Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Wel genoeg voeding??

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Vraagje:

  Ik heb het volgende systeem:

  AMD Athlon XP 2600+
  768 MB RAM
  DVD Brander
  CD Brander
  DVD Speler
  SATA HDD 80 GB (Maxtor)
  ATA HDD 40 GB (Maxtor)
  Ati Radeon 9600 SE 128 MB

  Voeding is 300 Watt

  Kan het zijn dat mijn voeding te zwak is?? Ze hebben me weleens verteld dat je voor de extra onderdelen (HDD etc.) ongeveer 50 Watt per onderdeel moet tellen. Dan kom ik dus uit op: 250 en dan heb ik nog niets over het geheugen meegeteld en de videokaart. Iemand enig idee of het echt zo is, dat je 50 Watt moet tellen??

  Ik heb namelijk een tijdje terug mijn schijf gecrashed gekregen. Deze zat er net bij. Ik heb nu een vervangende schijf, die nu aan het formatteren is maar veel sectoren gerepareerd moet hebben. (kan ook weer geen kwaad toch??:S)

  Kan het zijn dat de schijf gecrashed is vanwege ondervoeding? Ik heb er sinds een week of 3 koelers op geplaatst.. (OP BEIDE HDD's)

  Op zich zou dit systeem toch gewoon moeten kunnen??

  Laat aub even wat weten…

  Bij voorbaat dank:)
 • 300 watt is op zich niet veel, ik weet niet wat voor merk het is, anders zou je evt. eens kunnen kijken naar een chieftec 360 watt. Sterke en stabiele voeding voor erg weinig geld…
 • De voeding is volgens mij van AOPEN, want die zat standaard al in de kast.. :) Is het echt zo drastisch dan?
 • Nee aopen maakt wel aardige voedingen, en het lijkt mij dat die 300 watt wel voldoende is, een betere is natuurlijk altijd goed, maar je systeem moet hier wel mee te trekken zijn.
 • Als je deze alledrie tegelijk gebruikt denk ik dat hij het wel even moeilijk heeft, zag ik net pas:
  DVD Brander
  CD Brander
  DVD Speler
 • Dat komt zelden tot nooit voor dat ik ze alledrie tegelijk gebruik, dus. Het is genoeg dus? Dat is heel mooi, want af en toe dacht ik dat het ook daaraan kon liggen dat de schijf was gecrasht. :(

  Als je 'm niet gebruikt, dan trekt ie toch ook geen voeding?
 • Ik denk dat het wel eens heel krap kon zijn:

  AMD Athlon XP 2600+ 50W
  768 MB RAM 2x30W
  DVD Brander 15W
  CD Brander 15W
  DVD Speler 15W
  SATA HDD 80 GB (Maxtor) 30w
  ATA HDD 40 GB (Maxtor) 30W
  Ati Radeon 9600 SE 128 MB 40W?

  nog iets van 20 watt voor je moederbord en aanverwante dingen
  dan kom je op zo'n 250W. Het zou dus moeten kunnen, mits de belasting op de 5V en 12V lijn binnen de specifikaties van de voeding valt, maar de verhouding daartussen lijkt me wel normaal te zijn.
 • Ik denk dat het verbruik misschien nog wel wat hoger uitkomt maar 2 x 30 watt voor het geheugen? dan verbruikt het geheugen meer dan de processor, ik denk dat 20 watt voor het geheugen meer klopt. Volgens mij heeft die voeding wel genoeg watt.
  Wat je kan doen is een tijdje je pc gebruiken zonder de cdrom spelers en met 1 hardeschijf en kijken of je het dan nog heb, kan je anders misschien een sterkere voeding lenen van iemand?
 • Ik heb verder geen problemen hoor! Het werkt gewoon. Mijn vraag was gewoon of ik wel genoeg voeding had, omdat laatst een schijf gecrasht was. Mede door het feit dat de voeding eventueel te laag zou kunnen zijn. Maar volgens jullie allen moet het goed zijn, dus ik ben gerust gesteld.. :)

  Hartstikke bedankt allen!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.