Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

IBM HD vindt andere HDs niet leuk

Anoniem
plextor
2 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Het gaat om een IBM HD, model DJNA-371350. Als enige HD in een PC gaat het prima, maar als ik een tweede HD in de PC zet (heb ik al met meerdere HDs op verschillende mobo's geprobeerd) dan gaat het mis. In de meeste gevallen zie je bij het opstarten dan bij "Primary IDE" of "Secondary IDE" slave of master (afhankelijk wat ik toen geprobeerd heb) allerlei rommel staan i.p.v. de normale label van de HD.

  Ik heb de jumpers aan de achterkant op alle mogelijke manieren (Master, Slave, Cable Select) geprobeerd, de IDE kabels op alle mogelijke manieren ingeplugd, zowel op aparte IDE poorten als op dezelfde…en weet niet waarom hij het maar vertikt om normaal te werken naast een tweede HD! Weet iemand raad?
 • Over HDD's van IBM weet ik niet zoveel, heb eervorig jaar wel t probleem gehad dat IBMmemory ALLEEN met IBM memory samenwerkt
  Gekke is dat ik boven eenoude P2 desktop van IBM heb waar ik een half jaar geleden zonder troubles een Maxtor 60 gig in geprikt heb ( onder W2k )
  Loopt als een zonnetje.
  Kun je bij IBM geen diagnostic tooltje vinden om je HDD te testen? Het lijkt mij dat ie op zijn /haar ( is HDD mnl of vrl??? :D ) laatste benen loopt

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.