kent??? Is die plug en play kaart, waar de monitor aan vast zit de grafische kaart?[/quote:0cac5238dd]

  Dat is inderdaad de grafische kaart, sluit je eigen monitor daar eens op aan, dan kan je kijken of de grafische kaart nog werkt.

  [quote:0cac5238dd]
  In mijn computer zit gewoon een plug/slot voor de monitor, maar die computer heeft dat niet :-?[/quote:0cac5238dd]

  Elke Computer heeft een aansluiting voor de monitor, als die dat niet heeft is de compter niet compleet :)
 • heb andere monitor op aangesloten, ook niks, compu weer opnieuw opgestart en zo…. grafische kaart heeft dus de enige aansluiting waar je monitor op aan kan sluiten en die kaart is dus zo'n een die je er makkelijk in en uit kan halen :( Jullie weten wel, zoals je elke kaart in je computer kan stoppen…… ben bang dat windows (98) nu aan het miepen is dat er nieuwe software is gevonden en dat de computer niet goed is afgesloten…
 • niet kunnen opmaken uit je verhaal of de pc nog aan stond met het wisselen/ plaatsen van de kaart.
  als je een monitor aansluit op de pc krijg je alleen de melding dat er een nieuw beeldscherm is gevonden dit kun je negeren.
  maar ik denk dat je ergens een kabel niet goed in een connector hebt zitten.
  gr. win2k
 • computer stond uit… en heb alle pluggen die ik zag aangedrukt…

  kan niet dat windows nu de monitor niet meer wil zien???

  jeetje, voel me wel onbenul hoor zo, dank jullie voor het meedenken, is ook lullig dat het niet mijn compu is
 • [quote:e2313e8398="kyla"]tja, dat lijkt me ook vooral grappig achteraf, maar het lampje van de monitor brandt wel…. wie heeft er dan ook een plug& play monitor :([/quote:e2313e8398]ik… is helemaal niet erg. je hoeft je er geen zorgen over te maken dat je drivers kwijtraakt
  edit: in de wereld van de computers bestaan geen onbenullen
 • dank je wel voor je lieve en bemoedigende woorden, weet nu nog steeds niet wat ik moet doen, maar wellicht dat mijn huisgenootje minder boos wordt na het lezen van je berichtje :)
 • [quote:05066334a3="kyla"]…

  kan niet dat windows nu de monitor niet meer wil zien???

  …[/quote:05066334a3]

  Nee dat kan niet.. als je de pc opstart en de monitor is goed aangesloten en niet stuk dan krijg je altijd beeld! :wink:

  Het lijkt mij overigens zeer onwaarschijnlijk dat de monitor het zomaar opeens begeven heeft net op het moment dat jij per ongeluk het stekkertje eruit trekt. Kijk eens of er misschien twee aansluitingen achter op de grafische kaart zitten.. als er 2 zitten moet je elk van die eens proberen.

  p.s. aan de achterzijde van je pc zitten (meestal 6) horizontale slots, het bovenste slot is bijna altijd de grafische kaart. Op je grafische kaart zit de monitor aangesloten aangezien de grafische kaart (videokaart) voor het beeld zorgt.
 • heb net alle stekkers in de compu losgehad en weer aangeduwd, had al andere monitor geprobeerd, kaart opnieuw bekeken of er iets afgeknapt of scheef is. Compu heeft 8 slots, grafische kaart zit in 2-na onderste, met maar 1 aansluitpunt voor monitor……

  mag dan werktuigbouw hebben gedaan ooit, maar dit gaat me boven m'n pet. als jullie zeggen dat het niet aan windows kan liggen en ik zie niets bijzonders in de compu….

  als iemand die harde schijf aansluit op een andere compu (kan dat?) kan mijn huisgenootje dan nog wel haar bestanden terug krijgen of ben ik nu heel drastisch aan het denken

  of kun je er een andere grafische kaart instoppen en komt het dan ook goed?

  wordt er beetje radeloos van :roll:
 • Ik vermoed dat je grafische kaart niet goed is aangesloten of nog erger, defect is.

  De grafische kaart zit in het 2 na onderste slot? is het een PCI kaart of een AGP kaart? wat voor grafische kaart is het?
  Is het een wit slot of een bruin slot?
 • [quote:0d010bc602="kyla"]
  als iemand die harde schijf aansluit op een andere compu (kan dat?) kan mijn huisgenootje dan nog wel haar bestanden terug krijgen of ben ik nu heel drastisch aan het denken[/quote:0d010bc602]

  Ja dit kan je doen. Gewoon de harde schijf als slave instellen en gewoon vanaf de harde schijf die er al in zat booten. Dan even alle belangrijke bestanden overzetten en dan verder experimenteren.
 • [quote:e186ff3842="Red Dragon"]
  De grafische kaart zit in het 2 na onderste slot? is het een PCI kaart of een AGP kaart? wat voor grafische kaart is het?
  Is het een wit slot of een bruin slot?[/quote:e186ff3842]

  Ja kaart zit in 2 na onderste slot, en het slot is wit, weet verder niet wat voor kaart het is, hoe kun je dat zien??? Hoop niet dat hij stuk is, maar als dat het is, is het probleem wel weer makkelijker op te lossen…
 • [quote:5f392ef8ad="Nemesi$"][

  …Gewoon de harde schijf als slave instellen en gewoon vanaf de harde schijf die er al in zat booten. .[/quote:5f392ef8ad]

  ehhh, denk dat jij er wel een hoop meer van weet dan ik… denk dat ik dit niet een-twee-drie zelf kan, geen idee nl hoe je harde schijf (en welke dan?) als slave in moet stellen en ook niet wat booten is… koppel je dan de ene computer aan de andere of sloop je de harde schijf er uit (zou niet eens weten of ik die wel kan aanwijzen als de kast open is) :( ben wel behoorlijke autodidact (met behulpvan jullie dan :wink: ) en redelijk technisch
 • Booten is opstarten.

  Slave is en bepaalde instelling op je harde schijf. Dat stel je in met zgn jumpers, die achterop je schijf zitten. Als je HD aan het eind van de kabel zit, moet ie ook op master staan. Zit ie aan het midden van de kabel, moet ie op slave staan. Vandaar. HD zit bij een computer vrijwel altijd onder en voorin.
 • [quote:a45fbc56bc="Interficior"]Als je HD aan het eind van de kabel zit, moet ie ook op master staan. Zit ie aan het midden van de kabel, moet ie op slave staan.[/quote:a45fbc56bc]Sorry Interficior, maar dat is niet waar. Het maakt niet uit aan welke aansluiting de driver zit.

  Omdat een IDE kabel 2 aansluitingen heeft is altijd 1 van de apparaten master en de andere is slave. Dit is in te stellen met de master/slave jumpers.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord